بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۹
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس نیوز تاکید کرد:

زیر سوال رفتن امنیت سرمایه گذاری؛ علت اصلی کمبود نقدینگی در بازار سرمایه

کد خبر : ۲۶۰۲۵۴

زیر سوال رفتن امنیت سرمایه گذاری؛ علت اصلی کمبود نقدینگی در بازار سرمایه

به گزارش بورس نیوز، طولانی شدن روند منفی و فرسایشی بازار سرمایه آن هم در شرایطی که بازارهای رقیب رشد کرده اند، موجب ناامیدی و نارضایتی فعالان بازار سرمایه شده است.

حسین ارجلو کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: تناقض بزرگی بین وضعیت بنیادی سهم ها، بازارهای موازی بازار سرمایه و نیز شرایطی که بر بازار سرمایه حاکم است، وجود دارد. متاسفانه پارامترهای بنیادی همخوانی چندانی با وضعیت تابلو معاملات بازار سهام ندارد و این عدم همخوانی عمدتا ناشی از کمبود نقدینگی در بازار است. مردم و سرمایه گذارانی که هر چند وقت یکبار در یک بازار، سرمایه گذاری می کنند، اعتمادی به بازار سرمایه ندارند. در ۲ سال گذشته با توجه به ورود شرکت های بزرگ به این بازار، در عرضه های اولیه بخشی از نقدینگی هم از این بازار خارج شده و حالا با بازاری بزرگ‌تر از نقدینگی که در این بازار جریان دارد، مواجه هستیم. به همین دلیل هم بازار سرمایه، بازاری قابل کنترل و حتی دستکاری شده و هر از چندگاهی یک موج صعودی شکل گرفته و در کوتاه مدت خنثی می شود، بی آنکه سهامداران حتی در نقطه سر به سر قرار بگیرند!

وی افزود: اگرچه بازار سرمایه، بازاری برای سرمایه گذاری های بلندمدت است؛ ولی مشروط بر آنکه اشخاص بابت سرمایه گذاری خود آرامش خاطر داشته باشند و در پایان هر ماه، شاهد آب شدن سرمایه های خود و جا ماندن از رشد بازارهای رقیب نباشند. شاید در این چند هفته شاخص کل بورس حدود ۷.۵ الی ۹ درصد اصلاح داشته؛ اما حتی در برخی نمادهای بزرگ و بنیادی بازار در همین چند هفته قیمت سهم ریزش ۱۲ الی ۱۷ درصدی داشته و این روند با شاکله اصلی بازار سرمایه همخوانی ندارد و طبیعی است که سهامداران(حتی سرمایه گذارانی که دیدگاه بلندمدت دارند) از این وضعیت خرسند نباشند.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با زمان پایان یافتن روند فرسایشی بازار سرمایه، گفت: پارامترهای رقیب بازار سرمایه، بصورت آرام و زیرپوستی موجب ضرر و زیان بیش تر فعالان بازار سرمایه بوده و مانع ورود نقدینگی به این بازار شده اند. ابهاماتی که نهادهای مختلف برای بازار سرمایه ایجاد می کنند، امنیت سرمایه گذاری را خدشه دار کرده و از جذابیت بازار سرمایه برای سرمایه گذاری کاسته است.

ارجلو در خاتمه تصریح کرد: البته که تناقض بین وضعیت بنیادی و قیمت سهم ها، برای اولین بار در بازار سرمایه ما رخ نداده و پیش از این هم بارها شاهد چنین سیکل هایی بوده ایم. کما اینکه بازار سرمایه در فاصله سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸ هم روند فرسایشی داشت. در حال حاضر بسیاری از سهم های بازار به لحاظ بنیادی ارزنده بوده و این ارزندگی به هر حال باعث رشد قیمت سهم خواهد شد. ولی در شرایطی قرار داریم که به سبب رفتارهای هیجانی در بازار سرمایه، حتی اشخاصی که با تحلیل اقدام به معامله می کنند نیز ممکن است متحمل ضرر و زیان شوند. اما تجربه نشان داده این فراز و فرودها جزو ذات بازار سرمایه بوده و وقتی استارت رشد بازار زده شود، این ضرر و زیان ها جبران خواهد شد. هر چند که رفتارهای هیجانی در بازار سرمایه از سال ۹۹ به شدت افزایش داشته؛ ولی اگر سهامداران با تحلیل اقدام به انتخاب سهم کرده اند، باید بدانند که در بلندمدت این صبوری جواب خواهد داد. خیلی از سهم های ریالی بازار با وجود رشد سودآوری، نسبت به سال گذشته افت قیمت محسوسی داشته و معتقدم اگر نگاه تحلیلی به سهم ها داشته باشیم و با دیدگاه بلندمدت در بازار سرمایه گذاری کنیم، مشکلات این مدت جبران خواهد شد.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
اخبار مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۲
سلام الان دیگر نابودی حوزهای شیالطین موسادی در دستور کار مکردم هست بزکترین دشمنان اسلام انصاف وپیشرفت ایرام وجهان همین اخوندهای ملکه خانم موسادی هستند دشمن اصلی واقعی همین هست باید حسابی این خیانتکاران گافت خور را مجازات کرد رئیس دزده وسیدعلی موسادی مرگ به میرنگتان خون شهیدان ما می چکد ازچنگتانسانسور ورنگ ننک جنایت وخیانترا پاک نخولهد کرد همه این فشادها هم توسط سپاه پاسداران درکل کشور رواج کرفتهاست همین سپاهیان درزمان جنک هم رزمندگانرا تحریم کرده بودند وکمکهای مردمیرا دربازار سیاه می فروختند درهمین سپاه ودرمقرهاب اصلی هم لانه فساد بوده وهست فساد ازهمه نوع درزمان جنک بازی اخوندهای پفیوز تمام شدهاست ملعونهای کثافت الان حوزه علمیه اصفهان نشست کردهاست حوزویان وروسا جا خالی کردند وزمین را به عدهای خانم مقام پرست واگذار کردهانددراصفهان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۶
سلام این کارشناسان جرا فکر میکنند تنها بازار سرمایه ذات باید داشته باشد وبقیه بازارها بی ذات بی جوهره هستند مکر میشود دریک سطل اب اب شور وشیرین با هم قاطی نشوند مکر بازار سرمایه تافته جدا از بقیه بازارها هست چرا مسکن دلار افت وخیز ندارند اینجا هست که کارشناسان حرفی میزنند نفهمیده که تف سربالا وحماقت محض وخود فروشس وخود فرسیس منافقانه اشکار میشودخیانت کارشناسان اوضاع امروزرا ساخته است ولاغیر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۹
سهم می خری ، یکسال می گذرد ، ارزش سهام افت پیدا می کند ، اغلب مانند بانک تجارت سود تحقیر ۲۰ ریالی پرداخت می کند ، به عبارتی با پنهان کاری و عدم شفافیت ، شرکت های بورسی زیان های انباشته را با خریداران تقسیم و جبران می کند و در زمان هایی هم با سیاست به نوعی با امید واهی رشد قیمت سهام ، پول مردم بلوکه شده تا که شاید کسری های بودجه موقت جبران و به روش غلط رشد نقدینگی را مهار کنند ، در نهایت ، مردم را نادان دیدن ، فرض غلط و اشتباهی ست که منجر به عدم اعتماد به بازار سهام شده و می شود.
بهمن
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱
عدم اعتماد مردم به دولت ، نبودن پول ، رکود مطلق کسب و کار
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۹
بزک نمیر بهار میاد فقط درتیر ماه دوازده درصدازسرمایه ام ازدست رفت کجایند آنهایی که میگفتند ازبازار سرمایه حمایت میکنیم دولت رئیسی ومجلس نمیدانند که باخودرابه نفهمی زدنشان دارندوبه قول خود عمل نکردند تابورسخواست جانبگیرد وزیر نادان صمت با بخشنامه های خلق الساعه بورس رابهخاک وخون کشیدتیشه به ریشه نظام میزنند وقتی ازخواب بیدار خواهند شد که میزان رای دهندگان درانتخابات بهکمتر از سی درصد رسیده دولت ومجلسی که نفهمد قیمت ارزاق بادلار باشد ولی حقوق بهریالی که ارزش اشرا ده برابر ازدست داده باشد ریشه حکومت رامیزند فقط دنبال فرصت میگردم که تمام سرمایه ام رااز اینبازار لعنتی دراسرع وقت بیرون بکشم نابود شدیم خداوند نابودتان بکند