ایسنا :بازارسرمايه و وضع موجود تامين كننده بخش مسكن نيست
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،دكتر حميد پورمحمدي ـ معاون امور بانك، بيمه و شركتهاي دولتيوزاراتامور اقتصادي و داراييـ در اولين همايش بينالمللي تامين مالي مسكن، وقوع بحران را مورد توجه قرار داد و گفت: همزمان با بروز آثار بحران مالي در سراسر دنيا، وزارت اقتصاد تمام سعي خود را به كار گرفت تا آثار بحران را شناسايي كرده و كشور را از اين بحران مصون نگه دارد و آسيبهاي آن را كاهش دهد.
وي با بيان اينكه همايش تامين مالي مسكن چهارمين همايش برگزار شده در بخش بحران است ادامه داد: با وقوع بحران در كشور همايشهايي در اين خصوص برگزار و تعداد زيادي پيشنهاد، كتب و مقالات در اختيار همگان قرار گرفت و كارگروههاي فراواني در حوزههاي مختلف تلاش كردند آثار بحران را شناسايي كنند.
پورمحمدي درادامه نقش بازار سرمايه براي تامين مالي مسكن را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان كرد: بازار سرمايه و وضع موجود تامين كننده بخش مسكن نيست و عمده بار مسووليت به عهده بازار پول است بنابراين بازار سرمايه بايد بتواند نقش مهمي در اين خصوص ايفا كند.
وي به اقدامات انجام شده در بازار سرمايه وحوزه تامين مالي مسكن اشاره كرد و افزود: در اين بازار ارزهاي جديدي از جمله انواع صكوك و اوراق مشاركت رهني طراحي و همچنين شركتهاي تامين سرمايه و شركتهاي املاك و مستغلات و فعال شدن ليزينگهاي تخصصي نيز فعال شده است.
پورمحمدي با تاكيد به اينكه در بازار پول نيز به تعادل جديد و بازنگري در روشهاي تامين مالي مسكن نياز است ادامه داد: در بازار پول براي تامين مالي مسكن اوراق مشاركت، گواهي سپرده و صندوق پسانداز مسكن ايجاد شد ولي اين ابزارها كفايت نميكند تا بتوانيم نيازهاي مالي بخش مسكن را تامين كنيم.
وي تصريح كرد: عقودي كه ميتواند در اين زمينه كمك كند عقد استثناء و مراوهه به عنوان ابزارهاي مورد استفاده دردنياي اسلام است كه بايد در كشور مورد استفاده قرار گيرد.
همايش دو روزه تامين مالي مسكن صبح امروز با مشاركت وزارت اقتصاد، بانك مركزي، سازمان بورس و وزارت مسكن و شركت سرمايهگذاري تدبيرگران و حضور جمعي از كارشناسان و فعالان بخش مسكن به منظور بررسي راهكارهاي تامين مالي مسكن در مركز همايشهاي صدا و سيما برگزار شد.
