بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۹
دبیر کل اسبق سازمان بورس، خلاء ابزارهای کنترلی دولت، قدرت ناکافی دولت در برخی حوزه‌ها، نظام بانکی گرفتار وجوه منجمد شده در مازاد ساخت و سازهای کلانشهرها (خواب سرمایه‌ حداقل 100 میلیارد دلاری برای واحدهای اضافه در تهران)، عدم­ تشکیل سرمایه در کشور به دلیل خروج سرمایه (به دلایل فرهنگی و غیرفرهنگی) و مهاجرت متخصصان به کشورهای دیگر را از جمله عوامل بخش واقعی اقتصاد در عدم خروج کامل از رکود اعلام کرد.
کد خبر : ۱۷۲۵۳۱
نشست پیشکسوتان بازار سرمایه با بررسی وضعیت گذشته و آینده نرخ تورم و سود بانکی و تحلیل عبده تبریزی ، رجایی سلماسی و عسکری مارانی از شرایط اقتصاد و بورس و اعلام 11 خواسته برگزار شد.

تحلیل عبده تبریزی از اوضاع اقتصادی و آینده بازارها

 در این جلسه عبده تبریزی با اعلام گسترده‌ب ودن مشکلات دولت که گاه ‌ساده انگاشته می‌شود (مثلا این تلقی ساده که فروش اوراق دولتی باعث منفی‌شدن بازار سرمایه شده)، دستاوردهای اقتصادی دولت را قابل‌ملاحظه دانست.

عبده تبربزی به مشکلات ناشی از نبود ابزار کافی برای جذب مدیران نخبه توسط دولت و محدودیت حقوق مدیران که منجر به استعفای مدیران سالم بانکی می‌شود، اشاره کرد و علل احساس رکود به‌رغم دستاوردهای دولت را توضیح داد.

این کارشناس ارشد بازارهای مالی و پولی، بخشی از این احساس را واقعی و مربوط به بخش واقعی اقتصاد و بخشی را هم مرتبط به حباب‌های تشکیل‌شده‌ در دولت قبل اعلام کرد و بعضی روزهای شیرین بورس در دولت قبلی را که امروز به روزهای تلخ بدل شده، به آن حباب‌ها مرتبط دانست.

عبده تبریزی کاهش درآمدهای نفتی بعد از اوج سال 90، کاهش درآمد سرانه و تضعیف بودجه‌ خانوار و نیز مازاد ساخت واحدهای مسکونی لوکس و تجاری را عوامل واقعی مشکل‌آفرین در وضعیت جاری دانست.

دبیر کل اسبق سازمان بورس، خلاء ابزارهای کنترلی دولت، قدرت ناکافی دولت در برخی حوزه‌ها، نظام بانکی گرفتار وجوه منجمد شده در مازاد ساخت و سازهای کلانشهرها (خواب سرمایه‌ حداقل 100 میلیارد دلاری برای واحدهای اضافه در تهران)، عدم­ تشکیل سرمایه در کشور به دلیل خروج سرمایه (به دلایل فرهنگی و غیرفرهنگی) و مهاجرت متخصصان به کشورهای دیگر را از جمله عوامل بخش واقعی اقتصاد در عدم خروج کامل از رکود اعلام کرد.

عبده تبریزی با بیان این‌که بسیاری از مشکلات لزوماً مربوط به بازار سرمایه نیست و مربوط به متغیرهای محیطی است، پیش‌بینی کرد تصور پرش قیمت مسکن در دو سه سال آینده غیرواقعی است.

مشکل اصلی بورس از نگاه نخستین دبیر کل سازمان

رجایی سلماسی هم با اشاره به تورم بیش از 40 درصدی که به کمتر 10 درصد رسیده، نرخ سود بانکی بیش از 20 و 22 درصدی را یکی از عوامل آزار دهنده بازار سرمایه دانست که منجر شده سیستم بانکی رقیب اصلی بازار سهام شود.

وی قاطعانه مشکل اصلی بورس را ناشی از وضعیت کنونی بانک ها و نرخ های سود پرداختی معرفی کرد که منجر به جذب سپرده ها و نقدینگی شده است . از سوی دیگر بانک ها در برابر دریافت مبالغی به عنوان حق وکاله از سپرده گذاران ، اقدام به پرداخت سود از سهامداران می کند. در این میان بانک مرکزی بسیار ضعیف عمل کرده و به رغم انتشار گزارش های حسابرسان و در پیش بودن فرصت کافی در آینده ، تکالیفی را به بانک ها داده است.

به گفته رجایی سلماسی مگر مدیران بانک ها و حسابرس بانک ها توسط بانک مرکزی تایید نمی شود که منجر به بروز مشکلاتی شده است؟

مطالبات پیشکسوتان بازار سرمایه در 11 خواسته

براساس این گزارش، در این نشست، پیشکسوتان بازارسرمایه از عزم سازمان بورس و اوراق بهادار در اصلاح نارسایی‌های بازار سرمایه و قدم‌های برداشته شده در چند هفته اخیر تقدیر و تشکر و جملگی تاکید کردند هرچند این قدم‌ها کاملا مثبت و در راستای بهبود بازار سرمایه است ولی، کافی نیست و این اراده نباید کند شود.

بازار سرمایه ایران با بازارهای توسعه یافتۀ دنیا فاصلۀ بسیاری دارد و اهالی بازار سرمایه، خواه سرمایه‌گذاران، خواه کارگزاران، خواه سازمان و شرکت بورس، باید سال‌های متمادی دوشادوش یکدیگر با همدلی و هماهنگی تلاش کنند تا فاصله بازار مالی کشورمان با رقبای بین المللی کاهش پیدا کند.

تسریع در بازگشایی نمادها، گفتگوی مستقیم رییس سازمان با ارکان مختلف بازار و باز کردن درهای گفتگو در نشست‌های مختلف، نظام‌مند کردن عرضه اوراق بدهی، ارایه اطلاعات ماهانه تولید و فروش شرکت‌ها، ترغیب صندوق‌های درآمد ثابت برای فعالیت در بازار سهام، دستور صریح ایشان برای متوقف کردن معاملات بلوکی و توقف معاملات مشکوک موثر در شاخص بورس اوراق بهادار از جمله اقدامات شایان قدردانی ریاست سازمان در چند هفته اخیر بوده است.

پیشکسوتان بازار سرمایه، اتحاد به وجود آمده در چند هفته اخیر در بازار سرمایه بین سرمایه گذاران و سایر ارکان بازار را کم نظیر در تاریخ بازار سرمایه دانستند و امیدوارند این اتحاد نقطه عطفی در تاریخ بورس اوراق بهادار و سبب رشد و پویایی بیشتر این رکن از اقتصاد کشور باشد.

همچنین در این نشست پیشکسوتان بر اجرای موارد زیر تاکید کردند:

1 – از عملکرد قاطع سازمان بورس و اوراق بهادار به ویژه شخص شاپو.ر محمدی که به طور جدی پیگیر پرونده کنتور سازی ( که ماه‌ها قبل از سکانداری ایشان در بازار سرمایه اتفاق افتاده است) تشکر می‌کنند و خواهان برخورد قضایی با سایر مسببین احتمالی این پرونده هستند. قطعا برخوردهای قانونی و جدی سازمان بورس موجب افزایش اعتماد عمومی سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه و اقتصاد کشور خواهد شد.

2- ادامه یافتن گفتگوها بین سازمان بورس و دلسوزان بازار

3 - اصلاح سریع دستورالعمل بازگشایی نمادها

4- حل مشکل عرضه‌های بی‌حساب برخی نهادها که به دلایل خارج از بازار سرمایه نیاز به نقدینگی دارند و منحنی عرضه و تقاضای بازار سرمایه را از حالت تعادل خارج کرده‌اند.

5 - سر و سامان دادن و اصلاح مقررات مربوط به صندق‌های مشترک سرمایه‌گذاری، صندوق‌های بازارگردانی و پیگیری قوانین اخیر در خصوص صندوق‌های درآمد ثابت.

6- نظارت موثر و دقیق تر بر حسابرسان معتمد سازمان همچنین بازنگری در مولفه های انتخاب حسابرسان توسط شرکت‌ها و پایش مستمر حسابرسان معتمد.

7 - برخورد با مدیران متخلف و بازگرداندن اعتماد از دست رفته به کدال در کنار رتبه بندی مدیران و وضع قوانین تنبیهی سختگیرانه برای این دست مدیران.

8 - نظام‌مند کردن بازار بدهی از طریق رتبه بندی اوراق بدهی برحسب ریسک نکول و الزام ناشر به بازارگردانی در نرخ‌های منطقی.

9 - تدوین راه کارهایی برای رشد و آشنایی علمی ارکان مختلف بازار با روش‌ها و دانش روز مالی و حرکت به سوی تعمیق تحلیل بین تازه واردان بازار سرمایه.

110 - ایجاد راهکارهایی برای تشویق سرمایه‌گذاری بلند مدت در مقابل شرایط و وضعیت کنونی.

11- ضمن تشکر از تلاش‌های وزیر اقتصاد به عنوان ریاست شورای عالی بورس، پیشکسوتان و فعالان بازار سرمایه از وی تقاضا دارند تا از اختیارات و تعاملات خود بهره برده و ارتباط بین بازار سرمایه و بانک مرکزی را ( که نقش کلیدی در تعیین و کنترل و نرخ ارز در کشور را ایفا می‌کند و همچنین با تعیین نرخ سود بانکی تاثیر مستقیمی بر عملکرد بازار سرمایه دارند) تعمیق ببخشد تا شاهد ضرر و زیان بیش از پیش سرمایه گذاران در بازار سرمایه نباشیم.

در پایان ، پیشکسوتان بازار سرمایه ضمن تاکید بر حمایت از اقدامات و تعاملات مثبت صورت پذیرفته در چند مدت اخیر، موفقیت و تعالی روزافزون همۀ ارکان بازار سرمایه را از خداوند منان خواستار شدند.

منبع: بورس پرس


اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۲
دیگه صداتون در نیاید ارمانی می خواهی بکش انتظار معجزه هم نداشته باش
ناشناس
شنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۳
درود بر بورس نیوز عزیز
احسان امیری کارگزار
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۸
تبريك به تمامي فعالان بازار سرمایه ...
در این مملکت چه خبر است !؟
رضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷
تا کی می خواهید هر وز یک بهانه پیدا کنید. آخه این وضع مملکت و بدبختی ملت چه ربطی به سود بانکی داره. همین سود بانکی نبود الان که مردم از گشنگی می مردن. آقای عبده تبریزی و مدیران شما به غیر از نشستن پشت میز و هر روز مصاحبه کردن با روزنامه و سایت ها چه کار مفیدی برای تولید کردید؟ با این وضع تحریم ها که وجود داره و شرایط سایسی همیشه در حالت آملده باشه چه توقعی دارید؟ خود شما حاضرید سرمایتون رو در تولید بیارید؟!! تولیدی که به دلیل تحریم ها و نبود تکنولوژی جدید نمیشه با هیچ یک از کشورها رقابت کرد و قیمت بالای تمام شده محصولات کی خریداره؟!! اصلا کی پول رو پس میده. چه تضمینی هست که فردا تولید کننده برای اینکه بتونه محصولی که فروخته پولش رو بدون چنتا واسطه از کشورهای دیگه بگیره؟!!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۱
آره بزرگترین مشکل بورس همون محدودیت حقوق مدیرانه!!!
نصیری
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۷
نشستند و گفتند وبرخاستند و دیگر هیچ کو گوش شنوا ؟؟؟؟؟؟
سهامدار خرد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۸
دولت ها عوض میشن ولی مردم ثابت ن ! مردم ایران عقب ماندگی فرهنگی - اخلاقی - علمی دارن . حالا شما برو بهترین مدیر هم بزار سرکار (که اون هم نداریم) فایده ای نداره . ایشالا 100 سال دیگه مردم بجای جک تلگرام بشینن کتاب بخونن
ناشناس
ROMANIA
شنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۷
تناقض آشکار در رفتار و عملکرد اقتصادی دولت از جمله پرداخت بدهی با بدهی که منجر به رکود اقتصادی شدید شده است باید اصلاح شود.
زیانده
NETHERLANDS
شنبه ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۷
سلام
تاحالا کجا بودین .صداتون در نمیومد.درآمدن صداتون معنا داره