بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۳
کد خبر : ۱۵۲۶۴۳
ماجرای رشد ۸۰ درصدی نقدینگی در دو سال فعالیت دولت یازدهم درحالی از سوی کارشناسان و صاحب نظران حوزه اقتصادی کشور به عنوان یک خطر و فاجعه بزرگ اقتصادی به شمار می رود، که در آغاز کار دولت روحانی هیچ کس، فکرش را هم نمی کرد که دولت تدبیر و امید روزی به دلیل رشد ۳۳۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی در دو سال اخیر مورد انتقاد قرار گیرد.

اکثر مسئولین فعلی در تیم اقتصادی دولت اعم از حلقه مشاوران رسمی و غیر رسمی اقتصادی رئیس جمهور گرفته تا وزرای کابینه و معاونین دولت یازدهم، در حدفاصل سالهای ۸۴ تا اواسط سال ۹۲ که دولتهای نهم و دهم سکان قوه مجریه را در اختیار داشتند، از منتقدین پرو پاقرص رشد نقدینگی در دولت قبل بودند و دو طرح مسکن مهر و هدفمندی یارانه ها را عامل اصلی رشد نقدینگی می دانستند.

گفتنی است محمود احمدی نژاد رئیس دولتهای نهم و دهم کشور را در سال ۸۴ از رئیس دولت اصلاحات با نقدینگی حدود ۹۲ هزار میلیارد تومان تحویل گرفته بود و در پایان ۸ سال فعالیت خود نقدینگی کشور را با ۴۹۲ هزار میلیارد تومان به رئیس دولت یازدهم تحویل داد. وقتی حسن روحانی در ۲۴ خرداد ماه ۹۲ در انتخابات ریاست جمهور به پیروزی رسید و مردان اقتصادی خود را از میان منتقدین رشد نقدینگی در دولت قبل انتخاب کرد، خیال اقتصاددانان از ثبات در میزان نقدینگی و عدم افزایش پایه پولی در دولت یازدهم راحت شد، اما عملکرد دولت به شکلی رقم خورد که شتاب رشد نقدینگی در این دولت از دولت قبل هم پیشی گرفت. مردان اقتصادی روحانی در عرض ۷۰۰ روز نقدینگی را از ۴۹۲ هزار میلیارد تومان به ۸۱۶ هزار میلیارد تومان رساندند، که این مقدار رشد در عرض دو سال در تاریخ اقتصاد ایران بی سابقه بوده و به نظر می رسد تا پایان دولت یازدهم عدد نقدینگی از رقم هزار میلیارد تومان هم عبور کند.

نقدینگی در این دولت در شرایطی شتاب گرفته که تورم در این دو سال تقریبا مهار شده و بر اساس اعلام بانک مرکزی به زیر ۱۵ درصد رسیده است، اما اقتصاددانان معتقدند که رکود موجود در اقتصاد کشور موجب شده که این مقدار رشد فزاینده نقدینگی بر رشد میزان تورم تاثیری نداشته باشد، اما این خطر وجود دارد که رشد بیش از این مقدار نقدینگی تاثیرات تورمی هم در آینده داشته باشد.

نقدینگی چطور در ۷۰۰ روز به ۸۱۶ هزار میلیارد تومان رسید؟

بعد از استقرار کابینه روحانی در مرداد ماه ۹۲، شش ماه فعالیت تیم اقتصادی دولت موجب شد، که در پایان سال ۹۲ رقم نقدینگی موجود در کشور ۵۹۲ هزار میلیارد تومان برسد و در پایان سال ۹۳ یعنی یک و سال نیم فعالیت دولت یازدهم رقم نقدینگی به ۷۸۲ هزار میلیارد تومان برسد. رشد فزاینده نقدینگی در پایان سال ۹۳ به قدری برای بانک مرکزی گران تمام شد، که در اولین گزارش خود درباره میزان نقدینگی در سال ۹۳ رقم نقدینگی در سال ۹۲ را نیز تغییر دادند و در حالی که قبلا میزان نقدینگی در این سال را ۵۹۲ هزار میلیارد تومان اعلام کرده بودند، این رقم را به ۶۵۰ هزار میلیارد تومان رساندند، تا از زیر بار رشد فزاینده نقدینگی در سال ۹۳ که اولین سال فعالیت کامل دولت یازدهم در قوه مجریه بود، شانه خالی کنند.

