{mosimage}پالايشگاه اصفهان كه در بخش پائين دستي اين صنعت طبقه بندي مي شود از سال 58 فعاليت خود را در زمينه پالايش نفت خام و توليد فرآورده هالي نفتي آغاز كرده است و در تار يخ 31/2/1387به شركت سهامي عام تبديل شده است

"> بررسي صنعت پتروشيمي به بهانه عرضه سهام " شپنا "

بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۹ تير ۱۳۸۷ - ۱۳:۳۱

بررسي صنعت پتروشيمي به بهانه عرضه سهام " شپنا "

{mosimage}پالايشگاه اصفهان كه در بخش پائين دستي اين صنعت طبقه بندي مي شود از سال 58 فعاليت خود را در زمينه پالايش نفت خام و توليد فرآورده هالي نفتي آغاز كرده است و در تار يخ 31/2/1387به شركت سهامي عام تبديل شده است

کد خبر : ۱۳۶۰۱
بررسي صنعت پتروشيمي به بهانه عرضه سهام " شپنا "

برخي از كارشناسان و فعالان بازار سرمايه اعتقاد دارند سال جاري براي صنايع پتروشيمي ، سال پررونقي باشد از جمله دلايل اين امر مي توان ‌به افزايش قيمت جهاني نفت و محصولات پتروشيمي و تاكيد دولتمردان كشور به گسترش اين بخش دركشور به جهت رفع رسيدن به خودكفايي درصنعت پتروشيمي اشاره كرد.

{mosimage}

از همين رو بورس نيوز با توجه به نزديكي زمان عرضه سهام پالايشگاه اصفهان و به همين بهانه بررسي وضعيت اين شركت و بطور كلي اين صنعت پرداخته است .

صنعت پتروشيمي به سه بخش بالا دستي ، پائين دستي و پتروشيمي تقسيم مي شود و قابل توجه است. بازدهي اين صنعت از شروع سال 1387 تاكنون 65/10 درصد مي باشد و پتروشيمي خارك با 92/43 درصد بيشتر ين ارزش روز اين صنعت را دراختيار دارد .

{mosimage}

پالايشگاه اصفهان كه در بخش پائين دستي اين صنعت طبقه بندي مي شود از سال 58 فعاليت خود را در زمينه پالايش نفت خام و توليد فرآورده هالي نفتي آغاز كرده است و در تار يخ 31/2/1387به شركت سهامي عام تبديل شده است ظرفيت اسمي شركت درسال هاي اخير از 200 هزار بشكه نفت خام در روز به 375 هزار بشكه افزايش يافته است و تأمين كننده 24 درصد فراورده هاي نفتي مورد نياز كشور مي باشد .

شركت ملي پالايش و پخش فرا ورده هاي نفتي مالكيت 100 درصدي سهام شركت را به عهده دارد كه در روزهاي آينده 5 درصد ازسهام شركت در راستا ي سياست هاي اصل 44 عرضه مي شود .

قابل ذكر است كمترين بازدهي در اين صنعت از آغاز سال 87 متعلق سرمايه گذاري پتروشيمي با (68/35- ) درصد و بيشترين بازدهي متعلق به شر كت بين المللي محصولات پارس مي باشد .

همچنين پتروشيمي خارك با رتبه نقد شوندگي از اين حيث رتبه نخست را به خود اختصاص داده است و با شروع سال جاري افزايش چشمگيري درحجم و ارزش معاملات انجام گرفته در اين صنعت حاكي از نظر مثبت بازار به اين صنعت مي باشد.

به گزارش بورس نيوز از جمله طرح هاي توسعه اي پالايشگاه اصفهان طرح حفظ ظرفيت و بهبود عمليات پالايشگاه اصفهان با برآورد سرمايه گذاري 574/735 ميليارد ريال مي باشد كه تاريخ بهره برداري از آن سال 88 اعلام شده است .

از ديگر طرح هاي اين شركت مي توان به طرح بنزين سازي اشاره كرد كه تا كنون 20 درصد پيشرفت كاري داشته است .

با توجه به شرايط كنوني كشور از جمله ريسك ها ومشكلات پيش روي اين صنعت مسائل مربوط به تحريم ها مي باشد . و از آنجائيكه بخش عمده اي از تكنولوژي و تجهيزات طرح هاي توسعه شركت از طريق شركت هاي خارجي تامين مي شود لذا هر گونه تحريمي مي تواند شركت را با مشكلات جديدي روبه رو نمايد .

از سوي ديگر هر گونه نوسان قيمت نفت به عنوان ماده اوليه وتقاضا از سوي صنايع پائين دستي به عنوان مصرف كننده مي تواند سود شركت را تحت تاثير قرار دهد البته از نوسانات نرخ ارز نيز نبايد چشم پوشي كرد و مسئله ديگر كه مي تواند سود شركت را تحت تاثير قرار دهد كاهش تخفيف قيمت خوراك شركت مي باشد كه تاثير بسزايي روي سود شركت دارد .

در پايان به نظر مي رسد علي رغم وجود ابهاماتي در چگونگي وضعيت اين شركت با توجه به مسائل سياسي و احتمال اعمال تحريم هاي جدي از سوي كشور هاي اروپائي و آمريكا سرمايه گذاري در پالايشگاه اصفهان با توجه به حمايتهاي دولتي و تضمين سود آوري آن توسط دولت از ريسك چنداني برخوردار نباشد.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر