بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۳
شرکت کارگزاری نهایت نگر گزارش می دهد:

اما و اگرهای "فسرب" از نگاه تحلیلی

عمده بدهی شرکت را پرداختنی های تجاری تشکیل می دهد و می توان گفت وضعیت نقدینگی شرکت در سال 95 طور بوده که منجر به اخذ تسهیلات گردیده است.
کد خبر : ۱۷۰۳۰۶
معرفی شرکت

شرکت ملی سرب و روی ایران در تاریخ 1360.9.24 تحت شماره 940 بصورت شرکت سهامی خاص در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی زنجان به ثبت رسیده و در تاریخ 1371.5.26 بهره برداری از کارخانه تولیدی سرب آغاز گردیده است. عملیات اجرائی کارخانه تولید روی با ظرفیت 15 هزار تن در سال نیز از مرداد ماه 1375 شروع که در تاریخ 1378.4.25 به بهره برداری رسید. شرکت در تاریخ 1379.2.31به سهامی عام تبدیل و در تاریخ 1379.10.12 در سازمان بورس اوراق بهادر تهران پذیرفته شده است. مرکز اصلی شرکت در زنجان، کیلومتر 12 جاده قدیم زنجان تهران می‌باشد. ضمنا با توجه به ترکیب سهامداران شرکت ملی سرب و روی ایران از جمله شرکت های فرعی شرکت توسعه معادت روی ایران (سهامی عام) محسوب می‌گردد.

بررسی وضعیت شرکت

دارایی:

از سال 92 با توجه به تعطیلی کارخانه سرب جمع دارایی های شرکت روند نزولی داشته است. بخش اعظمی از دارایی را موجودی های کالا و دریافتنی های تجاری تشکیل داده است. این موجودی ها شامل مواد اولیه و ملزومات مصرفی می باشد. تفاوت نسبت های جاری و آنی نیز از همین موضوع حکایت دارد.


اما و اگرهای

بدهی:

عمده بدهی شرکت را پرداختنی های تجاری تشکیل می دهد و می توان گفت وضعیت نقدینگی شرکت در سال 95 طور بوده که منجر به اخذ تسهیلات گردیده است.

حقوق صاحبان سهام:

شرکت در سال های اخیر با سرمایه ثابتی فعالیت نموده و طی7 سال گذشته تنها در سالهای 89،90 و 91 سودآور بوده است. این شرکت در 6 ماهه نخست سال، زیان انباشته ای معادل 99097 میلیون ریال اعلام نموده که درسال 94 و بابت عملکرد این سال ایجاد گردیده است.

* فرآیند تولید


اما و اگرهای

نرخ جهانی سرب و روی و همچنین نرخ دلار از جمله عوامل اثر گذار بر شرکت می باشد .قابل ذکر است نحوه قیمت گذاری کنسانتره سرب و روی (مواد مصرفی )از دیگر عوامل اثر گذار بر سودآوری شرکت می باشد.

تامین مواد از طرق خرید خاک و به صورت 100% داخلی و عمده فروش محصولات به صورت داخلی (77% ) و به شرکت کالسیمین و شرکت فرآوری مواد معدنی ایران می باشد.

* نمودار حاشیه سود : همانطور که از نمودرا مشخص است پس از تعطیلی کارخانه سرب و سودآوری شرکت با شکل قابل ملاحظه ای کاهش یافته است که امید است با راه اندازی مجدد و افزایش نرخ های جهانی این روند اصلاح گردد.


اما و اگرهای

* سایر نسبت های مالی


اما و اگرهای

پیش بینی سودآوری سال 95


اما و اگرهای

* با توجه به افزایش نرخ دلار ، برای 6 ماه باقی مانده نرخ دلار 3600 تومان پیش بینی گردیده است.

* همچنین با توجه به تثبیت نسبی قیمت های جهانی برای باقی مانده سال نرخ سرب معادل 2000 و برای روی 2250 دلار در نظر گرفته شده است. لازم به توضیح است که با توجه به وضعیت انبارهای جهانی این محصولات و تحلیل های صورت گرفته در این راستا کاهش قیمت جهانی این دو محصول بعید بوده و چشم انداز مثبت به نظر می رسد.

* با توجه به راه اندازه مجدد کارخانه سرب و با وجود ظرفیت تولیدی این کارخانه ( 900 تن به صورت اسمی ) ، میزان فروش شمش سرب علی رغم فروش ناچیز در سه ماهه دوم مطابق با بودجه شرکت لحاظ شده است. طبق اخرین اخبار تولیدات شرکت روزانه 20 تن بوده که در حال افزایش به 23 تن می باشد.

* هزینه های کارخانه سرب براساس سال 91 و با در نظر گرفتن تورم و سایر متغیر های مرتبط پیش بینی گردیده است.

محاسبه سود هر سهم


اما و اگرهای

نتیجه گیری:

با توجه به مفروضات کارشناسی که درآن میانگین نرخ شمش روی و سرب برای سال 95، 2250 دلار و 2000 دلار در نظر گرفته شده است، سود هر سهم معادل 319 ریال پیش بینی می گردد.

لازم به توضیح است کارخانه سرب کار خدمات تولید دستمزدی سرب را نیز انجام می دهد که تا کنون فروشی از این بابت برای شرکت صورت نگرفته است، بدیهی است چنانچه شرکت برای باقی مانده سال پیشنهادی از این بابت دریافت نماید، شاهد افزایش سود برآوردی شرکت خواهیم بود.

با توجه به افزایش تقاضای جهانی برای محصولات سرب و روی و تغییرات مداوم قیمتی این محصولات میزان تاثیر پذیری سود شرکت نسبت به این محصولات بدین صورت می باشد.


اما و اگرهای

با کلیک بر روی لینک زیر می توانید از دیگر تحلیل های کارگزاری نهایت نگر بهره مند شوید:

http://www.ershan.ir/analysis/latest

تحلیلگر : مریم نصر

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۱
فسرب تا اخر سال 600 تومنه