گزارش اخیر بانک مرکزی هم نشان می دهد، در پایان سه ماهه نخست امسال رشد نقدینگی رقم ۸۰۰ هزار میلیارد تومان را هم در نوردیده و در حال حاضر به ۸۱۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.

انتقادات اقتصاددانان برجسته کشور از رشد ۸۰ درصدی نقدینگی در دو سال اخیر بانک مرکزی را بر آن داشت، که در این زمینه پاسخی را به منتقدین بدهد. مسئولین ساختمان میرداماد ابتدا در یک اقدام شتابزده جمشید پژویان اقتصاددان برجسته کشور را هدف انتقادات تند خود قرار دادند و با نسبت دادن وی به دولت قبل انتقادات بی سابقه ای را از وی روا داشتند. انتقاداتی که تا به حال در هیچ یک از دولتهای بعد از انقلاب به یک اقتصاددان وارد نشده است. سپس پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی را به میدان فرستادند و با مطرح کردن زیر پوشش قرار دادن ۶ بانک و چهار موسسه مالی و اعتباری جدید در پوشش آمار نقدینگی و مطرح کردن ادبیاتی جدید در فضای پولی و مالی کشور به نام " سالم سازی پایه پولی " سعی در توجیه عملکرد ضعیف خود داشتند. این توجیه هم مورد توجه اقتصاددانان قرار نگرفت و آمار نشان می داد که در صورت صحت گفته های مردان ساختمان میرداماد، تنها حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان از نقدینگی ایجاد شده در دولت یازدهم صرف تحت پوشش قراردادن ۶ بانک و چهار موسسه مالی و اعتباری شده و دولت ۲۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی را بدون هیچ توجیهی خلق کرده است. اقدام دولت در کاهش ذخیره قانونی بانکها نزد بانک مرکزی از ۲۰ درصد به ۱۰ درصد و حتی کمتر از ده درصد در روزهای اخیر و همچنین افزایش فزاینده بدهی بانکهای تجاری به بانک مرکزی که نوعی استقراض غیر مستقیم دولت از بانک مرکزی به حساب می آید، روز به روز به حجم نقدینگی در کشور می افزاید و هیچ کدام از دولتمردان پاسخی را در این زمینه ارائه نمی کند. رشد قارچ گونه موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز در دو سال اخیر هم یکی دیگر از موارد رشد نقدینگی به شمار می رود، که البته مسئولان بانک مرکزی زیر بار پذیرش آن نمی روند. شورای پول و اعتبار هم به عنوان یک نهاد ناظر بر عملکرد بانک مرکزی به جای راهکار و توضیح خواستن از بانک مرکزی درباره رشد ۸۰ درصدی نقدینگی در یک اقدام عجیب از رشد ۸۰ درصدی نقدینگی در دو سال اخیر از بانک مرکزی تشکر می کند، شاهد فعالیت یکی از دولتی ترین شوراهای پول و اعتبار بعد از انقلاب باشیم.

روز گذشته وزیر اقتصاد هم بالاخره نسبت رشد ۸۰ درصدی نقدینگی در دو سال اخیر واکنش نشان داد و در گفتگو با خبرگزاری دولت ابراز امیدواری کرد که گره رشد نقدینگی با آزادسازی پولهای بلوکه شده باز شود. این اظهار نظر وزیر اقتصاد ماجرای رشد ۳۳۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی را وارد فاز جدیدتری کردٰ که باید دید در نهایت وعده آقای وزیر در خصوص مهار رشد فزاینده نقدینگی به حقیقت می پیوندند یا خیر؟

با بررسی تبعات این رشد، خطرناک نقدینگی در دو سال اخیر پای صحبت ۱۰ اقتصاددان برجسته کشور نشسته و ضمن آسیب شناسی این پدیده خطرناک بر اقتصاد کشور، راهکارهایی را هم از زبان آنها در این زمینه منتشر کرده است:


جمشید پژویان، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی : افزایش ۳۳۰ هزار میلیاردی نقدینگی در ۲۴ ماه یک فاجعه است و دولت یازدهم پاسخ دهد با چه منطقی نقدینگی را در کمتر از دو سال این میزان بالا برد. دولتمردان فعلی در دوران دولت قبل که خارج از گود بودند، از افزایش نقدینگی انتقاد می کردند، و اصطلاحا "از خارج گود می گفتند لنگش کن"، اما در حال حاضر می بینیم که رشد نقدینگی و افزایش پایه پولی در این دولت شتاب بیشتری گرفته و دولتمردان در مدیریت آن ناتوان بودند.
حسین راغفر، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) : درباره تبعات منفی رشد ۳۳۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی در این ۲۴ ماه به دولت هشدار می‌دهم، زیرا در دو سال اخیر ۸۰۰ هزار میلیارد نقدینگی در خدمت فعالیت‌های ربوی و سفته بازی قرار گرفته است. نقدینگی بالای فعلی در اقتصاد ایران سرگردان شده و این سرگردانی خطرناک است.


حیدر مستخدمین حسینی، معاون وزیر اسبق اقتصاد : از دولت باید پرسید چرا نقدینگی در دولت یازدهم از ۵۰۰ به ۸۰۰ هزار میلیارد تومان رسید؟نقدینگی به زودی و در ماه‌های آینده بیشتر می‌شود؛ و این بدهی دولت و بانک‌های تجاری به بانک مرکزی بر میزان نقدینگی در دولت یازدهم افزوده است.تاثیر بدهی دولت و بانکها به بانک مرکزی بیش از پرداخت یارانه نقدی و مسکن مهر بر نقدینگی اثر دارد، زیرا در حال حاضر نقدینگی فراوانی در املاک و مستغلات قفل شده است.

محمد قلی یوسفی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی: افزایش نقدینگی در همه دولتها وجود داشته اما شیب این افزایش یکسان نبوده است، اما در دولت آقای احمدی نژاد شیب زیادی گرفته و در دوره آقای روحانی این شیب تشدید شد. یک بحران برای اقتصاد ایران در راه است و آن افزایش لجام گسیخته نرخ ارز خواهد بود که به افزایش تورم خواهد انجامید، زیرا دولت در حال حاضر قیمتها را سرکوب کرده و نقدینگی را به جای تولید سمت واسطه گری و دلالی سوق داده است.

حسن سبحانی عضو هیات علمی دانشگاه تهران : افزایش ۳۳۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی در دو سال خطرناک است. رشد نقدینگی بر پایه پولی موثر است و همین مسئله در دراز مدت باعث ایجاد تورم می شود. دولت باید هرچه سریعتر با توجه تبعات ناشی از رشد ۸۰ درصدی نقدینگی این مسئله را مدیریت کند.


غلامرضا مصباحی مقدم عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: رشد نقدینگی ۲۳ درصدی که مسئولان بانک مرکزی روی آن اصرار می‌کنند به اقتصاد ما آسیب می‌زند. با نقدینگی موجود اگر رکود نبود تورم بسیار بالاتر می‌رفت. اگر مسئولان به نقدینگی ۸۰۰ هزار میلیارد توجهی نکنند،اقتصادکشوربهزودیآسیبجدیمی‌بیند. نقدینگی کنونی خطرناک است.

محمد جهرمی عضو سابق شورای پول و اعتبار: با وجود اقتصاد رکودی، افزایش نقدینگی عامل تشدید کننده تورم است. این دولت هم مانند دولتهای گذشته رشد نقدینگی را به دلیل کسری اعتبارات خودش دنبال کرده است. رکود هرچه بیشتر شود تورم کم می شود، ولی عوامل افزایش دهنده تورم ، که یکی از مهم ترین آنها نقدینگی است، افزایش پیدا کرده، بنابراین اگر عوامل رونق اقتصادی در کشور به وجود بیاید، تورم بدتر از همیشه خود را در جامعه نشان می دهد.

هوشنگ شجری، رئیس سابق دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان: رشد ۸۰ درصدی نقدینگی در ۷۰۰ روز اخیر خطرناک و تورم‌زاست. بانک مرکزی نظارت‌ها را افزایش ندهد این رشد خیلی خطرناک می‌شود. اگر بخشی از نقدینگی توسط بازارهایی مانند بازار سرمایه خنثی نشود تورم زاست. در ترکیبات نقدینگی اگر نسبت حجم اسکناس منتشر شده به کل نقدینگی خیلی بالا باشد و یا بالاتر برود، درجه تورم زا بودن نقدینگی را افزایش می دهد. بانک مرکزی برای جلوگیری از رشد ۸۰ درصدی نقدینگی نرخ ذخیر قانونی را افزایش دهد.

رسول بخشی دستجردی، رئیس سابق دانشکده اقتصاد یزد: رشد ۳۳۰ هزار میلیارد تومانی نقدینگی در ۷۰۰ روز زنگ خطر اقتصاد است. نسبت سپرده ها به اسکناس های مسکوک در دو سال اخیر به ۹۴ درصد رسیده است. کاهش ذخایر قانونی بانکها در دولت روحانی نقدینگی را افزایش داد. سیستم بانکی کشور در دو سال اخیر بر مبنای خلق پول بوده است. این رشد پیامدهای منفی به دنبال خواهد داشت.

میثم موسایی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران: حجم نقدینگی در این دو سال ۳۳۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته که اگر بر مبنای استقراض مستقیم و یا غیر مستقیم از دولت از بانک مرکزی باشد، خطرناک است. بانک مرکزی برای جلوگیری از این رشد مضر جلوی فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز را بگیرد.
منبع: نسیم
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۹
دولتی که هیچ برنامه ای برای اقتصاد ندارد نتیجش همین میشود. بجای رونق دادن بورس برای حمایت از تولید و تامین نقدینگی مورد نیاز شرکتها روزبروز در حال نابود کردن سرمایه های شرکتها و مردم تو بورس هستن . بخاطر همین پول بجای امدن به بورس و تولید در حال فرار از بورس و رفتن به بازارهای دلالی و نزول خوری شده.
علی
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۲
اصلا متن رو خوندی...کجا بورس ما تامین کننده مالی شرکتها است..کجا تو برای کمک به تولید به بورس اومدی..نقدینگی داره بیداد میکنه بعد تو فکر دلالی تو برس و نوسان گیری هستی...زرشک..
ناشناس
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۵
خوب همین روحانی و دولت و احمدی نزاد را خود شما ملت انتخاب کردید پس لطفا دیگر خاموش
ممدی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۴
پس بورس به این زودی رشد نمیکنه تااین دولت باشه تخصصش فقط ازبین بردن سرمایه مردم ازطریق بورسه باتبلیغات دروغ
ناشناس
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۱
بورس که رشد نمیکنه هیچ باید منتظر یک سونامی بزرگ اقتصادی در رشد قیمت ارز باشیم . چون بااین رشد بی مهار نقدینگی ارزش پول ملی هرروز کمتر و کمتر میشود . شاید هم هر دقیقه
ناشناس
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۷
قطعا یک حرکتی در سال آینده برای دلار 4000 تومانی خواهیم داشت.دولت نمیتونه این نقدینگی رو هدایت کنه به سمت تولید.بورس مهمترین بخش برای تامین نقدینگی شرکتها هست.ولی اعتقادی بهش نیست.اصلا بورس رو بیخیال.شما حساب کن این نقدینگی با این قیمت نفت چه وصعیتی رو برای سال بعد در پی خواهد داشت.واقعا 4000 تومن شدن دلار قطعیست.من خودم طلا رو ترجیه میدم به دلار.
ناشناس
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۷
دلار 5000 تومان را خواهد دید
5000 تومان

