سود سهام عدالت تاثیری در رفع هزینه خانوارها ندارد
پرداخت سود این سهام به 93 درصد از مشمولان مرحله اول و 83 درصد از مشمولان مرحله دوم ، بهانه ای برای بررسی مجدد میزان تحقق اهداف توزیع سهام عدالت گردید.
شاهین شایان آرانی در گفتگو با بورس نیوز ؛ در خصوص زیر ساخت های سهام عدالت اظهار داشت : اساس تفکر سهام عدالت بسیار درست و منطقی بوده است. به این ترتیب که مالکیت شرکت های دولتی را به مردم واگذار نمایند و این واگذاری از دهک های پائین جامعه آغاز شود و به بالا برسد.
وی افزود : در بحث مالکیت دو نکته قابل توجه است اول اینکه مردم به عنوان مالک سهام یک شرکت ، باید این حق را داشته باشند که در مدیریت آن شرکت نقش داشته باشند و یا شرکت را در جهت بهره وری بالاتر سوق دهند که فعلاً این امر میسر نشده است.
این کارشناس بازار سرمایه دومین مشکل در توزیع سهام عدالت را این گونه بیان کرد: مالکیت یک سهام زمانی مفهوم دارد که شما به عنوان یک سهامدار بتوانید در زمان دلخواه سهام خود را خرید و فروش کنید ولی در مورد سهام عدالت این نکته رعایت نشده است.
وی ادامه داد : سهام عدالت همانند یک برگه کوپن به مردم داده شده و مردم در مدیریت شرکت هیچ نفوذی ندارند و سهام را نیز نمی توانند جابجا کنند پس به صورت اسمی مالک شرکت هستند ولی به طور قانونی و رسمی حق و حقوقی ندارند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه ، سود 8 درصدی سهام عدالت مبلغ مختصری است که از طریق سهام یک شرکت به عنوان سود سالانه پرداخت می شود و این مبلغ تاثیر چندانی در رفع هزینه های خانوار ندارد.
وی ادامه داد : این مبلغ در هزینه جاری خانوار قرار می گیرد و صرف پس انداز نمی شود و به نوعی موجب تزریق نقدینگی به جامعه می گردد.
شاهین شایان آرانی ورود سرمایه حدود 900 میلیارد تومانی به جامعه از طریق ورود سود سهام عدالت را عاملی برای تورم ندانست و افزود : بر خلاف نظر کارشناسان دیگر ، من عقیده دارم که نگرانی از بابت ایجاد تورم نباید به وجود بیاید ، زیرا این مبلغ چندان زیاد نیست و از طرفی ، بین چند میلیون نفر توزیع گردیده است.
