بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۶
کد خبر : ۱۴۰۱۵۱

درپی ارائه لایحه یک فوریتی رفع موانع تولید و ارتقاء نظام مالی کشور به مجلس شورای اسلامی، پایگاه خبری عصر مالی جزئیات بورسی این لایحه را منتشر کرد.

بگزارش عصر مالی، در ماده الحاقی 26 این لایحه آمده است به منظور کنترل یا کاهش مخاطرات سامانه ای یا فرادستگاهی بازار سرمایه کشور در شرایط وقوع بحران های مالی و اقتصادی و اجرای سیاست های عمومی حاکمیتی در شرایط مذکور و به منظور حفظ و توسعه شرایط رقابت منصفانه در بازار سرمایه، صندوق تثبیت بازار سرمایه به عنوان نهاد مالی تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار، با شخصیت حقوقی مستقل و غیردولتی تأسیس می گردد و طبق اساسنامه خود در چارچوب مصوبات هیأت امناء متشکل از وزیر امور اقتصادی و دارایی، رییس کل بانک مرکزی، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور، رییس هیأت عامل صندوق توسعه ملی و رییس سازمان بورس و اوراق بهادار توسط هیأت عامل فعالیت می نماید.

براساس این لایحه، یک در هزار منابع صندوق توسعه ملی در زمان ابلاغ این قانون و از آن به بعد، یک در هزار منابع واریزی به صندوق توسعه ملی پس از تبدیل به ریال، در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه قرار می گیرد و بخشی از منابع سازمان بورس و اوراق بهادار با تصویب شورای عالی بورس و اوراق بهادار و سایر منابع مالی در چارچوب قوانین و مقررات با تصویب مراجع ذیصلاح قانونی، به این صندوق تعلق می گیرد، صمن اینکه کلیه فعالیت های صندوق تثبیت بازار سرمایه از مالیات معاف خواهد بود.

در بند ب ماده الحاقی 26 لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی هم آمده است: شرکت های پذیرفته شده در بورس و بازارهای خارج از بورس براساس میزان سهام شناور خود در هر یک از بازارهای مذکور و براساس مقرراتی که به پیشنهاد سازمان بورس و اوراق بهادار به تصویب می رسد، می توانند تا 10 درصد سهام خود را خریداری و تحت عنوان سهام خزانه، در شرکت نگهداری کنند.

همچنین مابه التفاوت ارزش اسمی و قیمت معاملاتی پذیره نویسی اوراق بهادار مذکور که کمتر از قیمت اسمی پذیره نویسی می شوند، به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی شناخته خواهد شد.

براساس ماده الحاقی 21 این لایحه نیز، قانون هدفمندکردن یارانه ها به این شرح اصلاح می شود: قیمت خوراک گاز و خوراک مایع تحویلی به واحدهای صنعتی، نیروگاههای برق، واحدهای پالایشی و پتروشیمی بگونه ای تعیین می شود که محصول تولید شده واحدهای مذکور در ایران قابل رقابت با محصول واحدهای کشورهای حاشیه خلیج فارس باشد.

به علاوه، طبق ماده الحاقی 22 لایحه مذکور، کلیه پالایشگاههای کشور منوط به تسویه وجوه نفت خام و میعانات گازی خریداری شده تحویلی به قیمت هر بشکه 95 درصد فوب خلیج فارس و بصورت نقدی به شرکت دولتی ذیربط تابعه وزارت نفت، مجازند فراورده های نفتی مازاد بر نیاز داخلی را رأسا صادر نمایند.


اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۷
آقا لطفا آهسته تکون بدید چون در یکسال گذشته تمام استخونهامون خرد شده ودیگه تاب تکون رو نداریم.مچکرم
ایلیا
ROMANIA
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۲
بزرگترین مشکل حقوقی های بورسند می بایست فروش حقوقی کنترل شود
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۴
مدیرعامل خودرویی بورس مبارک سهامداران صبور.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۳
لایحه ی خوبیه به شرط انکه طمع درش نباشه
والا اینم میشه مثل صندوق فلان وبهمان
میشیننن تو کف قیمت میخرن تو سقف میفروشن به حقیقی
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۸
اینا همش حرفه.... مثل وعده های قبلی..
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۰
این ها همش مقطعی ه.امسال سال بورس نیس
رضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۲
عمو این چه موسسه غیر دولتی مستقل است که قراره با مصوبات هیات امنا کار بکنه و اونوقت اعضائ هیات امنا وزیز دارائی ر ئیس سازمان مدیریت ورئیس بانک مرکزی ومدیر صندوق توسعه میلی هستند مگر تمام مصیبت بازار سرمایه درست همین چند نفر نیستند بابا سرما نخورین با این افاضات مشعشع
آرمان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۵
با سلام
يكي ار نكات اساسي كه دوستان مورد توجه قرار ندادند تاثير مباحث مربوط به سهام خزانه در شركت هاي بورسي است كه عمده شركت هاي بزرگ با لطايف الحيل در حال حاضر مشغول به مديريت سهام خود مي باشند وليكن قانون مزبور باعث شفافيت موضوع در رابطه با شركت هاي بزرگ و همچنين مي تواند يكي از شيوه هاي تامين مالي براي ساير شركت ها باشد. بنده به نوبه خودم تاثير قانون مزبور را مثبت ارزيابي ميكنم .
علي
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵
لطفا يکي وزير و دولت رو تکون بده که از خواب بيدار شن. سرمايه مردم رفت ... چقدر بي خيالي و بي فکري..
نامیار احمدی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۸
تمام مشکلات بورس بدلیل حقوقی ها .کارگذاران بورس است
مرتضی کامیار
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۰
توی کشوری که یک شرکت کوچک مثل پدیده با یورس یک کشور داره رقابت می کنه و توی رسانه ملی اش از بیشتر از بورس از اون تبلیغات میشه دیگه نباید انتظار بالایی داشت من مدت ها است با وجود داشتن گواهینامه های سازمان بورس و تجربه چندین ساله دنبال هستم یک نمایندگی کارگزاری توی شهرهای بودم ولی نشد حالا شرکتی مثل پدیده داره تو هر ششهری نمایندگی میزنه و تبلیغات بالای برای یک سهام که شاید 1000 تومان هم نمی ارزه راه انداخته حالا قضاوت با مسولین محترم
حسین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۰
ملت از دست آقایون هرروز روی ویبره هستن