این اینجا سند باشه
ناشناس
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۹
بهترین تیتر الان اینه:
احمدی نژادیها بخوانند
علیرضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۶
امیدوارم دولت بعد از انتخابات مجلس سر عقل بیاید.عنی انتخابات تلنگری بشود برای درست عمل کردن.دولت باید تیم اقتصادی خودشو هرچه زودتر تغییر دهد.واز همه مهمتر زنگنه
سعید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۲
وقتی وزیر صنعت و معدن و همچنین ویز اقتصادمون این ها باشن معلومه وضع بهتر از این نمیشه.
تامی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۸
نظر می رسد تا پایان دولت یازدهم عدد نقدینگی از رقم هزار میلیارد تومان هم عبور کند.
حتما بعدشم میشه 100 میلیارد تومن بازم رشد میکنه میشه یک میلیارد تومن
یکم تو نوشتن اعداد دقت کنید بد نیست همین الان بالای 800 هزار میلیارد تومنه بعد میشه هزار میلیارد عقلم خوب چیزیه
احد
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۸
عدد رو درست متوجه نشدي هزار برابر اينيه كه گفتي
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۱
سلام افزایش نقدینکی ایمعنی را میدهد که اب حوض از حوض بیشتر شده است واب هرز می رود وباید حوضی متناسب 100 میلیون ایرانی و800 میلیون اقتصاد اطراف ایران دوم نقدینکی همه جاها افزایش نیافته واین افزایش نقدینکی در حوزهای منتخب د ومورد حمایت دولت است مانند بانکها و حوزه بهداشت ودر اموزش وپرورش واموزش عالی وئانشکاهای ازاد ومسکن است وبای د با واقعیت اقتصاد ایران متوازن شود ودر باقی حوزههای اقتصاد کمبود نقدینکی بیشتراست
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۰
دولت فقط اعتقاد به این داره که باید با بالا بردن شدید سود بانکی و به هر قیمتی تورم را بیاره پایین.
که بالا بردن شدید و عجیب سود بانکی (بیشتر از 2 برابر تورم) موجب پارک شدن پولها در بانکها شده و باعث عمیقتر شدن رکود و بیکاری و تعطیلی تولید شده.
چون هیچ فعالیت مولدی نیست که به اندازهء 30% سود داشته باشد آنهم بدون ریسک و فعالیت درصورت ادامهء روند فعلی چرخ اقتصاد و تولید که درحال یخ زدن هست بکلی می ایستد که به نظر تا آخر دولت روحانی(2-6 سال) وضع همین خواهد بود!
رضا
GERMANY
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۴
وقتی خدای سبحان در قران میفرماید نزول خوار در حین جنگ با من است اینها 70 میلیون انسان را بسیج کرده وبه بانگها وموسسات مالی میفرستند که بروید به جنگ خدا وحالا فهمیده اند نقدینگی رشد کرده.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۲:۱۵
اگر کنگره بزنه زیر توافق یک تورم کمر شکن در انتظار ایرانیان است
ناشناس
ROMANIA
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۸
دولت کاملا برشرایط فعلی مسلط است ودرواقع بطور مصنوعی ونمایشی تورم را کنترل میکند وهمه امیدش به بهبود سیاستهای خارجی وتوجه غربیهاست،این دولت یک درصد هم فکر اقتصادی ندارد وافکارسنتی اقتصادی را دنبال میکند،تمام پروژه هایی که بسرعت درحال حرکت وآستانه بهره برداری بود متوقف شد،طرحهای راه آهن،اتوبان،وکارخانجات جدید،حتما شما هم در محل زندگیتان شاهد پروژه ای که دوساله تعطیل شده هستید،ونتیجه رکودفروش سیمان،فولاد،حمل ونقل،کسب وکار و.....ودپوشدن پولها دربانک وموسسات،ازآنطرف نقدینگی را وازتولید وبورس دفع واز طرفی مخالف رشد قارچ گونه مؤسسات ونتیجه امیدواریم این سد نقدینگی ترک برندارد که دلار را به ۴۵۰۰ میرساند وتورم مصنوعی شما باتدبیر وامیدتان رنگ میبازد.
علی
GERMANY
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
آمار کاهش تورم و بعد از آن خروج از رکود، از آن آمارهای شاخ‌دار است که صدای خیلی از اقتصاد دانها را درآورد! و صد البته مردم را!! چطور میتوان در حالی که در ۳ ماه دوباره قیمت نان افزایش یافت (یکبار بقول خودشان ۳۰٪ و یکبار به بهانه آزادسازی تعداد زیادی از نانوایان ۱۰۰٪) و نیز افزایش های قیمت سوخت و همچنین گاز و برق و آب و ... گفت تورم کاهش داشته؟ منقول است که این آمار تولید یک موسسه متلق به یکی از مشاوران رئیس جمهور است (که اخیرا نماینده ایران در بانک جهانی شد و احتمالا به همین دلیل!).
علی
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۴
قیمت نان در راستای طرح یارانه ها است..اما تورم در هر صوتری کنترل شده..من که در ضغل خودم نوش افزار این را حس کردم..
ناشناس
GERMANY
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۴
ضررهای سهامداران سر از آنجا در آورد.تبریک به دولت تسلیت به سهامداران.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۹
کاش منبع تون رو اعلام می کردید.
این میزان نقدینگی رو کجا اعلام کرده اند ؟
شما این عدد رو از کجا آوردید؟
ناشناس
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۸
اداره امار
برو راحت سرچ گن

این عدد مطلب جدیدی نیست
دو ماهی است که این مطلب منتشر شده
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸
آقای بورس نیوز کارت غیراخلاقیه که از جریانهای اونطرفی تندرو تطمیع بشی و این مطالب احساسی رو منتشر کنی
ناشناس
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۵
چرا در مقابل هر حرف حقی سریع مثل ملا لحاف رو روی سرمون میکشیم (انشاالله که دزد نیست). تاکی قرار دولت قبلی مقصر جلوه داده بشه؛دین ندارید لااقل آزاده باشید
ناشناس
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۲
همه چیز رو سیاسی نکنین لطفا
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۲
این پول تو هر بازاری وارد بشه نابودش میکنه
مسکن خودرو طلا ارز بورس
ناشناس
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۳
فقط دلار. ببین کی گفتم
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۸
بنده به روحانی رای دادم و اصلا هم از عملکرد احمدی نژاد و حامیانش

( که تا دیروز دولت پاکدستان بود و .... الان همه منتقد او هستند )

راضی نبودم .


ولی با وجود اینکه دولت روحانی در مسئله هسته ای خوب عمل کرد .

در مسئله اقتصادی تنها هنرش محبوس کردن پول ها در بانک بود .

الان سود رو پایین اوردن اون پول ها باید بیاد بیرون .



و نتیجه ش یعنی رشد دوباره نقدینگی و تورم . !!
ناشناس
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۱
در مسئله هستهای کجا خوب عمل کرد

اگر صرف انجام توافق را هدف در نظر بگیریم خوب میگوییم خوب است
اما کل صنعت هستهای تا 15 سال تعطیل شده

