بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
مدیر عامل شرکت مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ

مشکل اصلی بورس ،عدم بازارگردانی سهامداران عمده است!

افزایش قابل توجه نرخ دلار در روز گذشته نشان دهنده آغاز فاز دوم هدفمندی یارانه بود که منجر به افزایش نرخ فروش محصولات بسیاری از شرکت ها خواهد شد.
کد خبر : ۱۲۱۳۷۱
در روز چهارشنبه هفته گذشته شاهد افت 393 واحدی شاخص کل بورس بودیم بطوریکه شاخص کل به رقم 77423 واحد رسید.

در همین راستا، زنگنه، مدیر عامل شرکت مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: وضعیت اقتصادی کشور با اجرایی شدن فاز اول طرح هدفمندی یارانه ها نیز با یکسری مشکلات رو به رو شد بطوریکه در آن زمان، بازار سرمایه در موقعیتی مشابه هم اکنون قرار داشت و دچار رکود نسبی شده بود.

زنگنه تصریح کرد: وضعیت سودآوری شرکت ها پس از فاز اول هدفمندی یارانه ها با وضعیت مطلوبی رو به رو شد که علت این امر آن است که با توجه به افزایش هزینه های ناشی از اجرایی شدن فاز اول هدفمندی یارانه ها، افزایش بهای محصولات اتفاق افتاد که این قضیه باعث افزایش تورم در داخل کشور شد و سرانجام نرخ دلار افزایش یافت که در خاتمه منجر به افزایش نرخ فروش محصولات شرکت ها شد بگونه ای که شرکت ها با رشد سودآوری مطلوبی مواجه شدند هم اکنون نیز با اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها با یک نوسان کمتر اما بازهم شاهد رشد و سودآوری شرکت ها خواهیم بود.

مدیر عامل شرکت مشاور سرمایه گذاری هدف حافظ افزود: همچنین افزایش قابل توجه نرخ دلار در روز گذشته نشان دهنده آغاز فاز دوم هدفمندی یارانه بود که منجر به افزایش نرخ فروش محصولات بسیاری از شرکت ها خواهد شد.

بنابراین در مجموع می توان اظهار کرد: افزایش بهای حامل های انرژی ناشی از اجرایی شدن فاز دوم هدفمند سازی یارانه ها باعث افزایش تورم و افزایش سطح عمومی قیمت ها شده و با افزایش بهای محصولات، نرخ فروش شرکت ها نیز افزایش می یابد و در نهایت منجر به سودآوری شرکت ها می گردد.

زنگنه عنوان کرد: متأسفانه هم اکنون آمارها حاکی از کاهش فعالیت حقوقی ها می باشد بگونه ای که معاملات در بازار سرمایه بیشتر توسط سهامداران حقیقی انجام می گیرد و به همین خاطر بازار با هیجان رو به رو می باشد و نسبت به کوچکترین خبر، جو کلی بازار مثبت و یا منفی می گردد. به نظر بنده علت این امر را در سه مقوله می توان بیان کرد. مقوله اول، با توجه به تغییر دولت، مدیران شرکت های بزرگ حقوقی که اکثراً نیمه دولتی هستند، تغییر یافتند علت کاهش فعالیت حقوقی ها از دیدگاه مقوله اول، این است که مدیران جدید دولتی با توجه به تغییر و تحولات مدیریتی هنوز نتوانستند به ثبات کافی جهت تصمیم گیری برسند و بنابراین فعالیت اصلیشان هنوز شروع نشده است، مقوله دوم مربوط به بالا بودن نرخ سپرده بانک هاست که حقوقی ها احتمالاً ترجیح می دهند سرمایه خود را در بازاری با ریسک پایین تر در حالیکه سوددهی 26 درصدی نیز دارد، سرمایه گذاری کنند مقوله سوم نیز مربوط به وجود یکسری مسائل سیاسی است بگونه ای که عده ای از سهامداران حقوقی انگیزه سیاسی کافی جهت فعالیت و حضور در بازار سرمایه را ندارند. در مجموع می توان گفت که کلیت بازار سرمایه نسبت به سال 92 سوددهی کمتری نصیب سهامداران خواهد کرد. همچنین صنایعی که با توجه به رفع فشار تحریم ها و گشایش روابط بین المللی بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند، با سودآوری بیشتری در سال جاری همراه خواهند شد از جمله صنایع برتر در سال 93 می توان به صنعت خودرو، قطعه سازان، بانکی ها و پتروشیمی ها اشاره کرد.

