از عيد آنها تا عيد ما
پس از افت شديد بو رس ها و بازار هاي كالايي از اواسط سال 2008 تا پايان اين سال ، سرمايه گذاران نااميدانه سال جديد مالي را آغاز كردندو به جز مقاطع كوتاهي همچون هفته گذشته كه وال استريت با رشدي 10 درصدي مواجه شده روند كلي بازارها منفي بوده است.
از شروع سال نو ميلادي تا اين روزها كه ما به استقبال سال نو خود رفته ايم ، كم كم روند منفي بازار هاي جهاني بر اقتصاد ما نيز سايه افكنده و دوره عيد تا عيد به نظر مي رسد كه دوره خوب براي بازار هاي خارجي و داخلي نبوده است .
از ابتداي ماه ژانويه تا كنون در وال استريت شاخص صنعتي داوجونز 21 درصد سقوط كرده است افت شاخص S&P500 نيز در اين دوره بيش از 20 درصد پايين آمده است.
طي اين مدت بورس توكيو نيز با 15 درصد سقوط مواجه شده است .
همچنين بورس هاي اروپايي نيز همگي با روندي نسبتاً مشابه تقريباً 15 درصد افت كرده اند اما سقوط تنها مختص بورس ها نبوده است بازار فلزات پايه كمتر از سه ماه اخير دستخوش نوسانات زيادي شده و هم اكنون نيز با تقاضاي ضعيف محصولاتشان مواجه هستند .
البته افت قيمت فلزات در سال 2008به حدي بوده كه كارشناسان معتقدند كه قيمت اين محصولات تقريباًً به كف رسيده است. نوسانات قيمت فلزات پايه در ابتداي ژانويه تاكنون بسيار زياد بوده است و البته برخي از آنها با رشد قيمت مواجه شده اند. اما در كل روند قيمت كنوني فلزات بسيار نااميد كننده مي باشد . در بازار نقدي فلزات پايه در اين مدت قيمت مس در حدود 10 درصد افزايش يافته است كه البته رشد قيمت هفته هاي اخير در اين روند بسيار مؤثر بوده است. قيمت آلومينيوم در اين مدت 15 درصد كاهش يافته است . همچنين قيمت سرب طي 87 روز 14 درصد بالا رفته و قيمت روي نيز با وجود نوسان شديد ، هم اكنون تغيير خاصي نسبت به ابتداي ژانويه ندارد. در اين ميان قيمت نيكل در حدود 19 درصد سقوط كرده است .
در سال جاري طلا حركت خوبي را به نمايش گذاشت و حتي توانست در چند هفته اخير از مرز 1000 دلار در هر اونس باز هم عبور كند و به ركود تاريخي سال گذشته خود نزديك شود اما نوسان قيمت اين محصول در دو هفته گذشته باعث شده تا در نهايت رشد قيمت اين محصول از ابتداي ژانويه تاكنون در حدود شش درصد باشد.
حالا بايد منتظر نشست و ديد كه آيا در ادامه سال طلا خواهد توانست كه باز هم ركورد شكني كند و يا با بازگشت ثبات به بورس هاي جهان،از رونق بازار اين محصول كاسته مي شود. با اين وجود كماكان احتمال ابهام ركود جهاني و رونق دوباره بازارهاي كالايي و مالي در سال جاري ميلادي ضعيف بوده و اميد چنداني در اين راه وجود ندارد.
