ایسنا:استقبال كارشناسان فرانسوي از تنوع گردو در كشور
رييس سازمان جهاد کشاورزي استان كرمان گفت: در زمينه گردوکاري استان كرمان با معادل 18هزار و 371 هکتار و توليدي معادل 27122 تن رتبه اول کشور را دارد.
محمد تکلوزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اظهار كرد: کشت گردو امروزه چند منظوره است که علاوه بر استفاده از دانه آن، از چوب بسيار ارزشمند و گرانقيمت درختان گردو، برگ و توليدات جانبي آن، سايه بسيار با عظمت و گسترده آن، همچنين در پارکها و فضاهاي سبز نيز استفاده ميكنند.
رييس سازمان جهاد کشاورزي استان کرمان اضافه کرد: عمر بعضي درختان گردو در ايران بالغ بر 700 سال رسيده است و توليد بعضي درختان گردو در يک اصله حتي تا ارقام 30 و 70 هزار دانه در روستاهاي الموت قزوين و کاشان گزارش شده است.
وي تصريح کرد: با توجه به ويژگيهاي خاص اقليمي و شرايط جغرافيايي استان کويري کرمان در مناطق معتدل و سردسيري استان قطبهاي پرورش درختان گردو و توليد اين محصول ارزشمند با همت باغداران کرماني احداث شده است.
رييس سازمان جهاد کشاورزي استان کرمان افزود: تنوع و تعداد ژنوتيپهاي گردوي استان نيز در خور توجه بسياري از کارشناسان خارجي از جمله کارشناسان فرانسوي است که از مناطق گردو کاري استان بازديد داشتهاند، قرار گرفته است. سطح و توليد اين محصول مهم و صادراتي در حال افزايش و توسعه و ترويج است.�
