ایلنا:استان البرز به مركزيت كرج ايجاد مي شود
به گزارش خبرنگار ايلنا،رئيسجمهور با بيان اينكه تهران چند مشكل اساسي در نگاه و چند چالش جدي در رابطه با شهر اظهار داشت: در بعضي از موارد شهر و استان تهران زير مسائل كلان كشوري پنهان ميشود در خود استان تهران نيز مساله شهر تهران بر ساير شهرستانهاي تهران سنگيني ميكند. اما نگاه دولت يك نگاه كلان و متوازن است و فكر ميكنيم مسائل استان بر كل مسائل ساير استانها تاثير دارد و بالعكس.
وي يكي از مشكلات ريشهاي شهر تهران را مهاجرت عنوان كرد و گفت: اگر در شهرهاي دور مشكل اشتغال وجود داشته باشد يا نرخ بيكاري در آن مناطق بالا باشد به طور طبيعي جمعيت نيازمند كار به سمت مراكز پرجمعيت حركت ميكند به همين جهت جابجايي و انتقال به شهر تهران بيشتر خواهد شد. اگر ما اشتغال، رفاه، تحصيل، تفريح، آموزش، سرمايهگذاري و عمران را مورد توجه قرار دهيم به طور طبيعي از بار تهران كاسته ميشود.
احمدينژاد يكي ازاولويتهاي سفر اول به استان تهران را تلاش براي كنترل سيل جابجايي جمعيت عنوان كرد و گفت: لازم بود در چهار سال اول با تلاش جدي اين سيل جابه جايي جمعيت كنترل شود تا جلوهاي ازشعار عدالت اتفاق بيفتد. توجه دولت به نقاط مختلف كشور براي كاهش طبقات بود و به همين دليل در دور اول سفرها توجه بيشتري به اين جابجايي شد و گزارشها حاكي از موثر بودن اين سياستها است.
وي مسائل استان تهران را به شهر تهران و ساير شهرستانها تقسيمبندي كرد و گفت: اين تقسيمبندي براي اين است كه توجه به تهران ما را از ساير شهرستانهاي استان محروم نكند.
احمدينژاد يكي از مشكلات استان تهران را اشتغال دانست و گفت: در گذشته مصوبهاي براي تهران داشتيم كه در آن سرمايهگذاري صنعتي تا 120 كيلومتر ممنوع شده بود به همين دليل بايد توجه خود را به كشاورزي و خدمات معطوف ميكرديم و باتوجه به برخي از مشكلات بخش كشاورزي ناچار بوديم كه جمعيت استان را به سمت خدمات سوق دهيم اما مساله خدمات جوابگوي اشتغال 14 ميليون نفر نبود به همين دليل نياز به توسعه صنعت در شهر تهران احساس شد.
وي ادامه داد: قبلاَ به دليل آلودگي صنعتي در تهران محدوديت 120 كيلومتري تصويب شد اما در جلسه دولت اين محدوديت براي صنايع غيرآلاينده برداشته شد.
احمدينژاد يكي ديگر از مصوبات دولت براي رفع مشكل اشتغال را ايجاد 11 شهرك صنعتي عنوان كرد و افزود: براي مناطق محروم استان تهران نيز يك معافيت 10 ساله مالياتي براي سرمايهگذاري در شهركهاي صنعتي به تصويب رسيد.
رئيسجمهور در خصوص خدمات نيز گفت: ظرفيت خدمات استان تهران نيز محدود است به همين دليل براي رفع اين امر بايد وارد عرصههاي جديد شويم. خدمات فني و مهندسي و كارهاي نرمافزاري عرصههاي جديدي است كه ميتواند اشتغال فراواني را ايجاد كند.
وي اظهار داشت: براي بخشي از جوانان تهراني كه كاربلد هستند اما ابزار و منابع لازم را ندارند دولت مصوبهاي داشت تا بتوان از طريق قرضالحسنه و تسهيلات بانكي براي بنگاههاي كوچك اعتبار لازم را به آنها بدهد.
احمدينژاد دومين مشكل استان تهران را مساله جابجايي و حملونقل عنوان كرد و گفت: مشكل تراكم و ترافيك در شهرهاي تهران و كرج كاملاَ مشهود است. به همين دليل دولت دو دسته تصميم گرفت يكي براي ارتباط شهرها با يكديگر و ديگر مربوط به داخل شهرها. تهران مركز استان است و طي 50 سال اخير ايجاد امكانات جابجايي و حملونقلي آن عقبتر ازرشد نياز بوده است.
وي ادامه داد: بسياري از شلوغيهاي جادههاي ارتباطي تهران و اطراف آن مربوط به تردد عبوري از تهران است كه بايد اين موضوع رفع شود. تهران نيازمند دو كمربند است چرا كه كمربندي آزادگان ديگر پاسخ نميدهد. تصميم گرفته شد كه يك كمربند اساسي قبل از ورود به استان تهران و خارج از مراكز اصلي جمعيتي ايجاد شود و تقريباَ همه راههاي اصلي و فرعي خارج از شهر كه گره ترافيكي را باز ميكند در مصوبه دولت آمده است.
وي با بيان اينكه تهران امروز يك كلان شهر بزرگي است كه اين اقدامات مشكل آن را رفع نميكند اظهار داشت: حتماَ بايد خطوط ريلي را پيشبيني كرد و براي شهريار، رباطكريم، كرج و ورامين خطوط ريلي ايجاد كرد.
وي با تاكيد بر اينكه در وهله اول حملونقل عمومي را بايد گسترش دهيم، اظهار داشت: شبكه مترو كه در تهران در حال فعاليت است در اين چند سال سرمايهگذاري خوبي در آن شكل گرفته و كمكي كه اين دولت به مترو كرده 7/4 برابركل كمكهايي بوده كه قبل از اين دولت به مترو شده است و اميدواريم مصوبات دولت در شوراي عالي ترافيك در تهران اجرا شود و همه همكاري كنند و بهانههاي غير كارشناسي مانع كار نشود.
وي به مساله اتوبوسراني اشاره كرد و گفت: طي چهار سال گذشته سه هزار و 900 اتوبوس به تهران داده شده و قرار است دو هزار اتوبوس ديگر به سيستم حملونقل آن اضافه شود . مديريت اتوبوسراني بايد به گونهاي باشد كه بهترين استفاده را از اين امكان انجام دهد.
احمدينژاد در خصوص سيستم تاكسيراني گفت: تاكسيهايي كه در اين چند سال وارد ناوگان حملونقل عمومي شد بسيار زياد بود اما شيوه جابجايي صحيح نيست هم رانندگان تاكسي و هم مردم در زحمت هستند و فكر ميكنند با سرمايهگذاري مناسب اين مشكل حل شود.
رئيسجمهور با تاكيد بر توسعه زيرساختها به بحث دولت الكترونيك اشاره كرد و گفت: بحث دولت الكترونيك و كاهش چرخههاي دولتي در دستور كار دولت است اما تجربه نشان داده كه با توسعه دولت الكترونيك جابجايي در مقطعي كاهش مييابد اما بلافاصله جبران ميشود و علت آن اين است كه انسانها اجتماعي هستند و هيچگاه نميتوانند كه با پشت ميز نشستن تمام كارهاي خود را انجام دهند.
احمدينژاد يكي ديگر از مشكلات استان تهران را مساله مسكن عنوان كرد و گفت: بيشترين ميزان اجارهنشيني در استان تهران است به همين دليل بايد وضعيت مسكن به نقطه تعادلي و آن هم با سرعت بالا صورت گيرد.
وي با بيان اينكه هزينه مسكن در تهران كمرشكن است اظهار داشت: از مصوبات دولت در خصوص رفع مشكل مسكن ايجاد شهركهاي تخصصي با ماموريتهاي خاص و پيشبيني دو شهر جديد بود. طرح مسكن مهرنيز كه در حال انجام است، در تهران سرعتش كم بود كه با ورود استانداري و گرهگشاييهاي صورت گرفته شتاب بالايي به آن بخشيده شد و اميدوارم با تدابير دولت در شهر تهران ظرف سه سال آينده در موضوع مسكن به نقطه تعادلي برسيم.
رئيسجمهور محدوديت منابع استان تهران را از ديگر مشكلات اين استان دانست و گفت: در اين خصوص اقداماتي از جمله شناسايي و جمعآوري منابع جديد آبي، اصلاح شبكه ، اصلاح الگوي مصرف و بازيافت آن صورت گرفته است.
وي از ديگر مشكلات استان تهران را مساله انرژي عنوان كرد و اظهار داشت: بيشترين سرانه مصرف انرژي در تهران است. شبكه توزيع سوخت در تهران براي 35 سال گذشته است، كه اميدواريم با تغييراتي كه ظرف يك سال آينده رخ ميدهد مردم با مشكل كمتري مواجه شوند.
احمدينژاد يكي از نيازهاي مهم تهران را نياز به امكانات تفريحي دانست و گفت:سرانه امكانات تفريحي براي تهران خصوصاَ در امر ورزش كمتر ازجاهاي ديگر است،پاركهاي موجود پاسخگوي نياز شهر تهران نيست و تهران حداقل به پنج الي شش شهربازي درجه يك نيازمند است. در دولت تصويب شد كه هر مقدار استان تهران نياز به سرمايهگذاري دراين امر داشته است دولت زمين مناسب را در اختيار آنها بگذارد.
وي از ديگر نيازهاي استان تهران را ايجاد مراكز فرهنگي و مجتمعهاي ديني ـ هنري عنوان كرد و گفت: زماني كه تهران سه ميليون جمعيت داشت از سه تالار نمايشي برخوردار بود در حال حاضر كه جمعيت اين استان به 13 ميليون رسيده باز همان سه تالار نمايشي وجود دارد به همين دليل ايجاد تالارهاي نمايشي ديگري احساس ميشود.
وي ازديگر مصوبات هيات دولت براي استان تهران را احداث 130 الي 140 مجموعه ورزشي عنوان كرد و در خصوص مسائل بهداشتي گفت: ضرورت ايجاد پايگاههاي اورژانس جادهاي و بازسازي برخي از مراكزدرماني احساس ميشود و در همين راستا دولت مصوباتي صورت گرفت.
وي به تقسيمات كشوري استان تهران اشاره كرد و گفت: تهران 14 ميليون نفر جمعيت دارد كه يك استانداري نميتواند استان را اداره كند به همين دليل قرار شد استان البرز به مركزيت كرج ايجاد شود كه در همين راستا كارهاي مطالعاتي رو به پايان است و اميدواريم به زودي به صورت لايحه به مجلس ارسال شود.
وي در خصوص بحث مديريت شهر تهران اظهار داشت: تهران شهر بزرگي است و از قبل بحث مديريت واحد در آن مطرح بود اميدواريم در اوايل دوره اين بحث مد نظر جدي قرار گيرد و در تهران بتوانيم مديريت متمركز و واحد ايجاد كنيم.
وي در پايان با تشكر از مردم تهران، دانشگاهيان،اساتيد،دانشجويان، علما، روحانيون، نمايندگان مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي،نيروي نظامي و انتظامي و اصحاب رسانه گفت: مردم تهران هميشه در عرصههاي كشوري و ملي پيشتاز بودند. استان تهران سنگر مستحكمي براي استقلال،عزت و پيشرفت ايران بوده و مردم اين استان همواره در خدمت انقلاب و تعالي اين سرزمين بودند. تهران در واقع يك ايران است چراكه از همه جاي ايران در آن نمايندگاني وجود دارد.
گزارش خطا
0 پسندیدم
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه
