بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۸ تير ۱۳۸۸ - ۱۲:۲۷

ایسنا: عضو هيات مديره كارگزاري بانك توسعه صادرات: تعـادل در بـازار سرمايـه ايجـاد شده است

کد خبر : ۲۱۴۷۷

عظيم ثابت ـ‌ عضو هيات مديره كارگزاري بانك توسعه صادرات ـ ‌در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وضعيت فعلي بازار سرمايه را مورد توجه قرار داد و گفت: قبل از برگزاري انتخابات اين ابهام در بازار وجود داشت كه اگر تغييراتي در ساختار سياسي رخ ندهد روند طبيعي بازار ادامه يابد و اين نظر وجود داشت كه اگر در مديريت كلان كشور تغيير ايجاد شود شايد افكار جديدي كه وارد مي‌شوند ديدگاهشان براي بورس و اقتصاد شناخته شده نبوده و آسيب‌پذيري آن بيشتر باشد ولي در صورتي كه سيستم گذشته حاكم باشد روند رو به رشد و طبيعي در بازار ايجاد مي شود.

وي افزود: متاسفانه بروز حوادث حاشيه‌اي كه بعد از انتخابات رخ داد باعث شد كه سهامداران با احتياط بيشتري در بازار فعاليت كنند ولي سهم‌هايي كه ارزند بوده و در مجمع سود خوبي دارند و نيز در كوتاه ترين مقطع زماني بهترين سود را به سهامداران مي‌دهد طبيعتا ارجحيت بيشتري براي افراد داشته و مشاهده مي‌شود كه خريد و فروش اين دسته از سهم‌ها با استقبال مواجه است.

وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر بيشترين استراتژي كه وجود دارد اين است كه افراد، سهامي را خريداري مي‌كنند كه بتوانند در مجمع سود نقدي بگيرند و در مقطع زماني سريع‌تري اين سود به سهامداران برسد.

اين كارگزار بورس ادامه داد: درمجموع به دليل مسايل حاشيه‌اي بعد از انتخابات، بازار تحت تاثير قرار گرفت ولي اين امر زودگذر بود به طوري كه اواخر هفته گذشته وضعيت مناسبي در بازار ايجاد شد و صف‌هاي فروش در بازار مشاهده نشد بنابراين تعادل و ثبات در بازار سرمايه ايجاد شده است.

وي اظهار اميدواري كرد كه با كاهش مسائل حاشيه‌اي روند رو به رشدي در بازار مشاهده شود؛ همانطور كه قبل از انتخابات رشدي در بازار مشاهده شد ولي بازار در آستانه انتخابات تحت تاثير جو انتخاباتي قرار گرفت و در حال حاضر نيز روند بازار مثبت شده است كه اگر ثبات داشته باشد اين روند تا اواخر مرداد ادامه خواهد يافت.

اين فعال بازار سرمايه پيش بيني كرد: در صورتي كه تغيير و تحول خاصي انجام نشده و مديران به وضعيت مشتركي دست يابند پيش‌بيني مي شود كه بازار از حالت سكون خارج شده و مي‌تواند تا اواخر مرداد بازار مناسبي براي افرادي كه قصد دارند در مجمع سود نقدي كسب كنند باشد و موقعيت خوبي براي ورود افراد است.

به اعتقاد وي در شرايطي كه نوسان و تلاطم كوتاه مدت در ذات بازار است سهامداران بايد سهم‌هايي را شناسايي كنند كه بتوانند در مقطع زماني بلند مدت و گرفتن سود نقدي و گذر زمان شرايط را بهتر كنند و از آن شرايط به نفع خود استفاده نمايند.

اين فعال بازار سرمايه با اشاره به آغاز ماه رمضان در شهريور خاطرنشان كرد: بازار سرمايه در ماه رمضان به طور سنتي با كاهش مواجه مي‌شود لذا اگر در مدت زمان باقي مانده تا شهريور نقدينگي وارد بازار شود و حقوقي‌ها از سهام شركت‌هاي ارزشمند كه مجامع آنها نيز برگزار نشده است حمايت كنند، اين امر مي‌توانند براي شركت درمجمع و گرفتن سود جاذبه ايجاد كند.

كارگزار بورس اوراق بهادار در ادامه عنوان كرد: در صورتيكه افراد بتوانند سهام شركت‌هايي كه از مقبوليت بازار برخورداراست را خريداري كنند و نيز از سوي سهامداران و فعالان حقوقي بازار حمايت شوند، سودآوري قابل توجهي در دو ماه آينده در بازار ايجاد مي‌شود.

ثابت يادآور شد: همواره در مقاطع انتخابات رويكردها به گونه‌اي است كه سهامداران از طرز تفكر مديران اقتصادي جديد ناآگاهند و از اين موضوع نگران‌اند ولي در اين مقطع كه احساس مي‌شود تغيير مديريتي در سطح كلان ايجاد نشده و ثبات مديريتي براي 4 سال آينده وجود دارد لذا نگراني‌ خاصي در بازار سرمايه نيست.

وي در ادامه ابهامات موجود در بازار سرمايه را درخصوص ادامه روند خصوصي سازي و واگذاري شركت‌هاي بيمه، حفاري شمال و پست بانك دانست.

عضو هيات مديره كارگزاري توسعه صادرات در ادامه به ركود و عدم جاذبه بازارهاي موازي با بازار سرمايه اشاره كرد و گفت: در 6 ماهه گذشته كاهش شاخص‌هاي بورس در راستاي بحران‌هاي جهاني ايجاد شد ولي در حال حاضر با توجه به افزايش قيمت نفت و فلزات و ايجاد ثبات نسبي در كل بازارهاي جهاني، تصور مي‌شود كه جاذبه فعلي بازار سرمايه مناسب است و اين امر به شرطي مي‌تواند بهتر باشد كه مسئولان بازار و نيز فعالان حقوقي بازار به كمك بورس آمده و از سهم‌هايي كه ارزندگي داشته و مجامع آنها برگزار نشده است حمايت كنند در اين صورت سهامداران جزء وارد بازار شده و از آن بهره‌ مي‌برند.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر