بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۱ مهر ۱۳۸۸ - ۰۹:۵۵
در گفتگو با یک کارشناس ارشد اقتصاد

رشد معدنی ها در گرو خلع ید دولتی ها

در صورتی که سیگنالهای مثبت بیشتری به بازار عرضه شود و رقیب دیرینه این بازار که همان بازار پول است در مسیر تضعیف قرار گیرد حتی می توان پیش بینی رشد قابل ملاحظه ای را در نیمه دوم سال در بازار سرمایه داشت .
کد خبر : ۲۴۳۳۹
در چند ماه گذشته به موجب کاهش وجود تقاضا در بازار فلزات شاهد افت قیمت ها بودیم که اوج آن در نیمه دوم سال گذشته رخ داد. این اتفاق تأثیرات زیادی در سود آوری بسیاری از شرکتهای مرتبط با فلزات داشت اما بنظر می رسد این روند در حال حاضر متوقف شده و چشم انداز مصرف فلزات برای سالهای آتی رو به بهبود است از همین رو از آغاز سال جاری سهام شرکتهای مرتبط بافلزات و سنگ های معدنی با افزایش تقاضا و در پی آن با افزایش قیمت مواجه شده اند .

دکتر صفاری کارشناس ارشد مسایل اقتصادی و مدیر عامل شرکت ارزش آفرینان در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز با بیان مطالب فوق در خصوص تأثیرات باز پس گیری معدن انگوران از شرکت توسعه معادن روی بر روی عملکرد این شرکت گفت : در گذشته از قسمتهای پر عیار این معدن استفاده می شد که خاکبرداری های غیر اصولی موجب ریزش قسمتی از این معدن و کاهش عیار شد .

این موضوع بر سود آوری شرکت توسعه معادن روی نیز بسیار موثر بوده چراکه هزینه تولید و حاشیه سود را تحت تأثیر مستقیم قرار می دهد .

وی ادامه داد : بنظر می رسد با واگذاری این معدن به بخش خصوصی در صورتی که شرکت توسعه معادن روی برنده این مزایده شود این شرکت بتواند با صرف 4 تا 6 ماه زمان ، این معدن را با باطله برداری مجدداً در وضعیت مناسب قرار دهد که این موضوع موجب کاهش هزینه تولید و تضمین تداوم سود آوری آن شرکت خواهد شد .

وی خاطر نشان ساخت : این موضوع تنها در سایه خصوصی شدن معدل امکان پذیر خواهد بود . چراکه تا زمانی که مدیرت دولتی بر آن حاکم باشد به دلیل توجه به مسایلی همچون رشد بازدهی ، هیچ تغییری در وضعیت این معدن و بسیاری دیگر از این دست رخ نخواهد داد.

صفاری در ادامه در تبیین وضعیت بورس در نیمه دوم سال 88 نیز به خبرنگار بورس نیوز گفت : اتفاقاتی که در چندماه گذشته در وضعیت بین المللی اقتصاد و سیاست داخلی همچنین مسئله هسته ای بوقوع پیوسته است اعتقادی را در من بوجود آورده که پاییز امسال بازار سنت شکنی کند و رکود چندانی را تجربه نکند .

وی اضافه کرد :  در صورتی که سیگنالهای مثبت بیشتری به بازار عرضه شود و رقیب دیرینه این بازار که همان بازار پول است در مسیر تضعیف قرار گیرد حتی می توان پیش بینی رشد قابل ملاحظه ای را در نیمه دوم سال در بازار سرمایه داشت .

دکتر صفاری در خصوص طرح تحول اقتصادی و تأثیرات آن نیز به خبرنگار بورس نیوز گفت: بطور حتم این طرح تمام صنعت کشور را درگیر خود خواهد کرد و در این صحنه صنعتی موفق تر خواهد بود که در آن افزیش راندمان و کاهش مصرف انرژی در آن مورد توجه قرار گرفته باشد وی خاطر نشان ساخت بطور حتم اجرای این طرح تورم مقطعی را به دنبال خواهد داشت البته تجربه نشان داده ، تورم از جهاتی به رشد بازار سرمایه و افزایش بورس کمک می کند .

صفاری با تأکید بر رشد بازار سرمایه با ضعیف شدن بازار پول گفت دولت می تواند با تداوم سیاست انقباض مالی و کاهش نرخ بهره در تسهیل این امر نقش بسزایی ایفا نماید.

وی در پایان مشکل اصلی بازار را رشد ناهمگون عنوان کرد و گفت همانطور که ملاحظه می شود شرکتهای بسیاری در بورس پذیرفته شده اند اما تنها تعدادی معدودی از آنها مورد توجه فعالان بازار قرار می گیرند آنهم بطور فصلی ، بنظر می رسد دولت و مسئولین باید در رفع این نقیصه چاره ای بیاندیشند تا شاهد پویایی در بازار سرمایه باشیم .

وی همچنین وجود صف های خرید و فروش و سنگین را از جمله دیگر مشکلات بازار سرمایه دانست که می توان با استفاده از ابزارهای جدید این مشکل را نیز حل نمود .

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر