بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۸۸ - ۰۹:۴۳
چند نکته در مورد سیمان کردستان

صادرات راه گشای سیمان کردستان

اخیراً شرکت سیمان کردستان سود سال مالی 87 خود را افزایش داده است که این موضوع از دید بسیاری از فعالان بازار سرمایه با توجه به وضعیت صنعت سیمان در کشور دور از ذهن به نظر می رسید.
کد خبر : ۲۰۶۶۵
اخیراً شرکت سیمان کردستان سود سال مالی 87 خود را افزایش داده است که این موضوع از دید بسیاری از فعالان بازار سرمایه با توجه به وضعیت صنعت سیمان در کشور دور از ذهن به نظر می رسید.

به گزارش بورس نیوز  ؛ شرکت سیمان کردستان در حالی درآمد حاصل از فروش سال 1388 را با افزایش 28 درصدی نسبت به سال 87، رقمی در حدود 55 میلیارد تومان اعلام نموده است که از لحاظ مقدار فروش تنها 7 درصد افزایش را برآورد نموده است. 

دلیل پیشی گرفتن نرخ رشد مبلغ فروش نسبت به نرخ رشد مقدار فروش ، افزایش فروش صادراتی است که از متوسط نرخ فروش بیشتری برخوردار است. شرکت پیش بینی نموده است که در سال جاری در حدود 300.000 تن سیمان تیپ 2 و با نرخ 53 دلار صادر نماید.

در ضمن شرکت متوسط نرخ فروش داخلی سیمان تیپ 2 را در حدود 28.000 تومان برای هر تن فرض نموده است که فاصله قابل توجهی با نرخ فروش صادراتی این محصول دارد.

همچنین در خصوص افزایش هزینه های سربار این شرکت نیز گفتنی است شرکت پیش بینی نموده است که هزینه های انرژی در چهارچوب اجرای طرح تحول اقتصادی با 50 درصد رشد همراه گردد که با توجه به تعویق اجرای این طرح ، به نظر نمی رسد در سال جاری شاهد افزایش قابل توجه این هزینه ها باشیم.

 اما از اجرای طرح تحول اقتصادی به عنوان یک تهدید بالقوه برای شرکت نام برده می شود. در صورت چهار برابر شدن هزینه های انرژی در شرکت شاهد کاهش حدود 10 تومان از سود شرکت خواهیم بود.

به گزارش بورس نیوز ؛ نکته دیگری که در اطلاعیه این شرکت حائز اهمیت است این است که شرکت برای سال جاری پیش بینی دریافت یک وام 12 میلیارد تومانی با نرخ 12 درصد نموده است که با توجه به شرایط فعلی بانک های دولتی ، دریافت این رقم در سال جاری به سختی امکان پذیر است.

لازم به ذکر است یکی از دلایل رشد قابل توجه هزینه های اداری و فروش در سال جاری مربوط به هزینه های حمل سیمان می باشد. شرکت در سال های گذشته با توجه به تقاضای کافی برای محصولات خود با مشکلی در زمینه فروش مواجه نبود.

 اما طی ماه های اخیر با توجه به بحران اقتصادی بوجود آمده در جهان و همچنین به بهره برداری رسیدن طرح های توسعه شرکت سیمانی شاهد انباشت سیمان در انبارهای تولید کنندگان می باشیم. به همین دلیل شرکت های سیمانی به منظور ارایه تخفیف به مشتریان خود ، قسمتی از هزینه حمل را خود بر عهده می گیرند.

در پایان کارشناسان کارگزاری بورس ، بیمه ایران در تحلیل وضعیت این شرکت معتقدند شرکت در برخی از زمینه ها بودجه خود را خوشبینانه و در برخی از زمینه ها محتاطانه فرض نموده است. با توجه به بحران اقتصادی فعلی سال جاری یکی از سالهای سخت شرکت های سیمانی خواهد بود.

اما در صورت پایان یافتن بحران مذکور ، با توجه به صدور مجوز صادرات برای شرکت های سیمانی ، پتانسیل مناسبی که در کشورهای همسایه وجود دارد ، موقعیت جغرافیایی مناسب شرکت سیمان کردستان و همچنین با توجه به پی بر ای پایین این شرکت ، سرمایه گذاری در سهام شرکت سیمان کردستان دارای جذابیت می باشد.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر