فارس: مديرعامل شركت فرابورس:بازارهاي بدون مجوز خارج از بورس غير قانوني هستند
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، در پي برنامه راهاندازي اولين معاملات سهام شركت ها در بازار فرابورس طي دوشنبه جاري، مصطفي اميد كاظمي مدير عامل شركت فرابورس ايران صبح امروز در جمع خبرنگاران حاضر شد و با تشريح جزئيات اين بازار جديد به سئوالات خبرنگاران حوزه بازار سرمايه پاسخ داد.
* انگيزه راهاندازي بازار فرا بورس
وي درباره انگيزه راهاندازي بازار فرا بورس (O.T.C) به وجود بازارهاي غير متشكل و غيرنظاممند اين نوع بازار با اشاره كرد و گفت: طبق قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذر 84 سازمان بورس و اوراق بهادار بايد اقدام به راهاندازي بازار متشكل و نظاممند فرابورس ميكرد . بعد از بررسيهاي لازم و طي مراحل قانوني مقرر شد شركت سهامي فرابورس ايران با سرمايه 10 ميليارد توماني عهدهدار اصلي معاملات خارج از بورس كشور باشد.
وي ادامه داد: بر همين اساس، 20 درصد از سهام اين شركت به شركت بورس و 60 درصد آن به نهادهاي مالي تحت نظارت سازمان بورس و كارگزاران تعلق گرفت و 20 درصد ديگر نيز در شهريور 87 پذيره نويسي عمومي شد.
به گفته اميد قائمي بعد از برگزاري مجمع هيئت موسس در مهر سال گذشته و ثبت آن در اداره ثبت شركت ها، آئين نامه و دستورالعملها و ضوابط پذيرش شركتها و اوراق و كارمزد معاملات تهيه شده و قرار است دوشنبه جاري (7 مهرماه) با انجام اولين معاملات سهام شركت مرجان كار، معاملات بازار فرابورس رسما آغاز شود.
*عرضه 5 درصد سهام يك شركت از روز دوشنبه
مديرعامل شركت فرابورس ايران در ادامه اظهارات خود به جزئيات اين بازار نوين در بازار سرمايه اشاره كرد و گفت: از روز دوشنبه معاملات سهام اين بازار با 20 كارگزار و 135 ايستگاه معاملاتي آغاز خواهد شد و طي آن 5 درصد از سهام شركت مرجان كار ( توليد كننده سفال بام و متعلق به مجموعه بانك سپه ) عرضه مي شود.
وي ارزش اسمي سه شركت مرجان كار، بيمهاي ، كوير تاير را 52 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: درصد سهام شركتهاي بازار اول و دوم 10 و 5 درصد تعيين شده و دو شركت كوير تاير و بيمه دي بيش از 15 درصد شناور آزاد دارند.
*نحوه معاملات سهام در بازار فرابورس
اميد قائمي در برابر اين سوال فارس كه آيا به مانند بورس نيازي به اخذ كد سهامداري توسط سرمايه گذاران است و آيا براي اين بازار شاخصي در نظر گرفته خواهد شد و نحوه معاملات بازار فرابورس چگونه است، پاسخ داد: سهامداراني كه داراي كد معاملاتي هستند نيازي به اخذ كد ديگري ندارند، اما سرمايه گذاران جديد بايد از طريق شركتهاي كاگزاري اقدام به اخذ كد معاملاتي كنند.
وي ادامه داد: فعلا شاخصي براي بازار فرابورس در نظر گرفته نشده اما بعد از افزايش شركتهاي اين بازار شاخصي براي آن تعريف خواهد شد. معاملات سهام شركتها نيز از طريق سيستم معاملاتي مورد استفاده شركت بورس (جم) و به صورت شبكه مجازي خواهد بود. زمان معاملات اين بازار نيز به مانند بورس از ساعت 9 تا 12 روزهاي شنبه يا چهارشنبه است.
*دامنه نوسان 5 درصدي و عدم حجم مبنا
اين مقام مسئول در شركت فرابورس در خصوص ديگر جزئيات معاملات سهام در بازار فرابورس اظهار داشت: يكي از تفاوتهاي اساسي اين بازار با شركت بورس دامنه نوسان 5 درصدي و عدم وجود اهرم حجم مبنا است.
اميد قائمي در برابر ديگر سئوال فارس مبني بر اينكه آيا طبق برنامههاي قبلي، سازمان خصوصي سازي واگذاري مزايدهاي شركتها را در اين بازار انجام خواهد داد پاسخ داد: بله .طي مذاكراتي كه با مسئولان سازمان خصوصي سازي انجام شده مقرر است اين سازمان بر اساس مصوبه هيئت واگذاري، واگذاري مزايده اي شركتها را از طريق اين بازار انجام دهد.
*ورود دو گواهي سپرده عام بانك ها
وي ادامه داد: در بازار اول و دوم سهام شركتهاي سهامي عام و صندوقهاي زمين و ساختمان معامله خواهند شد. بازار سوم نيز براي عرضههاي عمده و فروش مزايده اين شركتها در نظر گرفته شده است.اين در حالي است كه گواهي سپرده عام بانك اقتصاد نوين در هفته جاري در بازار فرابورس عرضه و معامله مي شود و در آينده ايي نزديك پذيره نويسي و عرضه گواهي سپرده عام بانك كشاورزي نيز وارد اين بازار خواهد شد.
به گفته اميد قائمي شركتهاي اخراج شده از بورس و مشمول ماده 141 قانون تجارت (شركت هايي كه اعلام زيان ميكنند) مي توانند در بازار سهام از امكان عرضه و يا جمع آوري سهام برخوردار باشند. از سوي ديگر در حالي با 15 شركت مذاكراتي براي عرضه سهام آنها در بازار فرابورس به عمل آمده كه 8 شركت درخواست رسمي ارائه كرده اند. از اين تعداد 4 شركت مرجان كار، بيمه دي، كويرتاير و پتروشيمي زنجان مورد پذيرش قرار گرفتهاند.
به گفته اميد قائمي شركتهاي حاضر در فرابورس فعلا " از تخفيف مالياتي 5 درصدي برخوردارند و از معامله گران سهام شركتهاي اين بازار به مانند شركت بورس همان نيم درصد اخذ ميشود. در اين بازار طبق آخرين آئين نامههاي موجود رويههاي بازار گرداني و بازار سازي نيز استفاده خواهد شد.
*بازاري براي سهامداران حرفه ايي
وي در واكنش به ديگر پرسش فارس در خصوص اينكه چه دسته از سهامداران ميتوانند در بازار فرابورس فعاليت داشته باشند پاسخ داد: هر چند محدوديتي براي ورود سرمايه گذاران و سهامداران به اين بازار نيست اما با توجه به دامنه نوسان 5 درصدي و ريسك پذير بودن اين بازار بهتر است سرمايه گذاران حرفهاي و با تجربه با استفاده از تحليلهاي منطقي وارد بازار شوند.
*غيرقانوني بودن ديگر بازار هاي خارج از بورس
مديرعامل شركت فرابورس در خصوص ديگر سوال فارس مبني بر اينكه با راهاندازي اين بازار تكليف بازارهاي فعلي خارج از بورس چه خواهد شد اظهار داشت: بيش از اين فعاليت ديگر بازارهاي خارج از بورس و غير متشكل كشور متوقف شده است. از سوي ديگر به بازار خارج از بورس سازمان گسترش نيز پيشنهاد شده در قالب يكي از شركتهاي كارگزاري بازار فرابورس ايران اقدام به راهاندازي تالار اختصاصي كند.
اميد قائمي در خاتمه گفت: با توجه به ارهاندازي بازار فرابورس ايران، هر گونه بازار خارج از بورس كشور بدون مجوز سازمان بورس غير قانوني است.
گزارش خطا
0 پسندیدم
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه
