بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۵

انتقاد طیب‌نیا از افزایش بی‌سابقه نرخ سود/ پیشنهاد تفکیک مشتریان بانکی

کد خبر : ۱۴۰۷۰۲
آفتاب:علی طیب نیا از تمایل برخی بانک‌ها برای افزایش بنگاه‌داری انتقاد کرد و گفت: هرچند بانک‌ها در سال‌های گذشته بنا به دلایلی به سمت بنگاه‌داری کشیده شده‌اند، اما در برخی از موارد بانک‌ها منابع را به سمت فعالیت‌های خود هدایت می‌کنند.

وزیر اقتصاد در نشست هم اندیشی مدیران عامل بانک‌های عامل کشور با معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: به عنوان مثال با وجودی که پروژه‌های موجهی در برخی از بخش‌ها همانند بخش فولاد وجود دارد، اما بانک‌ها این پروژه‌ها را تامین مالی نمی‌کنند و منابع را به طرح‌ها خود تخصیص می‌دهند.

وی با بیان اینکه دولت حمایت خود را از نظام بانکی دریغ نمی‌کند افزود: بخش تولید با کمبود و گرانی مواد مواجه است و این در حالی است که اضافه برداشت بانک‌ها از بانک مرکزی با جریمه 34 درصد و هزینه تامین مالی 28 تا 29 درصدی زمینه دستیابی به خروج از رکود را با مشکلات متعددی مواجه می کند.

طیب نیا تصریح کرد: دستیابی به اهدافی که در زمینه رشد اقتصادی دنبال می شود مستلزم این است که مشکل تنگنای اقتصادی را رفع کنیم به نحوی که سرمایه در گردش بنگاه ها تامین شود.

وزیر اقتصاد ادامه داد: نظام بانکی اثرگذارترین نهاد در زمینه خروج از رکود و دستیابی به رشد اقتصادی است؛ لذا دولت از بانک ها انتظار دارد در تجهیز منابع مالی با توجه به شرایط خاص که بالاتر بودن نرخ سود سپرده ها در مقایسه با تورم است اقدامات لازم را انجام دهد.

وی گفت: بالا بودن نرخ سود سپرده ها نسبت به تورم جذابیت بیشتری را برای سپرده گذاری فراهم می کند و بانک ها باید منابع را به سمت نیازهای بخش پولی هدایت کنند.

طیب نیا افزود: فعال کردن تولید و خروج از رکود از اهمیت ویژه ای برخوردار است، هرچند بانک ها باید به فکر سودآوری و سهامداران خود باشند ولی منافع ملی به حرکت درآوردن چرخ های تولید کشور است.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: هدفی که از خصوصی سازی از نظام بانکی دنبال می شود در پرتوی رقابتی که در موسسات مالی و خصوصی به وجود می آید زمینه کاهش هزینه تامین مالی بنگاه های اقتصادی کشور را فراهم می کند.

وی با بیان اینکه هزینه تامین مالی به نحو بی سابقه ای در کشور افزایش یافته است افزود: انتظار می رود نظام بانکی نقش خود را در رفع تنگناهای اعتباری ایفا و سرمایه در گردش بنگاه ها را تامین کند.

طیب نیا با انتقاد از رقابت ناسالم رواج یافته در بازار پول کشور گفت: این امر سبب شده که نرخ سود به نحو بی سابقه ای افزایش یابد و این در حالی است که رقابت باید در جهت کاهش نرخ هزینه های مالی باشد که البته نظارت بانک مرکزی در این زمینه موثر است.

به گزارش مهر، طیب نیا ادامه داد: همچنین بانک ها در بخش مطالبات غیرجاری باید مشتریان بدحساب و خوش حساب را از یکدیگر تفکیک کرده و با مشتریانی که به دلیل شرایط رکودی دچار مشکل شده اند، مدارا کنند.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۹
باز گلی به جمال این بانکها حداقل هر چی تو بورس ضرر میکنیم یک دهمشو اونا با این سودهایی که میدن جبران میکنند.
انشاالله همشون مخصوصا چندتاشون که واقعا کارشون درسته همیشه پر سود باشند.
رضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۰
کدوم کاهش تورم!!! مطمئن باشیداگه دلار به همین ترتیب افزایش پیداکنه دیگه کسی پول توی بانک باقی نمیذاره وبیشترپولها به سمت بازار دلار وسکه خواهند رفت پس نیازی به کاهش سود بانکی برای هدفتون نیست،شما بهتره فکری به حال بورس کنید که همین شماها باعث بدبخت شدن سرمایه گذاران بورس شده ایید ودیگه کسی با نسخه شما پولهاشو ازبانک به بورس نمیاره.واقعا چه فرقی ازلحاظ عملکرد بین تیم اقتصادی این دولت با دولت قیلیه؟؟؟؟
نابودگربورس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹
مشکل اصلی کشور و دولت همین طیب نبا است که با ندانم کاری بورس و اقتصاد مملکت رو نابود کرده. ا