وی در خاتمه افزود: بطور کلی با توجه به کاهش فعالیت حقوقی ها عمق بازار از بین رفته و بازار بگونه ای هیجانی عمل می کند. با توجه به صحبت های جلسه اخیر رییس سازمان بورس، مشکل بازار سرمایه در حال حاضر این است که سهم هایی که در بازار هستند بازار گردان ندارند. چنانچه سهامداران عمده، وظیفه بازارگردانی شرکت های زیرمجموعه را به عهده بگیرند، بازار سرمایه به ثبات نسبی خواهد رسید و در این صورت نوسانات شدید قیمتی از بین می رود بدین صورت که چنانچه قیمت سهم از قیمت ذاتی خود فاصله بگیرد، سهامدار عمده عرضه کند و چنانچه قیمت سهم زیر قیمت ذاتی بیاید، سهامدار عمده حمایت کند و تقاضا کننده باشد در این شرایط قیمت سهم در نزدیکی دامنه ارزش ذاتی نوسان خواهد کرد و بازار با یک سود معقول همراه خواهد شد.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
حمیدرضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۳
مشکل حقوقی های نامرد هستند که بازار رو به کند کشیدند ، بورس نیوز آدرس غلط نده
reza
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۴
بورس نیوز جان مشکل اصلی بورس عدم بازار گردانی نیست بلکه عدم اعتماد عمومی است. جناب اقای روحانی به نظر میرسه که جنابعالی هم تسلیم لابی های قدرت شده اید؟؟؟ فکر کنم با شروع فاز دوم هدفمندی بایستی کمربند ها رو برای یک تورم شدید محکمتر ببندیم!!!
مردمي
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۰
با سلام راحترين راه حل انداختن مشكلات به گردن دولت قبل است؟ البته با تدبير واميد در اين دولت تمامي چرخهاي اقتصاد وسياست وفرهنگ با هم ديگر كه هيچ حتي تك تك هم نمي چرخه افرين بر اين تدبير ولي اميدوار باشيد ؟
سامان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۸
مشکل مدیران بورس و حقوقی ها هستند . حقوقی ها که فقط و فقط عرضه میکنند و هیچ حمایتی نمیکنند
مدیران بورس هم تا ببینند بازار بعد از این همه منفی یه روز میخواد مثبت بشه شروع میکنند به عرضه اولیه . آخه با این نقدینگی که از بورس فراری دادین جایی برای عرضه اولیه مونده؟ الان هم دقیقا بعد از عرضه حخزر همه به خاطر خرید 500 سهم کل سهماشونو نابود کردند
مهدی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۹
دلایل قانع کننده نیست
بنده خدا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۲
به نظر می رسد مشکل خیانت و درافتادن عده ای است با دولت تدبیر و امید که از پشت پرده از گروهی خط گرفته اند و امید است با درایت حساب کار خودشان را بکنند وگرنه بازنده اصلی این بازی خواهند شد . به نظر اینجانب اقدام مثبتی که بورس در این شرایط می تواند بکند نصف کردن سود معاملات است برای کمک به مهار تورم و گرم نمودن بازار معاملات(بورس 2% فرابورس 2.5% حق تقدم 5% هزینه و مالیات معاملات نصف ، برقراری معاملات و باز بودن بازار در روز پنجشبه . تغییر در شرایط معاملات در وضعیتی که حقوقی ها به نوعی اعتصاب کرده اند و حقیقی ها ضرر مداوم می دهند.)
jahfar
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۵
خدا به داد هممون برسه با اجرای فاز دوم هدفمندی....
محمد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۷
دیدید وقتی حقوقی ها با هوچی گری هی فریاد میزدن قانون ممنوعیت فروش رو بردارین تا ما با خیال راحت از بازار حمایت کنیم دروغ بود. پس اینقدر حرف کارشناسان بی سواد بازار رو تکرار نکنید.کمی فکر کنید لطفا
مهرداد لطیفی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۷
مشکل اصلی در این 35 سال بعد از انقلاب نه تنها دربورس بلکه در تمام زمینه ها از جمله مسکن ارز صنایع قوه های مجریه قضا ومقننه فقط وفقط یک دلیل عمده واساسی دارد وآن خوی وصفت وذات وفرهنگ...... بیت المال وسرمایه مردم هست .
از خواب بیدار شوید گرچه دیر است اما دراین سالها بسیار غارت برده اند آقازاده ها
امیر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۱
مشکل اینجاست که دولت تدبیر و امید فقط تیم مذاکره کننده داره و توش هیچ خبر دیگه ای نیست