از کرامات جدید شیخ ما، گاف های وحشتناک در گزارش مالی سرمایه گذاری سمند!

متأسفانه یا خوشبختانه برخی نمادها به دلیل حجم معاملات و بیننده زیاد، تأثیر بسیار زیادی در معاملات سایر نمادها دارند بطوریکه از آنها به عنوان شاخص احساسات مردم در بازار یاد می شود و این مسئله ریشه در گذشته های دور دارد؛ بطور مثال به محض اینکه سکه طلا یا دلار گران می شود مردم در موقعیت خرید کالا قرار می گیرند که هم از تورم عقب نیافتند و هم جنس مورد نیاز خود را سریعتر بخرند که مجبور نشوند در آینده نزدیک بهای بیشتری برای آن پرداخت کنند.
به گزارش بورس نیوز، در تالار شیشه ای حافظ نیز وضع بر همین منوال است و اصولاً فعالان بازار چند نماد را برای خود به عنوان پیشرو انتخاب و انجام معامله در سایر نمادها را به وضعیت آنها موکول می کنند که در این بین سایپا و ایران خودرو جز منتخبین فعالان بورس هستند.
اما مدتی است که حقوقی "خودرو" با عرضه های ممتد و بی محابای خود امان سهامداران خرد را بریده و اجازه نفس کشیدن به سهم نمی دهد؛ این در حالی است که رقیب دیرینه این شرکت یعنی سایپا با تمام وجود از سوی سهامداران عمده و موثر خود حمایت می شود.
لذا این عرضه های گسترده در نماد ایران خودرو کل بازار را به فکر فرو برده است که دلیل این همه فشار فروش چیست که گمانه زنی های مختلفی پیرامون آن انجام می شود.
- مخالفت با اقتصاد مقاومتی در سال اقدام و عمل برخلاف دستور مقام معظم رهبری
- سنگ اندازی پیش پای دولت در شرایط حساس اقتصادی
- به حاشیه بودن فرصت های بوجود آمده در پسا برجام (با توجه به عدم عقد قرارداد با شرکای خارجی)
- بی انگیزگی مدیریت به دلیل احتمال تغییر بعد از برگزاری مجمع عادی سالیانه
- وجود اطلاعات خاص که به بازار ارائه نشده و شاید بیانگر عدم ارزندگی سهام است که حتی حقوقی خود سهم نیز در آن نوسان گیری می کند.
- وجود منافع شخصی در بخش بازارگردانی سهام (اعتراض های زیادی به مدیریت سرمایه گذاری سمند بابت نوع بازارگردانی در بازار وجود دارد)
به هر حال هر کدام از موارد فوق که درباره آن بین فعالان بازار گمانه زنی می شود و البته اجماعی روی آن وجود نداردو در حد حدس و گمان می باشد یا شاید سایر موارد، باعث شده که اعصاب سهامداران خرد که سرمایه اجتماعی نظام و بازار سرمایه هستند، به شدت به هم بریزد؛ بطوریکه اکثریت فعالان بازار پیش بینی می کنند مجمع ایران خودرو در سال جاری با حواشی زیادی همراه باشد و به نظر می رسد باید هر چه سریعتر برای جلوگیری از این اعتراض ها مدیریت ایران خودرو اقدام عاجل انجام دهد.
اما شاید مهمترین سوال نزد اهالی بازار سرمایه این باشد که چطور برای دولت فیش های حقوقی رسمی مدیران مختلف مسئله مهمی است که سریعاً با ورود رییس جمهور حل می شود اما کسی نمی پرسد چگونه است که طی 12 سال گذشته با وجود تغییر سه مدیر عامل در شرکت ایران خودرو، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری سمند چگونه همچنان در سمت خود باقی است و در مقابل چنین عملکردی که باعث نارضایتی اکثریت سهامدارن خرد شده است از سوی مدیرعامل شرکت ایران خودرو مورد پرسش قرار نمی گیرد؟!
جالب اینکه صورتهای مالی سرمایه گذاری سمند منتشر شده است و بازارگردانی که صورت های مالی 12 ماهه عملکرد سال 94 آن که اتفاقاً حسابرسی شده نیز می باشد، نکات و گاف های زیادی دیده می شود !!!
گزارشی که جدول وضعیت پرتفوی بورسی آن در پایان دوره پر از اشتباهات فاحش و البته مضحک است. اولین مورد آن در خصوص میزان تعداد سهام "خودرو" در پرتفوی این مجموعه است که به جای 1.7میلیارد سهم، به اشتباه کمی بیش از 75.3 میلیون سهم درج شده است.
این در حالی است که در فایل پیوست همین صورت های مالی که پایان اردیبهشت ماه سال جاری روی سامانه کدال منتشر شده، تعداد سهام "خودرو" و دیگر شرکت ها در جدول پرتفوی بورسی شرکت سرمایه گذاری سمند به درستی درج شده است.
علاوه بر این، در حالی بهای تمام شده سهم مذکور در ابتدای دوره رقمی در حدود 850 میلیارد ریال اعلام شده که در انتهای دوره نیز بهای تمام شده هر سهم "خودرو" دقیقاً به همان میزان و هر سهم آن به قیمت 11292 ریال درج شده؛ قیمتی که در سابقه معاملات این سهم وجود ندارد.

در آخرین ستون هم مشاهده می شود که افزایش و یا کاهش در بهای تمام شده هر سهم موجود در پرتفوی هر سهم و البته با علامتی مخالف آمده که این امر به دلیل اشتباهی است که در ستون های اولی پیرامون تعداد سهام، بهای تمام شده و سرمایه هر شرکت رخ داده که نتیجه نهایی را دچار خطا کرده است. ضمن اینکه در تمامی سطرهای این جدول ارزش بازار هر سهم صفر در نظر گرفته شده است.
در نهایت، اشتباهات صورت گرفته در جدول فوق، منجر به منفی شدن تغییرات نهایی ارزش پرتفوی بورسی سرمایه گذاری سمند در پایان این دوره مالی شده است.
نکته دیگری که در این گزارش وجود دارد اینکه، در ازای این میزان کاهش ارزش سرمایه گذاری ها در پرتفوی که در مجموع رقمی بیش از 139 میلیارد تومان محاسبه شده، سرمایه گذاری سمند هیچ ذخیره ای در حساب های خود منظور نکرده است.
بر همین اساس، با این نحوه گزارش دهی صورت وضعیت پرتفوی و محاسبات انجام شده در آن، سوال اساسی این است که چگونه این شرکت بازار گردانی سهام "خودرو" را نیز بر عهده دارد که حتی نمی تواند یکسری محاسبات و آمار ساده را اعلام کند؟!
شاید همین اوضاع بیانگر علت اصلی عدم توانایی مجموعه مذکور در بازار گردانی مطلوب سهام "خودرو" در بورس باشد که روند سهم را به این حال و روز انداخته است! آن هم در شرایطی که رقیب آن یعنی "خساپا" هر روز پله های ترقی را هم در زمینه مدیریتی، عملکردی، سودآوری و نیز چگونگی مدیریت معاملات سهام یکی یکی طی می کند.
"ظاهراً از کرامات شیخ ما اینست که فکر می کند نوسان گرفتن از حقیقی شیرین است."
جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.
https://telegram.me/boursenews_ir
همین سمند خیلی وقتها خریدش برای شما سیگنال خرید بوده
حق طبیعیه یک شرکت سرمایه گذاریه خرید و فروش روزانه
انشالا که این مساله اونهم تواین شرایط بازار بورس واقتصاد کشوررسیدگی بشه آمین
جو سازی انجام شد تا سهامداران قدر سهامشان را به 4 برابر قیمت به خلق ا... بندازند.
حداقل 30% ریزش دیگر از اینجا هنوز در پیش است
حداقل ها حداقل