بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۴
در نشست خبری مدیر عامل بورس کالا عنوان شد:

آمادگی بورس کالا به منظور عرضه سیمان و بازگشایی رینگ صادراتی

با توجه به اهمیت بورس کالای ایران و جایگاه مطلوب این بورس در بورس های منطقه ای، تبدیل برند بورس کالای ایران به یک برند جهانی، دور از دسترس نیست و این بورس با ایجاد امکان پوشش ریسک در بازارهای بین‌المللی درصدد افزایش عمق و تعداد بازیگران بین‌المللی و ایجاد امکان تامین مالی بین‌المللی از طریق فراهم کردن امکان فعالیت موسسات فورفیتینگ به منظور تامین مالی صادرات و واردات است.
کد خبر : ۱۵۲۷۱۰
نویسنده :
محمدآموخته
به گزارش خبرنگار بورس نیوز صبح روز جاری، نشست خبری مدیر عامل جدید شرکت بورس کالای ایران به منظور ارایه برنامه پیشنهادی پیشرفت و توسعه شرکت فوق برگزار شد و حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: با توجه به اهمیت بورس کالای ایران و جایگاه مطلوب این بورس در بورس های منطقه ای، تبدیل برند بورس کالای ایران به یک برند جهانی، دور از دسترس نیست و این بورس با ایجاد امکان پوشش ریسک در بازارهای بین‌المللی درصدد افزایش عمق و تعداد بازیگران بین‌المللی و ایجاد امکان تامین مالی بین‌المللی از طریق فراهم کردن امکان فعالیت موسسات فورفیتینگ به منظور تامین مالی صادرات و واردات است.

مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به امکان ایجاد زمینه لازم برای معاملات مدت‌دار و اعتباری بین‌المللی در بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: گسترش معاملات تالار صادراتی در این بورس از طریق افزایش تنوع کالاها نظیر محصولات پتروشیمی, مواد معدنی، سیمان امکانپذیر است و فراهم کردن زمینه حضور عرضه‌کنندگان خارجی بامعاملات ارزی در رینگ صادراتی و راه‌اندازی معاملات سوآپ کالایی با کشورهای همجوار در دستور کار این بورس قرار دارد.

راه اندازی معاملات اوراق صندوق های کالایی

دکتر سلطانی نژاد با اشاره به لزوم گسترش بازار از طریق نوآوری و گسترش ابزارهای مالی گفت: با توجه به موجودی انبارهای شرکتهای بزرگ فولادی و پتروشیمی کشور، می توان به پشتوانه موجودی ثابت این انبارها، معاملات اوراق صندوق های کالایی در بورس کالای ایران را راه اندازی کرد تا مجموعه این شرکت ها بتوانند با فروش این اوراق، از نقد شدن منابع حبس شده در انبارهای خود، اطمینان حاصل کنند. همچنین انتشار اوراق سلف استاندارد بر روی تعدادی از محصولات پتروشیمی نیز در این بورس در دستور کار قرار دارد.

نقش بورس کالا در اجرای اقتصاد مقاومتی

دکتر سلطانی نژاد در ادامه با بیان اینکه با توجه به اهمیت بورس کالای ایران، جایگاه و وظایف این بورس در اسناد بالادستی اقتصاد کشور کاملا مشخص شده است، گفت: بورس کالا می تواند در سیاست های اقتصادی مقاومتی با ایجاد تنوع در روش‌های فروش، انتخاب مشتریان راهبردی،مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش، افزایش صادرات پتروشیمی و افزایش صادرات فرآورده‌های نفتی، در جهت مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نقش مهمی ایفا کند.

مدیر عامل بورس کالای ایران، شفاف سازی اقتصاد و سالم‌سازی آن و جلوگیری از اقدامات، فعالیت‌ها و زمینه های فساد زا در حوزه‌های پولی، تجاری، ارزی و همچنین شفاف و روان سازی نظام توزیع و قیمت‌گذاری و روزآمدسازی شیوه‌های نظارت بر بازار را از دیگر مزایای بورس کالای ایران برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست.

جایگاه بورس کالا در سیاست های کلی برنامه ششم

«سلطانی نژاد» در ادامه با اشاره به برنامه ششم توسعه و با بیان اینکه گسترش و تعمیق نظام جامع تامین مالی و ابزارهای آن از جمله سیاست های کلی برنامه ششم توسعه است، گفت: جایگاه بورس کالای ایران به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه کشور در برنامه ششم توسعه کاملا مشخص و آشکار است و مقرر شده که با مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی، افزایش سهم مؤثر بازار سرمایه در جهت توسعه سرمایه‌گذاری و ثبات و پایداری و کاهش خطرپذیری فعالیت‌های تجاری و اقتصادی کشور، گسترش و تعمیق نظام جامع تامین مالی صورت گیرد که اقتصاد ملی می تواند جهت تحقق این مهم از ظرفیت بورس کالای ایران استفاده کند.

مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه توضیح داد: براساس ماده ۲۱ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به منظور تنظیم مناسب بازار، افزایش سطح رقابت، ارتقای بهره‌وری شبکه توزیع و شفاف‌سازی فرآیند توزیع کالا و خدمات، دولت مکلف است با رعایت قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل‌و چهارم قانون اساسی، قیمت‌گذاری را به کالاها و خدمات عمومی و انحصاری و کالاهای اساسی یارانه‌ای و ضروری محدود کند؛ باتوجه به اینکه بورس کالا نشان داده است، توانسته در اصلاح سیستم قیمت گذاری و کشف نرخ منطقی، شفاف و منصفانه نقش قابل قبولی ایفا کند، در راستای این قانون همچنان می تواند گام قابل قبولی بردارد.

آمادگی بورس کالا به منظور عرضه سیمان و بازگشایی رینگ صادراتی

عملکرد بورس کالای ایران در سال ۹۴

مدیرعامل بورس کالای ایران با ارائه آمار معاملات این بورس طی سال گذشته و چهار ماهه سال جاری، معاملات بورس کالای ایران را تحت تاثیر دو دسته عوامل حقیقی و عوامل اسمی دانست و بیان کرد : وضعیت تولید و تقاضای کالاها در کشور و توسعه بازارهای بورس کالای ایران، مهمترین عوامل حقیقی هستند و عوامل اسمی شامل تورم ، نرخ ارز و قیمت های جهانی کالاها است.

وی با بیان کاهش ارزش معاملات محصولات صنعتی و معدنی و پتروشیمی در این بورس در چهارماهه سال ۹۴ گفت: ارزش معاملات محصولات صنعتی و معدنی در بورس کالا با توجه به رکود بخش های مسکن و فولاد کشور در این مدت از کاهش ۳۳ درصدی برخوردار شد . ضمن آنکه در بخش محصولات پتروشیمی نیز این بورس افت ۳۱ درصدی ارزش معاملات را با توجه به وضعیت بازارهای جهانی و داخلی تجربه کرد. لیکن در بخش کشاورزی با توجه به اجرایی شدن آیین نامه ماده ۳۳ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و تعاملات مطلوب صورت گرفته با وزارت جهاد کشاورزی، رشد چشمگیر ۱۹۰۰ درصدی برای این محصولات در ۴ ماهه اول امسال ثبت شد. وی در ادامه با اشاره کاهش ارزش ۴۷ درصدی ارزش معاملات قراردادهای آتی در این بورس گفت: عدم رونق بازار نقدی سکه در این مدت و کاهش نوسانات قیمت سکه طلا، بر افت معاملات سکه در این بورس تاثیرگزار بوده است. وی با بیان اقدامات بورس کالای ایران برای رونق معاملات قراردادهای آتی گفت: ایجاد جذابیت در اوراق موجود از طریق ابزارهایی نظیر کاهش وجه تضمین و راه اندازی قراردادهای اختیار معامله به همراه ترویج و فرهنگ‌سازی هدفمند در حوزه قراردادهای مشتقه در تعامل با دستگاه‌های سیاست‌گذار و فعالان بازار از جمله اقداماتی است که در دستور کار این بورس قرار دارد.

اهم برنامه های بورس کالای ایران در سال ۹۴

دکتر سلطانی نژاد با اشاره به اهم برنامه های بورس کالای ایران در سال ۹۴ گفت: راه‌اندازی قراردادهای مشتقه بر روی ارز، محصولات فولادی و پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی و ایجاد امکان دسترسی برخط کارگزاران و فعالان بازار به سیستم معاملاتی بورس کالای ایران؛ از مهمترین اقدامات این بورس در سال جاری به شمار می رود.

