بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۷

حجم اسکناس و مسکوک تا پایان امسال

مدیر کل نشر و ریالی بانک مرکزی میزان اسکناس و مسکوک در کشور تا پایان امسال را حداکثر ۳۹ هزار میلیارد تومان برآورد کرد.
کد خبر : ۱۴۵۳۶۷
به گزارشافکارنیوز،بهزاد قیاسوند با اشاره میزان افزایش حجم اسکناس و مسکوک در یک سال اخیر، اظهار داشت: مجموع اسکناس و مسکوک در دست اشخاص تا پایان اسفند ماه امسال حداکثر (با ۱۷.۵ درصد رشد) به ۳۹ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

وی افزود: این حجم از اسکناس با احتساب نیاز مردم به پول نقد و عرضه بیشتر اسکناس و مسکوک به بازار در روزهای پایان سال محاسبه شده است.

مدیر کل نشر و ریالی بانک مرکزی، گفت: بانک مرکزی به دو دلیل اسکناس منتشر می‌کند، دلیل اول جایگزینی اسکناس نو با اسکناس‌های فرسوده امحاء شده و دلیل دوم اسکناس جدیدی است که به بازار عرضه می‌شود.

وی تصریح کرد: عنصر تعیین کننده برای حجم اسکناس و مسکوک، میزان مراجعه مردم به نظام بانکی است؛ بانک‌ها وقتی متقاضی اسکناس از بانک مرکزی می‌شوند که مردم از آنها چنین تقاضایی دارند و بانک مرکزی هم باید به تقاضای بانک‌ها و مردم پاسخ دهد.

قیاسوند اضافه کرد: بانک مرکزی معمولا ترکیب اسکناس و مسکوک را اصلاح می‌کند، گفت: بانک‌ها در طول سال تقاضای کمی برای اسکناس ۱۰ هزار ریالی و ۲۰ هزار ریالی دارند، اما در روزهای پایانی سال به دلیل تقاضای مردم (پرداخت عیدی) میزان این دو اسکناس در بانک‌ها را افزایش می‌دهیم.
حجم اسکناس و مسکوک در سال ۸۸ رقم ۱۹ هزار و ۲۳۱ میلیارد تومان، ۸۹ با ۱۷۱ درصد افزایش ۲۲ هزار و ۵۱۵ میلیارد تومان، سال ۹۰ با ۱۶.۹ درصد رشد ۲۶ هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان، سال ۹۱ با ۲۵.۴ درصد افزایش ۳۳ هزار و ۱۶ میلیارد تومان، سال ۹۲ هم با رشد اندک ۱.۶ درصد به ۳۳ هزار و ۵۲۹ میلیارد تومان رسید.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر