بهانه هایی برای تداوم روند منفی
همچنین در این روز پالایش نفت اصفهان با 78 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل نفت و گاز و پتروشیمی تأمین با 119 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.
شاخص فرابورس نیز با 2 واحد افزایش به رقم 752 واحد رسید.
در این شرایط امروز پالایش نفت تهران با 2 واحد رشد شاخص فرابورس بیشترین تأثیر مثبت را برجا گذاشت و در مقابل پتروشیمی مارون با 0.42 واحد کاهش آن، بیشترین تأثیر منفی را بر این نماگر در پی داشت.
گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 1422 میلیارد ریال رسید.
به نظر می رسد روند نزولی شاخص قصد ندارد به این زودی ها متوقف گردد بخصوص اینکه در این موقع بهانه های زیادی برای تداوم این روند می توان یافت اول اینکه در این مقطع سال نیاز به نقدینگی ها در این مقطع رو به افزایش است و طبیعی است که فشار عرضه ها از سوی حقیقی ها و حقوقی ها افزایش یابد. از سوی دیگر با نزدیک شدن به پایان سال کارگزاری ها نیز تمایل دارند با مشتریان خود تسویه نمایند. از این جهت نیز بسیاری از سهامداران مجبورند با فروش سهام بدهی های خود را تسویه نمایند.
به گزارش بورس نیوز، این همه در حالی شکل می گیرد که در حال حاضر بازار سرمایه از مدت ها پیش اوضاع خوبی ندارد و روند ریزش ارزش سهام شرکت ها در بورس ادامه دارد. بنابراین افت 301 واحدی بورس در روز جاری نیز کاملاً طبیعی ارزیابی می گردد. خاطر نشان می شود بخشی از روند نزولی شاخص را هم می توان به دلیل عرضه اولیه در نماد "بمپنا" نیز دانست گفتنی است در روز جاری 36.4 میلیون از سهام این شرکت فرابورس عرضه شد که در نهایت قیمت 11100 ریال در این نماد برای روز اول به ثبت رسید کارشناسان معتقدند قیمت مذکور برای این عرضه عادلانه بوده و چنانچه شرایط بازار سرمایه تأثیر منفی بر این عرضه نداشته باشد بازدهی قابل توجهی را در این شرایط نابسامان بازار برای سهامدران جدید این شرکت به ارمغان خواهد آورد.
نکته ای که باید در این میان به آن اشاره شود اینکه در لابلای اخبار منتشر شده دیده می شود که مدیران صندوق های سرمایه گذاری مشترک این روزها از خروج سریع نقدینگی از صندوق های متبوع خود خبر داده و نسبت به آن ابراز نگرانی می کنند این موضوع قطعاً و در ابعاد گسترده تر در بازار سرمایه در حال رخ دادند است که باید مسئولین امر توجه نماید که تداوم روند سکوت فعلی در قبال وضعیت بازار سرمایه در آینده عواقب سختی را به دنبال خواهد داشت.
در روند معاملات روز جاری در گروه بانکی اوضاع اندکی بهبود یافت و برخی از این نمادها بانک صادرات، بانک دی و بانک تجارت توانستند اندکی رشد قیمت را تجربه نمایند در این گروه امروز نیز بانک صادرات توانست سهم عمده ای از حجم معاملات بورس را به خود اختصاص دهد که در ماه های اخیر دیگر این موضوع به یک امر عادی تبدیل شده است. ولی در مجموع تحلیل گران بنیادی در خصوص این سهم معتقدند در بین بانک های دولتی این نماد از وضعیت بهتری برخوردار بوده و می تواند در آینده بازدهی قایل توجهی را به همراه داشته باشد.
در گروه پتروشیمی همچنان افت قیمت به ثبت می رسد اما حجم معاملات با مشکل مواجه نبود و حمایت های هرچند اندک از نمادهای این گروه بعمل می آید. گفتنی است در نمادهای "تاپیکو" "وپترو" و برخی دیگر امروز افت قیمت به ثبت رسید اما نماد "فارس" در پایان با اندکی رشد به کار خود در این هفته پایان داد.
وضعیت در گروه پالایش ها به نسبت دیروز بهبود یافت و در این گروه شاهد رشد قیمت در نمادهای پالایش نفت تهران و بندرعباس و ایرانول بودیم ولی سایر نمادها نتوانستند عملکرد مثبتی از خود به نمایش گذارند.
در گروه فلزی دو نماد "فایرا" و "ذوب" توانستند رشد قیمت را تجربه کنند اما سایر نمادها همچنان در درصدهای منفی قرار دارند معدنی ها نیز وضعیت مشابهی را تجربه می کنند و در بین نمادهای مطرح این گروه "کنور" توانست رشد قیمت را در معاملات روز جاری تجربه نماید.
معاملات در گروه دارویی هم در روز جاری چندان دلچسب نبود هرچند تعداد نمادهایی که توانستند امروز افزایش قیمت را به ثبت رسانند قابل توجه بود اما در مقابل نیز نمادهای مزری همچون "تیپیکو" نتوانستد سهامداران خود را راضی نمایند و با افت قیمت در این هفته کار خود را به پایان رساندند.
خودرویی ها و ساختمانی ها هم وضعیت مشابه برای گروه های مطرح بازار را از خود نشان دادند و اکثر نمادهای این دو گروه نیز با افت بکار خود پایان دادند اما معاملات در بخش اوراق تسه در ساختمانی ها نسبت راضی کننده گزارش شد.
در پایان گفتنی است در دو سمت خرید و تقاضا تنها دو نماد هستند که با صف های میلیونی مواجه اند که در سمت خرید دو نماد دارویی جابرابن حیان و فنر سازی خاور دیده می شوند و در سمت فروش زامیاد و "خمحرکه" جزو نمادهایی هستند که از صف فروش بالای یک میلیون برخوردارند همچنین در روز جاری بیش از 327 میلیون سهم در بورس و 428 میلیون سهم در فرابورس مورد معامله قرار گرفت که بنظر می رسد رونق معاملات در دور روز گذشته در بازار فرابورس در حال افزایش است اما در تالار بورس همچنان وضعیت یکنواخت دیده می شود.

با کزارش عالی ای که سایپا داد،از زیان خارج به به پیش بینی سود 11 ریالی رسید که البته این رقم محتاطانه اعلام شد.سایپا در کوتاه مدت 300 قیمتشه.پیش به سوی روند عالی برای گروه خودرویی.
شما هم که داری از افعال معکوس استفاده میکنی ! یعنی روزهای پایان سال شرایط بهتر خواهد بود
نفع شما از جو دادن منفی چیست !!!! !!!!!!!!!!!!!
بورس نیوز جو منفی الکی چرا میدی ، بازار شنبه مثبته ، میخوای نوسان بگیری بگو میخوام نوسان بگیرم فردا اول صبح ...