بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۸۷ - ۰۹:۲۸

فارس:هزينه توزيع سكه طلا به جاي عيدي بيشتر از پرداخت نقدي است

کد خبر : ۱۸۳۶۹
خبرگزاري فارس: عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي گفت: درباره پيشنهاد پرداخت عيدي كاركنان دولت به شكل سكه طلا بايد گفت كه هزينه توزيع اين سكه ها در سيستم اداري نسبت به پرداخت نقدي آن بيشتر است.

محمدحسين مهدوي عادلي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهارداشت: در حال حاضر سهلترين و كم هزينه ترين روش براي پرداختها به ويژه پرداخت عيدي كاركنان، از طريق حساب الكترونيكي است و در صورت تبديل اين روش به توزيع سكه ، هزينه بيشتري صرف فرآيند توزيع خواهد شد.
وي با اشاره به تاثير پرداخت عيدي كاركنان به شكل سكه طلا بر بازار سكه گفت: با عرضه حجم بالايي از سكه و افزايش تعداد فروشندگان سكه، بازار سكه به بازار خريد تبديل مي شود كه خود منجر به پايين آمدن قيمت سكه آنهم به صورت كاذب خواهد شد.
اين كارشناس اقتصادي اضافه كرد: كاهش قيمت سكه ناشي از شرايط مذكور سبب اجحاف حقوق كارمنداني خواهد بود كه مبتني بر نياز اقدام به فروش سكه هاي خود خواهند كرد.
وي ادامه داد: در حال حاضر سكه هاي بانكي فاقد بكيوم، ارزانتر از ساير سكه ها خريداري مي شوند، براي حل چنين مشكلي ، بانك مركزي بايد به عرضه سكه هايي اقدام كند كه داراي بسته بندي و شناسنامه سكه باشند.
مهدوي عادلي با اشاره به تفاوت قيمت سكه ها مبتني بر سال ضرب آنها گفت: شرايط حاكم بر بازارسكه در حال حاضر به اين شكل است كه سكه اي كه مثلا در سال 85 به فروش مي رسد ارزانتر از سكه ضرب شده در سال 86 است ، بانك مركزي با لحاظ اينگونه مشكلات بايد روشي را اتخاذ كند كه در زمان فروش سكه، حقوقي از دارندگان آن ضايع نشود.
وي با تاكيد بر لزوم نظارت هرچه بيشتر بانك مركزي بر بازار سكه و ضرورت رفع مشكلات مذكور افزود: پرداخت عيدي به صورت سكه محاسني نيز دارد كه از جمله اينكه، با پرداخت عيدي كاركنان در قالب سكه طلا، همه اين سكه ها تبديل به نقدينگي نمي شود و بخشي به صورت پس انداز باقي مي ماند كه اين مساله مي تواند به نوعي از افزايش نقدينگي جلوگيري كند.
عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي اضافه كرد: همچنين اين حركت مانع از روند صعودي افزايش قيمت سكه در آستانه عيد نوروز خواهد شد.
وي همچنين متذكر شد: نكته قابل تامل در خصوص بحث مذكور اينكه، با تبديل واحد پول به طلا، سكه به عنوان معيار سنجش ارزش پول مبدل نشود.
مهدوي عادلي با يادآوري مشكلات انجام چنين حركتي، بر لزوم دقت و نظارت بانك مركزي بر روند اجراي آن و نيز بر بازار سكه و آثار اجراي آن بر بازار مذكور تاكيد كرد.
اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر