بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۶

پول نفت نه سر سفره های مردم است نه در خزانه کشور!

کد خبر : ۱۲۰۱۴۰
پایگاه خبری و تحلیلی جمهوریت:"پول نفت بر سر سفره های مردم".8 سال پیش این جمله شعاری بود که عامه مردم با چشمانی مملو از امید و آرزو به آن می نگریستند و برخی نمایندگانشان در مجلس نیز از حضور و ظهور رییس جمهوری متفاوت از دیگر روسای جمهور تاریخ جمهوری اسلامی سخن می گفتند . 8 سال پیش این شعار مورد مدح هواداران محمود احمدی نژاد بود و به مردمی بودن این رییس جمهور نوظهورمی بالیندند امروز اما گزارش های تفریغ بودجه های دولت این مرد مردمی که قرار پول نفت را بر سر سفره های مردم بیاورد نه چیزی برای مدح دارد نه حرفی برای دفاع.

گزارش های تفریغ بودجه در دو دولت گذشته همواره مملو از انحراف از قانون و تخلفات مالی است . میلیاردها دلار از درآمدهای نفتی در دو دولت احمدی نژاد در طی 8 سال به خزانه واریز نشده است. به بیان دیگر دقیقا مشخص نیست پولی که قرار بوده است بر سر سفره های مردم بیاید به کجا رفته است!.

گزارش تفریغ بودجه سال 85 حاکی از آن است که بیش از یک‌ میلیارد دلار از مازاد درآمد‌های نفتی کشور به خزانه واریز نشده و گزارش تفریغ بودجه سال 87 نیز نشان می دهد که 12 میلیون لیتر بنزین حدود هشت و نیم میلیارد تومان در این زمینه صادرات صورت گرفته که پول آن به خزانه واریز نشده است.

در بودجه سال 90 نیز مبلغ دوهزارمیلیارد ریال بابت تنخواه‌گردان قانون هدفمندکردن یارانه‌ها از محل درآمد حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز شده که تاکنون عودت داده نشده است. گزارش تفریغ بودجه 91 نیز حکایت از عدم واریز 53 میلیارد دلار به خزانه دارد.

این در حالی است که در بحث نفت و درآمدهای دولت، قانون صراحتا اعلام کرده است که تمامی درآمدها باید به خزانه واریز و از آنجا تقسیم شود. به نظر می رسداین بخش از قانون نیز یا مورد قبول دولت نهم و دهم نبوده است یا نفت را هم چون بسیاری از منابع دیگر این کشور جز مایملک شخصی خود می دانسته است.

سال مربوط به گزارش تفریغمیران درآمد واریز نشده محل کسب درآمد
1385(دولت نهم)بالغ بر یک‌ میلیارد دلاردرآمد های حاصل از فروش نفت
1387(دولت نهم)
هشت و نیم میلیارد تومان
صادرات 12 میلیون لیتر بنزین
1390(دولت دهم)دوهزارمیلیارد ریال

تنخواه عودت داده نشده از درآمدهای حاصل از اجرای هدفمندی یارانه ها

1391(دولت دهم)53 میلیارد دلاردرآمد های حاصل از فروش نفت




در این بین سید مهدی موسوی نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به تصمیم برخی از نمایندگان مجلس در خصوص جمع آوری امضا برای تحقیق و تفحص از وزارت نفت در دولت دهم به خبرنگارجمهوریتگفت: طرح تحقیق و تفحص در زمان دولت دهم مطرح شد و جلساتی هم با مسئولان این وزارتخانه و شرکت ملی نفت ایران داشتیم اما نتیجه ای حاصل نشد.

نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: به نظر می رسد تخلفاتی در دولت قبل درباره واریز نشدن درآمدهای نفتی به خزانه صورت گرفته و ابهامات جدی در این خصوص وجود دارد.

موسوی نژاد در پاسخ به این سوال که تصور می کنید این درامدها در کجا هزینه شده است تصریح کرد:پرداخت حقوق و مزایا، پرداخت‌های یاراته نقدی هدفمندی یارانه‌ها و مسائل مربوط به کمبودهای هزینه‌های جاری از جمله مواردی است که تصور می کنم که درآمدهای نفتی به جای واریز به خزانه در این موارد مصرف شده است.

وی با تاکید بر این که سازوکار و جزییات فروش نفت در دولت قبل ابهامات زیادی دارد گفت: زمان و خریداران نفت در برخی از قراردادها در دولت قبل ابهاماتی دارد البته این تنها مربوط به دولت قبل نیست و تا اندازه ای این مشکل تمامی دولت ها است که در نحوه و سازوکار فروش نفت توسط آن ها ابهام وجود دارد.

موسوی نژاد علت عدم به کار گیری مدیران شایسته و عدم استفاده از نیروهای بومی را در وزارت نفت از دیگر محورهای این تحقیق و تفحص توصیف و تصریح کرد:در دولت قبل مدیرانی در صنعت بزرگ کشور استفاده شده اند که در حوزه مدیریتی خود شایستگی نداشتند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس هم چنین تاکید کرد که در جریان این تحقیق و تفحص با پرونده بابک زنجانی نیز ارتباطاتی پیدا شده است./


اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
پژمان
يکشنبه ۰۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۵
تا وقتی شایسته سالاری تو کشور اتفاق نیافتد دزدان حرفه ای با شعارهای متفاوت مملکت و مردم را خواهند چاپید .
سعید
يکشنبه ۰۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵
مهمه اینه: حال آغازاده ها خوب است.
علی
يکشنبه ۰۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۵
کشوری بااین همه ثروت خدادادی چرامردمان فقیردارد ؟؟ ایا دردنیا باید افتخارکنیم یا.....
SAED
يکشنبه ۰۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۷
بورس نیوز کامنت ها یی که خود سانسوری میکنید فردا در خیابانها فریاد خواهد شد البته ما محدودیت های شما را میدانیم.
... جانم فدای ایران...