بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲
کد خبر : ۱۶۹۰۵۵

رئیس شورای رقابت در خصوص رای این شورا که به تازگی در رابطه با تنظیم بازار محصولات پتروشیمی با تمرکز در بورس کالا صادر شده است، گفت که حدود سه ماه پیش که بحث خروج معاملات محصولات پتروشیمی از بورس کالا مطرح شد، شورای رقابت به این موضوع ورود کرد و به مرکز ملی رقابت ماموریت داد تا با تشکیل کارگروهی تخصصی این بحث را با جدیت پیگیری کند.

رضا شیوا در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های به عمل آمده بسیاری از تولیدات صنعت پتروشیمی انحصاری بوده و تکلیف این بازار با شورای رقابت است، افزود: کارگروهی متشکل از نمایندگان صنایع بالادستی و پایین دستی پتروشیمی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بورس کالای ایران و نمایندگان شورای رقابت در مرکز ملی رقابت تشکیل شد و موضوع خروج معاملات پتروشیمی از بورس کالا به طور تخصصی در چندین جلسه مورد بررسی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه مشکلات و پاسخ‌های ۱۰ گانه معاملات بورس کالا در این جلسات مطرح شد، گفت: بورس کالا متعهد شده که به زودی دیگر هیچ یک از موانع مطرح شده وجود خارجی نخواهد داشت و پتروشیمی ها و صنایع پایین دستی می‌توانند با سهولت به انجام معامله در فضای شفاف بورس کالا بپردازند.

رئیس شورای رقابت با تاکید بر لزوم شفافیت و رصد دائمی معاملات محصولات پتروشیمی، گفت: بورس کالا، تمام خصوصیات یک بازار شفاف و رقابتی را داراست و با مصوبه اخیر شورای رقابت و همچنین تشکیل کارگروهی برای رصد معاملات پتروشیمی‌ها، مشکلی در معاملات این محصولات باقی نمی‌ماند.

به گفته وی، در دستورالعمل شورای رقابت نحوه معاملات و محاسبه قیمت پایه محصولات نیز آمده و به منظور اجرای درست بندهای این دستورالعمل، کارگروه مذکور بر روند معاملات بورس کالا نظارت خواهد کرد.

شیوا در پاسخ به این پرسش که اگر پتروشیمی‌ها براساس مصوبه شورای رقابت، محصولاتشان را در بورس کالا عرضه نکنند یا بخشی از آن را راهی بازار آزاد کنند چه برخوردی با آنها خواهد شد؟ گفت: شورای رقابت یک نهاد فراقوه‌ای اقتصادی و قضایی بوده و صدور رأی توسط شورای رقابت لازم الاجرا است؛ به این ترتیب اگر شرکتی براساس دستورالعمل این شورا عمل نکند، پرونده‌اش بررسی شده و حکم آن شرکت در خود شورا صادر خواهد شد. البته باید بر این موضوع تاکید کنم که تصمیمات گرفته شده به نفع صنعت پتروشیمی و منافع ملی است، اما اگر شرکتی به هر دلیلی از مصوبه شورای رقابت پیروی نکند، روزگار سختی در انتظار آن شرکت خواهد بود.

رئیس شورای رقابت در پایان در خصوص بحث خوراک پتروشیمی گفت: در مصوبه شورای رقابت به حوزه خوراک پتروشیمی‌ها ورود نشده و روند معاملات خوراک پتروشیمی‌ها بین مجتمع ها همانند سابق است به این ترتیب اتفاق جدیدی در این حوزه نیفتاده است.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ahmad
Iran, Islamic Republic of
چهارشنبه ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۶
به همین خیال باش اقای شیوا مگه خودرویی ها به حرفهای شما اهمیت دادنند که کلا انحصاری هستنند و مطلقا صادراتی ندارنند که شما پیله کردی به صنعنتی که تماما صادراتی و ارز اور است . سوراخ دعا را گم کردید اصلا در کشورهایی که اقتصادشان شفاف و درست است از شورای رقابت هیچ خبری نیست شما اگه راست میگی و میخواهی ماهیت وجودی شورا را اثبات کنی برو دنبال محصولات داخلی که هر روز بی کیفیتر و قیمتشون بی سر و صدا چند برابر میشه خصوصا لوازم خانگی و مواد غذایی مگه خودرویی ها به حرفهای شما که اتفاقا در رابطه با این صنعت بجا و قابل پیگیری بود توجه کردنند .
amir
Iran, Islamic Republic of
چهارشنبه ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۱
خوراکشون چند برابر شد کدوم انحصار کلا تصمصیم دولت ریشه کن کردن تولید و ارزاوری است رییس جمهور باید حتما ورورد کند . شورای رقابت باید جایشو به رقابت سالم و واقعی بدهه یعنی عرضه و تقاضای واقعی قیمت را تعیین کنه نه اینکه یه عده مفت خور تو بورس کالا بشینند و کاغذی محصولات یه کارخانه را که با هزار تا مانع مثل تحریم و پایین امدن قیمت و مشکلات فراوان اماده کنه دلالهای تو بورس سودشو ببرن و برای خودشون کاسبی نون اب دار راه بندازند