بازار سرمایه نیازمند تغییرات مدیریتی بیشتری است/خواسته هایی از رییس جدید
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز، ضمن بیان مطالب فوق با اشاره به اینکه تغییرات مدیریتی بازار سرمایه نبایستی فقط در جایگزینی رییس سازمان بورس محدود گردد، اظهار داشت: مدیران میانی و اعضای هیأت مدیره سازمان بورس چگونگی اداره بازار سرمایه را برعهده دارند و رییس سازمان بورس فقط در جایگاه یک مدیر عالی انجام فعالیت می کند، بر همین اساس بازار سرمایه نیازمند تغییرات بیشتری در بین اعضا می باشد زیرا در غیر این صورت احتمال می رود بازار سهام در یک حالت تدافعی قرار گیرد و منجر به عدم شاهده نتایج مثبت از محل تغییرات مدیریتی جدید گردد.
فریبرز پرنا شرایط بازار سهام طی هفته آینده را مثبت دانست و افزود: در دو هفته اخیر درصد فروش سهام توسط فعالین بازار سرمایه کاسته شده و اکنون بازار در حال تقویت میزان تقاضا قرار گرفته است، بطوریکه اگر در هفته جاری تعطیلات پی در پی را نداشتیم، می توانستیم شاهد بازار مثبت تری نیز باشیم.
وی از فطانت فرد به عنوان رییس جدید سازمان بورس، خواستار ایجاد بازاری با ثبات تر از گذشته شد و افزود: اکنون که انتخاب مدیر جدید سازمان بورس از سوی دولت انجام گرفته است که این امر منجر به حمایت های بیشتری از وی در رفع مشکلات بازار سرمایه از جمله، اصلاح قوانین و مقررات نرخ خوراک گاز مایع شرکت های پتروشیمی و همچنین میزان بهره مالکانه صنایع را شامل خواهد شد.
نباید بازار سرمایه را به شاخص گره زد
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه مدیریت 9 ساله علی صالح آبادی در سازمان بورس همزمان با بروز مشکلات کلان اقتصادی کشور از جمله آثار ناشی از تحریم ها مواجه بوده است، خاطر نشان کرد: مدیر سابق سازمان بورس، توانایی ایجاد تعامل مناسب با ذینفعان بازار سرمایه را نداشت که این امر عدم ارتباط مطلوب مردم عادی و سرمایه گذاران را با بورس در پی داشت.
پرنا با اشاره به اینکه اکنون نباید شرایط بازار سرمایه را در گرو رقم شاخص کل در نظر گرفت، افزود: در حال حاضر بازار سرمایه در نرخ خوراک و محصولات شرکت های پالایشگاهی و همچنین شرکت های پتروشیمی به دلیل عدم تداوم سودآوری شرکت های مذکور دارای حباب قیمتی می باشد و با بازگشایی نماد معاملاتی شرکت های پالایشگاهی می توان شاهد ریزش مجدد شاخص بورس نیز باشیم.
وی ادامه داد: میزان رقم سابق شاخص بورس طی 5 ساله اخیر تنها مدیریت شده بود و نشان دهنده ارزش واقعی بازار سرمایه نبوده است. برهمین اساس نبایستی افت شاخص بازار سرمایه را به عنوان تزلزل بازار در نظر گیریم.
وقت خرید است
پرنا پتانسیل شاخص بازار سرمایه را عددی فراتر از رقم کنونی دانست و گفت: در حال حاضر ارزش ذاتی بسیاری از شرکت های فعال بازار سرمایه بیش از قیمتی است که در تابلو معاملات ثبت می گردد و اتنها مشکل شرکت های فعال در بازار سرمایه عدم سودآوری متناسب با دارایی های آنها می باشد.
وی یادآور شد: در حال حاضر قیمت سهام شرکت های موجود در بازار سرمایه به دلیل کاهش فشار فروش در شرایط مطلوبی برای سرمایه گذاری قرار گرفته و اکنون بازار در موقعیت زمانی قرار گرفته است که می تواند پتانسیل رشد بالایی را داشته باشد.
پرنا با اشاره به اینکه با توجه به کاهش قیمت نفت، دولت در نظر دارد از صنایع خودرویی به عنوان جایگزین صادرات غیر نفتی استفاده نماید افزود: در شرایط کنونی بازار سرمایه، صنعت خودرو، سیمان و بانک به ترتیب الویت های سرمایه گذاری مطلوب محسوب می گردند.

بازار روند مثبت خودراآغاز کرده وروبه پیشرفت خواهد بود
پیش به سوی رشد وبالندگی وابادی بورس