{mosimage}بازار سرمایه کشور این روزها شاهد دوران هایی از فعالیت خود می باشد که شاید بتوان نسبت به سالهای 85 و یا 86 به آن دوران طلایی نام نهاد. چراکه پس از گذشت ماه ها انتظار سهامداران و سرمایه گذاران، امروز شاخص های بورس اعدادی را نظاره گر هستند که در گذشته به یک رویا تبدل شده بودند.

"> و اما بهانه هایی که شاخص را رویایی کرد

بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۰۷ خرداد ۱۳۸۷ - ۰۸:۲۵

و اما بهانه هایی که شاخص را رویایی کرد

{mosimage}بازار سرمایه کشور این روزها شاهد دوران هایی از فعالیت خود می باشد که شاید بتوان نسبت به سالهای 85 و یا 86 به آن دوران طلایی نام نهاد. چراکه پس از گذشت ماه ها انتظار سهامداران و سرمایه گذاران، امروز شاخص های بورس اعدادی را نظاره گر هستند که در گذشته به یک رویا تبدل شده بودند.

کد خبر : ۱۳۲۲۴
و اما بهانه هایی که شاخص را رویایی کرد

{mosimage}بازار سرمایه کشور این روزها شاهد دوران هایی از فعالیت خود می باشد که شاید بتوان نسبت به سالهای 85 و یا 86 به آن دوران طلایی نام نهاد. چراکه پس از گذشت ماه ها انتظار سهامداران و سرمایه گذاران، امروز شاخص های بورس اعدادی را نظاره گر هستند که در گذشته به یک رویا تبدل شده بودند.

بنا بر گزارش بورس نیوز در حال حاضر آنچه که مسلم است وجود اخبار مثبت و امیدوار کننده برای سهام شرکتهای سیمانی که همانا خروج این صنعت از سبد حمایتی دولت می باشد خود نیروی دو چندان برای پرتاب شاخص بورس به سمت آسمان شده و همین خبر نفسی تازه است بر قسمتی از پیکر کم رمق بازار سرمایه.

از سوی دیگر شاید بهترین زمان برای نشان دادن قدرت سهام شرکتهای واگذار شده در راستای خصوصی سازی و اجرای اصل 44 قانون اساسی از سوی مسئولین همین زمان کنونی است موقعی که سهام شرکتهای اصل چهل و چهاری با اعلام سودهای جدید به راحتی نشان می دهند که شاخص های بورس تنها با دستان این شرکتها در جهات مختلف به حرکت در می آیند.

چراکه طی روز گذشته در نتیجه بازگشایی نماد فولاد مبارکه پس از تعدیل مثبت سود در سال 86 شاخص بورس با جهش 69 واحدی عدد 10 هزار و 484 را به ثبت رساند تا پس از ماه ها انتظار ارقام جدید برای دماسنج اقتصاد به نمایش در آیند.

بر اساس این گزارش شاید یکی از نکات مورد توجه و قابل تعمل در حرکت شاخص های بورس و نیز افزایش قیمت سهام شرکتها طی روزهای اخیر، اشتباه مجدد اکثر کارشناسان اقتصادی در بر آورد مشکلات و چالش های بازار سرمایه باشد زیرا در حال حاضر علیرغم اینکه کارشناسان اقتصادی و فعالان حرفه ای بورس عدم وجود نقدینگی را از جمله موانع رشد شاخص ها عنوان می کردند بورس نشان داد که با وجود همین نقدینگی اندک هم می توان اعدادی را از قیمت سهام اکثر شرکتها و شاخص بورس نشان داد که در زمان ورود نقدینگی بالا هم می شد دید.

شاخص های بورس نشان داده اند که وجود اعتماد و اطمینان از آینده اقتصاد گزینه ای است بسیار مهمتر از وجود نقدینگی چراکه اگر در بورس اعتماد وجود داشته باشد سهام شرکتها با همین نقدینگی موجود هم میتوانند پتانسیل های رشد و توانایی های خودشان را به نمایش گذارند.

بورس نشان داد که سهام شرکتها تنها منتظر بهانه ای هستند تا نشان دهند که قدرت نهفته آنها بسیار بالاتر از اعداد و ارقامی است که بر روی تابلوی بورس به نمایش گذاشته می شود.

شاید در حال حاضر که بازار مسکن پس از آن رشد قابل توجه دچار یک رکود نسبی شده و یا پس از آنکه بانک ها هم این روزها نظاره گر سودهایی نزدیک به یک رقم در میان تسهیلات خود می باشند این بازار سرمایه و بورس است که از این بهانه ها به نفع خود استفاده کرده و با نشان دادن گوشه ای از توانایی و قدرت خود در صدر جذب مشتریان دیروز بازارهای مقابل خود می باشد.

البته در این جا نمی توان نقش افزایش قیمت برخی از محصولات همانند فولادی ها و یا سنگ آهنی ها را در بازارهای جهانی نادیده گرفت اما این مسئله هم همانند دیگر محرک ها تنها بهانه ای است برای رشد سهام شرکتهای فولادی.

به هر حال انتظار می رود با وجود بهانه هایی همچون کاهش نرخ سود بانکی، رکود بازار مسکن، افزایش قیمت محصولات در بازارهای جهانی و خروج سیمان از سبد حمایتی دولت و آزاد سازی قیمت آن، بازار سرمایه و به خصوص سهام شرکتهایی که نسبت به این بهانه ها واکنش مثبت نشان می دهند شاهد روزهای طلایی و به یادماندی در آینده ای نزدیک باشند و جا دارد در همین جا یاد کنیم از بهانه ای فراموش شده که زمانی عاملی بود برای افزایش قیمت و سود سهام شرکتهای معدنی خصوصاً گروه روی که زمانی جزء لیدرهای بازار سرمایه بودند وامیدوار باشیم به جان دوباره گرفتن این بهانه که تنها با واگذاری معدن انگوران به بخش خصوصی می تواند اتفاق افتد و دوباره بهانه ای باشد برای صعود سهام این شرکتها و بازگرداندن لبخند شادی بر لبهای سهامداران تا این افراد نیز از دوران طلایی بورس یادگاری را در ذهن خود از این روزها داشته باشند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر