بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۶

خودسری‌های یک رئیس‌جمهور به روایت اسناد

شهید رجایی خطاب به بنی‌صدر نوشته بود: «پنج ماه و نیم از تشکیل این دولت می‌گذرد و هنوز جناب‌عالی با هیچ وزیر بازرگانی پیشنهادی موافقت نکرده‌اید. متأسفانه در جلسه‌ای اخیراً گفته‌اید که چون این دولت رفتنی است، هرگز با این سه وزیر مهم باقی‌مانده موافقت نخواهم کرد...»
کد خبر : ۱۴۵۲۵۳
به گزارشافکارنیوز، دوران ریاست‌جمهوری بنی‌صدر از مقاطع حساس تاریخ معاصر ایران بوده است. آن روزها آزمونی بود برای رژیم نوپای جمهوری اسلامی که راه و مسیر پیش رو را انتخاب نماید. بنی‌صدر در شرایطی که جلال‌الدین فارسی به دلیل مشکلات تابعیتی خود نتوانست نامزد انتخابات شود، بی‌رقیب بر کرسی ریاست‌جمهوری نشست. غرور او اما باعث شد تا آن‌چنان به خود غره شود که رأی مردم به خود را نشانی از کاریزما و جایگاه خود بداند. رویکردهای او و نوع ادبیات کلام و بیاناتش نشان می‌دهد چه‌بسا او نفوذ خود در بین مردم را از جایگاه کسی چون امام نیز برتر می‌دانست.
او فراتر از اختیارات یک رئیس‌جمهور در ساختار قانون اساسی وقت ایران، می‌خواست نخست‌وزیر، وزرا و مجلس تابع او باشد. سخن او قانون باشد و حرف او حرف مردم. جالب آنکه حتی آن زمان که نهایتاً شهید رجایی به‌عنوان نخست‌وزیر منصوب شد، تمام کارشکنی‌های ممکن را انجام داد. این کارشکنی‌ها از انتخاب نخست‌وزیر شروع شد و تا زمان نصب وزرا، حمله‌ی آمریکا به طبس و دفاع در مقابله رژیم اشغالگر بعثی ادامه پیدا کرد.
تقابل میان رئیس‌جمهور و انقلابیون را می‌توان در قالب رویارویی بنی‌صدر و گروه به‌اصطلاح مجاهدین خلق از یک‌سو و حزب جمهوری اسلامی از سوی دیگر تعریف کرد. این تنش در ساختار دولت به‌شکل رویارویی رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر خود را نشان می‌داد. بنی‌صدر که در مقابل طرفداران حزب جمهوری اسلامی از پشتوانه‌ی کمتری برخوردار بود، تلاش می‌نمود تا با کارشکنی هرچه بیشتر، برتری سیاسی را از آن خود کند. نگاهی به بخش‌هایی از نامه‌ی شهید رجایی به بنی‌صدر می‌تواند به‌شکل بهتری، تقابل و کارشکنی را نشان دهد:
«پنج ماه و نیم از تشکیل این دولت می‌گذرد و هنوز جناب‌عالی با هیچ وزیر بازرگانی پیشنهادی موافقت نکرده‌اید. متأسفانه در جلسه‌ای اخیراً گفته‌اید که چون این دولت رفتنی است، هرگز با این سه وزیر مهم باقی‌مانده موافقت نخواهم کرد و این دولت بدون سه وزیر مهم کابینه، تا همین اندازه که عمل کرده به یاری خداوند و همت مردم بوده است. جناب‌عالی انتظار داشتید با پیش‌بینی‌های علمی که کرده بودید، دولت یک هفته و یا حداکثر ماه بیشتر دوام نکند و باز متأسفم از اینکه ادامه‌ی کار دولت تا پنج ماه رئیس‌جمهور را به حالتی انداخته باشد که موافقت با سه وزیر را غیرممکن تلقی نماید...»(1)

شاید یکی از راه‌هایی که بتوانیم تا حدودی متأثر از فضای آن روزها باشیم، نگاهی به عناوین و تیترهای روزنامه‌ها باشد. در این مطلب برخی از این عناوین را مرور می‌کنیم.*(2)




اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
reza
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۶
تیتر خبر را که دیدم فکر کردم میخواهید از اوس محمود بنویسید بعد که دیدم نیست اصلا بیخیال خوندنش شدم اصاولا مطالب اوس محمود خوندن داره
ناشناس
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۳
منم همینطور آقت رضا.تا دیدم محمود نیست بیخیال بقیش شدم.
reza
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۹
اون نمره منفی یا خود اوس محمود بوده یا بورس نیوز
احسان
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۸
به جان بچه ام منم همین فکر رو کردم خیلی جالبه ببین محموتی چی کرده که همه یه طرز فکر دارن محکوتی دمت گرم بابا....
ناشناس
سه‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۴
مطالب اوس محمود هم خوندن داره هم گریه
سعید
جمعه ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۸
بخدا منم فکر کردم مطلب در مورد محمود جونه. کلا بورس نیوز دوس داره با تیترای بی ربط و جنجالی بینندشو زیاد کنه.
gholam
يکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۵
منم فکر کردم ازمعجزه هزاره وهاله نور بگوید که چگونه لو لو آمد ممه را برد ولی تا عکس ها رودیدم بی خیال شدم
سورن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۹
والا من تصور می کنم ،دوره های بدتر و حساس تر از دوره بنی صدر هم وجود داشته .
نظر شما چیست؟
رامین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۰
هیچکس دیگه حوصله خوندن این خزعبلات رو نداره ...
همین چند وقت پیش رو هیچکس رسیدگی نمیکنه ...اونوقت اونروزا رو تو سایت گذاشتی ؟ نبش قبر میکنین ؟ چه فایده ای داره ؟
علی اکبر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۰
منم فکر کردم بازم میخوان به احمدی نزاد بیچاره گیر بدن
چون تا تقی به توقی میخوره میگن کار محموده.
تو دوره رییس جمهور بعدی هم مطمئنا توپ رو میندازن زمین روحانی
ناشناس
جمعه ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۸
محمود جونتون هیچ کاری نکرده و اصلا رییس جمهور سرکشی نبود!!!!
جعفر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۱
باز هم فتنه و فتنه ..... حالم بهم خورد
مهدی
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴
من که دارم بالا میارم.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۲
چرت و پرت
هادی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۶
به قو ل یه آقای محترمی رییس جمهور در ایران نقش یک کارپرداز را داردو باید دستورات و مصالح از پیش تعیین شده را که بایشان تکلیف می شود . به پیش ببرد . . . حال اگر کار خراب از آب در آمد . کاسه و کوزه را بر سر رییس جمهور ننه مرده میشکنند و عمرا مسبب اصلی پاسخگو نخواهد بود . . الان هم سیاست بر این بود که روش احمدی نژادی جواب نخواهد داد و باید به سمت روش نرمتری پیش برود و حالا به روحانی گفته اند بیا این پرچم را بر دوش بگیر . . میگی نه ؟ بشین تماشا کن . . .
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۱
علی اکبر طرفدار اوسا محمود شما کوتابیا
saeed
GERMANY
پنجشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۴
لیاقت ماهمون محموووود هست