«سلطانی نژاد» بخش دیگری از برنامه های سال جاری را مبتنی بر تعاملات این بورس با نهادها و سازمان های ذینفع برشمرد و افزود : ترویج و فرهنگ‌سازی هدفمند در حوزه قراردادهای مشتقه در تعامل با دستگاه‌های سیاست‌گذار و فعالان بازار، توسعه تعاملات بورس کالای ایران با شرکت‌های کارگزاری به عنوان بازوی بازاریابی این نهاد در راستای تقویت شبکه بازاریابی، توسعه تعاملات نظام‌مند و برنامه‌محور با کلیه ذی‌نفعان بورس کالای ایران علی‌الخصوص تشکل‌های صنفی و نهادهای سیاست‌گذار و اجرایی در بازار کالایی، توسعه تعاملات با بانک‌ها و صندوق‌های ضمانت به منظور کمک به تامین مالی خریداران کالا از طریق بورس کالای ایران جهت گسترش معاملات نسیه، از دیگر برنامه های بورس کالای ایران در سال ۱۳۹۴ است.

راه اندازی بورس ارز

مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه به توصیف شرایط کنونی بازار ارز پرداخت و تشریح کرد: دو نرخی بودن بازار ارز، فقدان شفافیت در عملکرد ارکان بازار، عدم مکانیسم شفاف کشف قیمت ارز، عدم توانایی جهت پوشش ریسک برای تجار و بازرگانان، عدم وجود ساختار مناسب جهت تعامل میان فعالان بازار ارز و سیاست­گذاران بازار، و عدم وجود ابزارهای کنترلی جهت نظارت بر بازار ارز، شرایط کنونی این بازار را به نمایش می گذارد که بورس کالای ایران با هماهنگی و همکاری بانک مرکزی به عنوان متولی بازار ارز کشور، تصمیم دارد با راه اندازی بورس ارز، گامی اساسی در جهت شفافیت معاملات این بازار بردارد.

وی با اشاره به لزوم حضور معامله گران بازار آتی از جمله پوشش دهندگان ریسک، سفته بازان و آربیتراژ گران در بورس ارز افزود : کشف شفاف قیمت، از بین بردن ریسک های اعتباری طرف مقابل، قابلیت دسترسی برای تمام شرکت کنندگان در بازار و نقدشوندگی بسیار بالا از جمله مزیت های ابزار آتی به منظور تحقق پوشش ریسک است که این ویژگی ها شامل بازار قراردادهای آتی ارز نیز خواهد شد.

وی بر توسعه فرهنگ سازی در بورس کالای ایران تاکید کرد و گفت: خبرنگاران و رسانه ها می توانند در آشنا نمودن فعالان اقتصادی و مردم با فعالیت های بورس کالای ایران و توسعه فعالیت های بورس کالا به صورت یک مطالبه عمومی، نقش بسزایی را ایفا کنند. گفتنی است در پایان این نشست، برنامه پرسش و پاسخ خبرنگاران برگزار شد.

مدیرعامل بورس کالا در پاسخ به سوال خبرنگار بورس نیوز مبنی بر اینکه آیا تا پایان سال جاری عرضه سیمان در بورس کالا اجرایی خواهد شد، اظهار داشت: در ابتدا بایستی آزاد سازی قیمت سیمان به منظور فراهم شدن شرایط عرضه در بورس کالا را تبریک گفت زیرا از این پس میزان عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت نهایی سیمان مصرفی در داخل کشور می باشد و بورس کالا نیز آمادگی خود را به منظور عرضه این کالای استراتژیک اعلام داشته است و بایستی منتظر واکنش تولید کنندگان باشیم.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار بورس نیوز در خصوص زمان بازگشایی رینگ صادراتی محصولات سیمانی گفت: در حال حاضر، مذاکرات اولیه با موافقت مواجه شده و بایست با فراهم کردن مبادلات ارزی و حضور بانک های خارجی و تضامین تولید کنندگان سیمان، مازاد عرضه تولید شرکت های داخلی به منظور صادرات در دستور کار قرار گیرد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: صادرات سیمان از طریق دریا مقرون به صرفه تر از حمل و نقل زمین می باشد و شرکت هایی که تولید مازاد سیمان دارند بایستی شرایط فوق را نیز لحاظ نمایند.

سلطانی نژاد در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص اینکه آیا شرکت های کارگزاری خارجی نیز با توجه به حصول توافق هسته ای، امکان ثبت شعب در ایران را خواهند داشت گفت: حضور نهادهای مالی بین المللی در ایران منجر به توسعه دانش مالی کشور می گردد ولی برخی از این نهادها بایستی با مشارکت شرکت های ایرانی به دلیل جلوگیری از احاطه بازار ایران توسط خارجی ها انجام گیرد و تنها برخی از نهادهای بین المللی می توانند به تنهایی در داخل کشور ورود داشته باشند.


اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۵
نگفتى تا كي اين كارها را انجام ميدي؟