بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۱
کد خبر : ۱۱۹۸۷۲
با رقابت به وجود آمده بین بانک‌ها و موسسات اعتباری برای جذب منابع، سود کوتاه مدت و روزشمار بانک‌ها به حدی افزایش یافته که تفاوت بین این نوع سپرده‌گذاری با سپرده‌گذاری بلند مدت ۵ ساله در حال حاضر بیش از ۳ درصد نیست!

به گزارش افکارنیوز، در یکی دو ماه اخیر رقابت بانک‌ها و موسسات برای جذب سپرده به حدی رسیده که فاصله نرخ‌های سود کوتاه و مدت بلند این نهادهای پولی به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.

توجه به برگه‌های نصب شده در ورودی شعب بانک این از هم گسیختگی نرخ سود را نشان می‌دهد. نرخ سود سپرده کوتاه مدت و روزشمار در حال حاضر به ۲۲ تا ۲۳ درصد رسیده در حالی که نرخ سود سپرده‌های بلند مدت نزدیک به ۲۵ تا ۲۶ درصد است.

این در حالی است که تفاوت کم و غیرمتعارف نرخ‌های سود سپرده بلند و کوتاه مدت موجب افزایش شدید هزینه‌های تامین مالی شده و بانک‌ها را در پرداخت تسهیلات بلندمدت در آینده با چالش جدی مواجه خواهد کرد.

پرداخت سود مناسب به سپرده‌های کوتاه مدت و روزشمار ابتدا از موسسات اعتباری آغاز شد و پس از آن به بانک‌های تازه تاسیس سرایت کرد. این بانک‌ها برای جذب منابع و عقب نماندن از گردونه، مجبور به افزایش نرخ‌های سود سپرده‌های کوتاه مدت شدند و اکنون تمام شبکه بانک‌ی درگیر ایم معضل هستند.

یکی از مدیرعامل یک بانک بزرگ و با سابقه در این باره به فارس گفت: در شرایطی که بانک‌های کوچک و موسسات نرخ سود سپرده کوتاه مدت را افزایش دادند، سپرده از بانک‌های بزرگ در حال خارج شدن بود. به همین دلیل بانک‌های بزرگ و دولتی هم مجبور به افزایش نرخ سود سپرده کوتاه مدت شدند.

وی ادامه داد: این اقدام در حالی انجام می‌شود که در اکثر قریب به اتفاق بانک‌های دنیا، برای سپرده‌های کوتاه مدت و جاری، سودی در نظر نمی‌گیرند زیرا بانک نقش حفظ و نگه‌داری از سرمایه افراد را ایفا می‌کند.

در این شرایط، به طور قطع انتقال سپرده‌ها از بلند مدت به سمت سپرده‌های کوتاه مدت و پرداخت تسهیلات کوتاه مدت توسط بانک‌ها کمترین زیان ناشی از این پدیده است.

به نظر می‌رسد ورود شورای پول و اعتبار به این مقوله و تصمیم‌گیری برای ساماندهی و منطقی کردن نرخ سود سپرده کوتاه‌مدت و بلند مدت ضروری است زیرا در صورت عدم اتخاذ تصمیم در این باره باید منتظر اتفاقا ناگواری برای سیستم بانکی و به تبع آن فضای اقتصادی کشور باشیم.
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ت
دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۳:۵۰
سنگ بزرگ نشانه نزدنه خدا خير كنه حالاام دولت دست گذاشته رو بانكا ميگم نكنه دولت پولهاى بانك و برداره و نده !!؟ بابا ديگه يه كارى كردن اين چشم به اون چشم اطمينان نداره
gh
سه‌شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۱۳
در حقیقت سود بلند مدت نباید بیش از کوتاه مدت باشد مگر اینکه پیش بینی کنید تورم سالهای آینده بیش از سال فعلی باشد
مهردادمصطفوی
سه‌شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۶
اینها همه نشانه آ ناست که اقتصاد مریض ایران که آغشته به رانت ربا و...است حالا حالاها اصلاح نمیشود وهمچنان باید مردم تاوان بدهند چه روحی چه مالی.
پس همه وعده وعیدها پوچ وبی اساس است وصرفا برای گمراهی مردم.به قول اساتید استفاد از افعال معکوس در بین دولتمردان ونمایندگان ملت باب شده است که خطری است نافرجام
محمد
سه‌شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۳
کارشناسان بازار سرمایه بارها اشاره کردند که بورس سال دیگه نهایتا 35% سود بده اونم با کلی اما و اگر و هزارتا چیز دیگه اما خدا پدر این بانکها را بیامرزه که تو این شرایط چنین سودی را به سپرده ها میدند اونم با ریسک صفر درصد.