سر خودمان را شیره مالیدیم که 3 هزار سانتریفیوژ میچرخد
نطنز فردو ,اراک ,اصفهان .....
همه جا تقریبا نیمه تعطیل است
ناشناس
GERMANY
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۳
چه توقعی دارید؟؟؟؟ میانیگن سن کابینه را حساب کنید بالای 60 سال است
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸
کاش منبع تون رو اعلام می کردید.
این میزان نقدینگی رو کجا اعلام کرده اند ؟
شما این عدد رو از کجا آوردید؟
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴
پولایی هست که شرکتهای بورسی وابسته به دولت از مردم بدبخت توی دوسال گذشته بالا کشیدن با بالا وپایین کردن دستوری قیمت سهم
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۵
خوب شما باید شرایط الان رو نسبت به گذشته درنظر بگیرید، مگر برای دولت های گذشته اینقدر تعهد مثل مسکن مهر، جاده سازی، .... از دولت قبل (که هرجا می رفت کلنگ می زد) مانده بود؟
دوم این تورم بالا و افزایش قیمت های شدید باعث شده برای پاسخ به هر فعالیت نقدینگی بالایی نیاز باشد، فقط دولت باید این نقدینگی را به خوبی هدایت کند
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۱
تیتر باید اینجوری باشه
اقتصاددانان خطاب به دولت:جلو فاجعه رو نمیخواهد بگیرید، خودتون بیشتر فاجعه درست نکنید!
علی
FRANCE
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۴
واقعا کلاف سردرگمی شده دوستانی که شعارهای الکی تو 8سال گذشته می دادن ومی خاستند دستوری سود بانکها رو پایین بیارند وبه این بهانه اکثر ذخایر بانکها رو خالی کردن باید بیان پاسخگو باشند من از تیم اقتصادی آقای روحانی دفاع نمی کنم اما با یه جساب سر انگشتی متوجه می شویم که شاید بین بد وبدتر باید یکی رو انتخاب کرد
محمد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۶
تا دیر نشده باید مهره های اقتصادی دولت و تغییر داد. اول وزیر اقتصاد.2 وزیر صنعت.3وزیر نفت.4 وزیر مسکن و....خوبه از وزرای دولت خاتمی یا از همین 10 اقتصاد دان منتقد در کابینه استفاده بشه.
اگه تغییرات به سرعت انجام نشه دولت کیش و مات میشه.
ما که تو بورس بدبخت شدیم خدا کنه بدبختی ها به جاهای دیگه بیشتر از این اثر نکنه.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۷
این حرفا دروغه.!!!!! به قول وزیر مقتدر اقتصاد مون!!! الان مقدار نقدینگی تو کف قرار داره.واقعا کفه کفه!!!!!
بچاپ خواهشا
سعید
ESTONIA
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۲
مشکلات حال حاضر مملکت از تصمیمات یهویی دولت احمدی نژاده. حداقل 10 سال زمان میبره تا خساراتی که به بدنه اقتصاد و فرهنگ کشور وارد کردن جبران بشه. خدا ازش نگذره
ناشناس
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۲
این بهانه جدید است؟؟؟؟
ناشناس
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۶
قبلا که میگفتید توافق بشه بارون هم زیاد میشه
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵
این اقتصاددانها تا حالا کجا بودند؟
حسن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۳
علی 13.12دمت گرم خوب جوابش دادی. اومد از آب گل آلود ماهی بگیره .واقعا زرشک
نكته بين
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۷
بنده از علم اقتصاد اطلاعاتي در حد يك فرد معمولي دارم ولي يك سوال همواره در ذهنم وجود دارد كه:
در يك موسسه مالي مثل بانك يك سهامدار و فردي كه حساب بانكي در آن بانك دارد هر دو در آن موسسه سرمايه گزاري كرده اند سهام دار در سود و زيان موسسه شريك است و كسي كه حسابي با سود معين باز كرده فقط در سود سهيم است و در موقع مقرر بايد سودش پرداخت شود چه موسسه سود كرده باشد يا عملكردي زيانده داشته باشد و عقل سليم حكم ميكند كه به سهام دار اهميت و ارزش بيشتري داده شود حالا چرا و به چه علت اينگونه نيست جاي بسي تامل دارد؟؟؟!!!
رضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۱
ظرف دو سال، نقدینگی نزدیک 2برابر شده ، تولید نسبت به دو سال گذشته 60درصد کاهش پیدا کرده ، نزدیک به 500هزار فرصت شغلی از دست رفته ،صندوقهای بازنشتگی وبیمه ورشکسته هستند.با سیاستهای وزیر اقتصاد رکود تورمی شدید در کشور حاکم است ، امسال سال ورشکستگی بانکهاست .
این عزیزان زحمت خود را کشیده اند والان با کار وتلاش زیاد اقتصاد مملکت مارا به اینجا رسانده اند جا دارد از این عزیزان تقدیری به عمل اید که در شان ومقام شان باشد
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۸
علی 13:12 جنابعالی اصلا جواب منو خوندی؟ بورس ما تامین کننده مالی شرکتها نیست ولی باید باشد ولی تیم اقتصادی دولت بجای این کار بورسو نابود کرده. شما با اون پرچم خارجی داخل نیستی و از اوضاع بحرانی اقتصاد و تولید داخل کشور خبر نداری. پس زرشک بخودت.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۷
فاجعه رشد نقدینگی توسط طیب نیا رقم خورد
و به خاطر اینکارش و تورمی که درست میشه مثل احمدی نژاد منفور میشه
واقعا که وزیر اقتصاد کشور رو ازمایشگاه تلقی کرده
که تئوری های خودشو اینجا عملی میکنه
ناشناس
ROMANIA
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۰
در زمان احمدي نژاد هيچ وقت مشكلات را گردن دولت سابق ننداخت الان هر جا دولت با مشكل مواجه ميشه سريع مقصر احمدي نژاد است بابا مشكل را حل كنيد پس شما چكاره ايد.
کارشناس بانکی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۰
بنده تعجب میکنم از بورس نیوز که چنین متنی را طوری بیان میکند که انگار اتفاق زیادی افتاد سوال من از اقتصاددانان مطرح شده که اینها همان بتانیان افزایش پایه پولی در سالهای 85تا 91بودند و در ان مقطع اقدام به پنهان کاری در اعلام حجم نقدینگی بعلت عدم محاسبه سهم بازار غیر متشکل پولی در محاسبات اقتصادی بوده و اینک بات احتساب ان ارقام خودش را نشون داده و گرنه رشد نقدینکی معادل رشد بودجه و ضریب فزاینده ان هم بعلت رکوذ اقتصادی کاهش و اثرات ان در ایجاد تورم در کوتاه مدت کم و تابعی از سیاستهای پولی و تعادل اقتصادی در مبادلات تجاری و جریانهای پولی دارد و بنظر اینجانب امثال جهرمی و ... نمیتوان اقتصاد دان برجسته تلقی و نظر انان را بر جامعه تحمیل کرد ایشان بهتره به عواقب خود بر گرد د و پاسخگوی ان باشد نه تحلیل گر و منتقد
هاشم
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵
سلام
برای هرمعضلی علتی است.
همچنانکه برای هرموفقیتی فکری بکر.
دولتمردان مابردوش مردم سوارشده اندولی باهمان حال افرادیکه تفکرمنافع شخصی رادرسرمیپرورانندرابالای سرشان جاداده وفشار رابرمردم صدچندان کرده اند.
اگربه واردات اندک نظری بیندازیم ودرکناران به صادرات هم نگاه کنیم خواهیم دیدچقدربه مردم ظلم میکنیم وانهارابه ضعف سوق داده ولی جامعه راازبیتدبیری بسمت عدم سلامت جامع پیش میبریم .
مثلآواردات خوراکیهااعم ازادامس وشکلات وانواع قهوه وکاکائووسس وغیره وغیره ودرکناران صادرات پسته به امریکا؟؟؟؟!!!!مگرمردم ماباخوردن اینگونه موادغذایی جان میگیرند؟حال به حوزه سلامت هم اگرسری بزنیم متاسفانه فاجعه ازاینهم(نقدینگی)بالاتراست درحوزه سیاسی نیزهمینطورچراکه ارزش پولی امریکارشدکرده بانیمچه توافقی که شده ولی مصیبت ماتازه درراه است .
دشمن شناسی ودوست شناسیتان هم درحوزه خودی وغیرخودی اصلآهمخوانی نداردچراکه کسیکه خودرافدای شماکندوبه دشمن شماهم پشت کندولی مثلآنمازش رابهردلیلی فرادی بخوانددشمن محسوبش میکنیدوشایدهم حمارکه البته دومی صادقتراست بایدانگیزه هارادرجهت رشدمردمسالاری تقویت نموده ودلالی رادرحوزه های اقتصادعملی وفکری منکوب ومنفورنمودتاخادم احساس حقارت نکندوخائن بظاهرخادم احساس غرورنکندوازپشت به همه مردم خنجرنزند.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۱
با سلام
دولت قبل نقدینگی رو از 65 هزار میلیارد تومن به 650 هزار میلارد تومن رسوند کسی چیزی نگفت یعنی ده برابرش کرد.
الان نهایتا دو برابرشده خب چه مشکلی داره؟ تا رکورد 10 برابری کلی راه هنوز مونده
و ضمنا طرفداران دولت قبل اول باید اون 10 برابر کردن نقدینگی که از خاتمی تحویل گرفتن رو توضیح بدهند و قبول کنند بعد بیایییند با پذیرفتن اون ده برابر بگویند شما دو برابرش کردی.
منصف باشبید
امار و ارقام موجوده و زمان ابوسعید ابوالخیر نیست که امار موجود نباشه
غلامرضا
پنجشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۳
عزیزم دولت قبل نقدینگی رو از 90 هزار میلیارد رسوند به 460 هزار میلیارد.یعنی 5 برابر.آمار و ارقام موجوده و زمان ابو سعید ابوالخیر نیست که آمار موجود نباشه.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۹
درود بر رئیس دولت اصلاحات که اینگونه خردمندانه 8 سال مدیریت کرد باشد که دوران ریاست جمهوری ایشان در کتب تاریخ آیندگان این مملکت به عنوان دوران طلایی ایران نام برده شود و ایشان نیز امیر کبیر زمان خود