بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۸۷ - ۱۵:۴۳

ایسنا: ناظر تالار بورس کالا: بازنگری در دستورالعمل رینگ صادراتی

کد خبر : ۱۳۴۰۱
ناظر تالار بورس کالا: بازنگری در دستورالعمل رینگ صادراتی

پیگیری معافیت مالیاتی برای وارد کنندگان کنجاله و ذرت

ناظر تالار بورس کالا آخرین وضعیت بازنگری در رینگ صادراتی، ورود محصولات جدید به بورس، راه‌اندازی بورس نفت و نتایج کارگروه کشاورزی را تشریح کرد.

غلامحسین زنگی‌آبادی ـ ناظر تالار بورس کالا ـ در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، از تهیه دستورالعمل بازنگری رینگ صادراتی خبر داد و گفت: دستورالعمل رینگ صادراتی در حال بازنگری است که شنبه (امروز) مراحل نهایی آن طی شده و به زودی این دستورالعمل به منظور تعیین جایگاه خریداران و فروشندگان اعلام می‌شود.

وی با بیان اینکه در این مقطع زمانی بازنگری در رینگ صادراتی محصولات پتروشیمی لازم بود خاطرنشان کرد: در حال حاضر رینگ صادراتی این محصولات در مرحله گذر قرار دارد زیرا برای محصولات پتروشیمی دوران گذر سه ماهه تعریف شده تا در این دوره هم مشکلات و نیازهای بازار شناسیایی و قوانین و مقررات بازار در شرایط خاص فعلی اقتصاد جامعه ملموس باشد در نتیجه این امر منجر شد تا در روز شنبه این موارد به بحث و بررسی گذاشته و سپس یک نسخه از آن به تمام شرکت‌های پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی جهت مطالعه و ارایه نظرات نهایی خود ارسال و در نهایت این بازنگری برای مصوبه به هیات مدیره شرکت تقدیم می‌شود که بعد از تصویب، لازم‌الاجرا است.

زنگی‌آبادی با بیان اینکه این دستورالعمل برای تمامی محصولات حاضر در بورس کالا اجرایی می‌شود توضیح داد: بازنگری در مورد نحوه پرداخت (پرداخت نقدی در سفارشات خارجی) نحوه تحویل کالا و جریمه فروشندگان در صورت عدم انجام تعهدات صورت می‌گیرد، همچنین بازنگری دستورالعمل رینگ صادراتی با شرایط خاص اقتصادی و شرایطی که بانک‌ها در تحریم قرار دارند به منظور پوشش آنها انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: شرایط تحریم بین‌المللی و بانک‌هایی که در تحریم قرار دارند در انجام رینگ صادراتی موثرند بنابراین باید شرایطی ایجاد شود که خریدار بتواند با توجه به تحریم راحت‌تر جنس خود را خریداری کند که این موارد باید در دستورالعمل جدید دیده شود.

ناظر تالار بورس کالا افزود: باید تمام محصولات پتروشیمی در رینگ صادراتی و در یک بازار رقابتی و قانونمند وارد شده تا خریدار و فروشنده بتواند جنس خود را تحویل دهد و بازار پر رونقی از این طریق حاصل شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر غیر از محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی هیچ شرکتی برای معامله محصولات خود در رینگ صاراتی اعلام آمادگی نکرده است در حالی که اگر این آمادگی اعلام شود هیچ منعی برای آن وجود نداشته و هر کالایی می‌تواند در رینگ صادراتی معامله شود.

وی با اشاره به اینکه از عمر رینگ صادراتی تنها 20 روز می‌گذرد تصریح کرد: شرکت بازرگانی پتروشیمی سوالاتی به شرکت بورس کالا ارایه داده است که باید به این سوالات پاسخ داده و ابهامات آن برطرف شود که امیدواریم بتوانیم این سوالات را پاسخ دهیم تا سایر محصولات پتروشیمی نیز وارد این مجموعه شوند.

زنگی‌آبادی اظهار کرد: بعد از قیر و نفتا، اتیلن سنگین و سپس سایر محصولات پتروشیمی به تدریج وارد رینگ صادراتی می‌شوند.

هنوز منتظر سیمان هستیم

وی در مورد ورود محصولات جدید به بورس کالا با بیان اینکه در حال حاضر محصولات جدیدی غیر از محصولات پتروشیمی وارد بورس کالا نخواهد شد گفت: بورس کالا همچنان در انتظار ورود سیمان است زیرا بیشترین رانتی که در بازار وجود دارد متعلق به این محصول و از محل نرخ دستوری به بازار آزاد است که امیدواریم هر چه سریعتر نرخ این محصولات با ورود به بورس شفاف و قانونمند شده و رانت آن از بازار حذف شود.

وی در مورد ورود سنگ آهن به بورس با اشاره به اینکه مراحل پذیرش این محصول در حال انجام است گفت: ورود سنگ آهن مراحل خاصی دارد زیرا فولاد مبارکه و فولاد خوزستان از مصرف‌کنندگان اصلی سنگ آهن در ایران بوده و سهام هر دو آنها در بورس اوراق بهادار معامله می‌شود و اگر قرار باشد سنگ آهن وارد بورس شده و آن شرکت‌ها با نرخ آزاد این محصول را خریداری کنند در سود آنها اثر گذار است بنابراین باید برای ورود این محصول تمام جوانب آن نگریسته شود.

نگرانی در راه‌اندازی بورس نفت

زنگی‌آبادی راه‌اندازی بورس نفت و معامله نفت خام را مورد توجه قرار داد و ابراز کرد: معامله نفت خام در بورس متفاوت و براساس معاملات کاغذی (Paper) است که در نتیجه پروسه مطالعاتی طولانی‌تری نیاز دارد همچنین این معامله به بازارهایی نیاز دارد که نرخ ارز در آن بازارها قابلیت پوشش ریسک را داشته باشد زیرا نرخ ارز را دولت از طریق بانک مرکزی تعیین می‌کند و این نگرانی در بازار نفت وجود دارد که در صورت راه‌اندازی بورس نفت تکلیف نرخ ارز و ریال در مقابل عرضه‌های بین‌المللی مشخص شود.

وی همچنین اضافه کرد: بورس فرآورده‌های پتروشیمی حداکثر تا دو هفته‌ آینده به ساختمان جدید واقع در برج صدف کیش منتقل شده و رینگ معاملات آن به صبح موکول می‌شود.

انجام معافیت مالیاتی برای وارد کنندگان

زنگی آبادی در مورد تشکیل کارگروه کشاورزی و نتیجه فعالیت آن خاطرنشان کرد: در روز سه شنبه مدیران کشاورزی در تالار معاملات بورس کالا حضور داشته و از نزدیک روند معاملات را مشاهده کردند تا برای رونق این محصولات تصمیم‌گیری کنند.

به اعتقاد وی برای رونق محصولات کشاورزی باید برای وارد کنندگان ذرت و کنجاله تسهیلات ارایه شده و مشوق‌هایی در اختیار آن‌ها قرار گیرد تا آنها برای وارد شدن در بورس کالا راغب شوند و این تنها راه موفقیت در بورس کالای کشاورزی است.

وی یادآور شد: پیگیری‌هایی در این زمینه صورت گرفته است ولی انجام این امر به قانون و قانونگذار باز می‌گردد تا مشوقی مانند معافیت مالیاتی وارد کنندگان به آنها ارایه شود که این امر طبیعتا رونق بورس کالا را به همراه دارد که امیدواریم هر چه سریعتر در این مورد تصمیم‌گیری شده و رونق محصولات کشاورزی را شاهد باشیم.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر