يك كارشناس بازار سرمايه با تشريح دو چهره متفاوت بازار سرمايه در سال جاري، دلايل ريزش غيرقابل تصور بازار در ماههاي اخير را اعلام كرد و گفت: با پايين آمدن قيمتها و كاهش نسبت قيمت به عايدي هر سهم به تازگي علائمي از بازگشت رونق به بازار سرمايه نمايان شده است.
حامد ستاك در گفتوگو با خبرگزاري مهر در مورد تحليل وضعيت بازار سرمايه در آخرين روزهاي پاياني سال گفت: بازار سرمايه امسال دو چهره متفاوت از خود نشان داد؛ بيشترين رويدادها نيز پس از روي كار آمدن دولت تدبير و اميد اتفاق افتاد. در چهره اول بازار، با پایين آمدن ريسك سيستماتيك بازار و احتمال كاهش تحريمها با روي كار آمدن دولت جديد، حس اعتماد به سرمايهگذاران القا و همين حس اعتماد باعث ورود تعداد زيادي سرمايهگذاران جديد به بازار شد.
علائم بازگشت رونق
اين كارشناس بازار سرمايه افزود: اين سرمايهگذاران جديد نه تنها كاملا غيرحرفهاي بودند، بلكه از دانش مالي كافي نيز برخوردار نبودند، همين اتفاقات خريد و فروشهاي هيجاني را در بازار رقم زد، در چهره دوم نيز همين عامل هيجاني باعث برخي از تصميمگيريها از سوي نهاد ناظر و همچنين فروشهايي (سهام بنيادي و پرمخاطب مانند گروه بانكيها) گاه غيركارشناسي از سوي سازمان خصوصيسازي شد كه به نااميدي و کاهش اعتماد بورس انجامید.
وي ادامه داد: اين حس عدم اعتماد باعث ترسيدن سهامداران غیرحرفهاي و عجول تازهوارد شد و شروع به خروج از بازار سرمايه كردند و همين خروج باعث نزول بازار شد. بلندمدت شدن نزول بازار باعث رنجش و بي اعتمادي سرمايهگذاران نسبتا حرفهايتر شد و آنها نيز شروع به خروج و فروش داراييهاي خود كردند كه تمامي اين عوامل باعث ريزش غيرقابل تصور بازار در ماههاي اخير شد؛ اما با پايين آمدن قيمتها و كاهش نسبت قيمت به عايدي هر سهم به تازگي علائمي از بازگشت رونق به بازار سرمايه نمايان شده است.
عرضههاي بزرگ پايان سال
ستاك در مورد افت شاخص بورس طي ماههاي اخير نيز عنوان كرد: ريزش ارزش داراييهاي قريب به اتفاق سهامداران، بيش از ميزان ريزش شاخص بازار بوده است و اين امر به دليل ماهيت شاخص بازار سرمايه است كه به شدت وابسته به تعدادي از نمادهاي بزرگ بازار است و در عين حال تعداد زيادي از سهامداران در آن نمادها سرمايهگذاري نكردند. با حركت مثبت و منفي اين نمادهاي بزرگ، رنگ شاخص تغيير ميكند، در صورتيكه بسياري از سرمايهگذاران در آن نمادها سهامدار نيستند. وي در مورد عرضه سهام برخي از شركتهاي بزرگ در روزهاي پاياني سال اظهار کرد: معمولا عرضههاي اوليهاي كه نيازمند حجم بالايي از نقدينگي است، بايد در دوران رونق بازار انجام شود و اين عرضهها در دوران ركورد باعث تشديد ميزان ركود خواهد شد.
وي اضافه كرد: يكي از سياستهاي درست در هنگام هيجاني شدن بازار رو به صعود عرضه اوليه سهمهايي با حجم نقدينگي بالا است كه متاسفانه در دوران هيجاني و صعودي روزهاي ابتدايي دولت جديد اين اتفاق محقق نشد.
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
خوش تیپ.جوجه را اخر پاییز می شمارن. ...
پاسخ
دروذ بر بورس وبورس بازان
پاسخ
اخبار روز
خبرنامه