بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۳
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب خبر داد؛

امضای ۵۰ قرارداد به ارزش ۷۰ هزار میلیارد ریال

امضای ۵۰ قرارداد به ارزش ۷۰ هزار میلیارد ریال
در نمایشگاه چهاردهم تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت که امسال برگزار شد ۵۰ قرارداد به ارزش ۷ هزار میلیارد تومان به امضا رسید و این در حالیست که بخش عمده‌ای از این قرار داد‌ها با شرکت‌های دانش بنیان و مراکز علمی و پژوهشی منعقد شده است.
کد خبر : ۲۷۷۹۵۰

به گزارش عصر اقتصاد و به نقل از بورس نیوز، علیرضا دانشی مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در آخرین روز از برگزاری چهاردهمین نماشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت اهواز طی یک نشست خبری با بیان این خبر اظهار کرد: بومی‌سازی ۲۰ هزار قلم کالا در مناطق نفت‌خیز جنوب در حالی صورت گرفته است که در دولت سیزدهم ۷۵۰۰ قلم کالا که جزء تحریم‌ها بود توسط نیرو‌های بومی داخلی سازی شده است.

وی ادامه داد: در نمایشگاه چهاردهم تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت که امسال برگزار شد ۵۰ قرارداد به ارزش ۷ هزار میلیارد تومان به امضا رسید و در عین حال بیش از ۳ هزار میلیارد تومان  قرارداد تولید بار اول  نیز در شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب به امضا رسیده است.
دانشی افزود: در این نمایشگاه ۲۸۱ مجموعه حضور پیدا کردند که ۱۰۹ شرکت دانش بنیان، ۹۷ شرکت سازنده، ۲۷ شرکت خدمات فنی و مهندسی و باقی شرکت‌ها نیز  جزو تامین کننده‌ها محسوب می‌شوند هستند و این نشان دهنده آنست که مجموعه‌های علمی و پژوهشی حضوری ویژه در این نمایشگاه داشته اند.

این مقام مسئول همچنین اضافه کرد: همه  تلاش‌ها در این نمایشگاه براین بود که  از نمایشگاه‌های صوری و شعاری فاصله گرفته شود و محتوای نمایشگاه از نظر فنی و تخصصی نیز به شکل محسوسی افزایش پیدا کند.

مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تصریج کرد:یکی دیگر از اهداف نیز بحث فرصت سازی در درون نمایشگاه برای ارتقای زنجیره اقتصادی کار‌ها است، زیرا یکی از مشکلات سازنده‌ها این است که سفارشات محدود و کار برای آن‌ها کم است و دچار مشکلات می‌شوند.

مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب  افزود:ما به نخبگان و مراکز علمی و دانش بنیان‌ها اعتماد کردیم و نتیجه آن پیشرفت‌های قابل توجهی بود که باعث حیرت سازندگان آمریکایی شده است  و باید با صراحت بگوئیم که ما می‌توانیم و البته به همین قدر  نیز اکتفا نخواهیم کرد، چون در مسیر توسعه و پیشرفت هستیم و تا قله هنوز راه باقی است.

دانشی ادامه داد:خوشبختانه نخبگان طراح در داخل  کماکان به فعالیت خود ادامه می‌دهند و  هدف از برگزاری نمایشگاه هم این بوده تا ارتباط میان نخبگان و طراحان با سرمایه گذاران ایجاد شود و تفاهم نامه‌های زیادی هم در این راستا امضا شده است. اما باید توجه داشت که برخی موانع به علت قوانین سخت ایجاد می‌شود که اگر برداشته شود پیشرفت‌های افزون تری خواهیم داشت و البته معتقدیم  قوانین نباید به خاطر بعضی از موارد مانع کار اصلی شود.

وی افزود:ما در دوره دولت  سیزدهم به سرمایه گذار و نخبگان اعتماد کردیم و نتایج مثبت را همه شاهدیم  و خروش و جوشش نمایشگاه حتی در آخرین روز نیز قابل مشاهده است  و حال باید کج سلیقگی‌ها و حواشی را کنار گذاشت و پیشرفت‌ها را انتشار داد.

دانشی با بیان اینکه در خصوص دانش بنیان‌ها باید معیار و اندازه‌ها را مشخص کرد گفت: دانش بنیان‌ها کار‌های بزرگی انجام میدهند، ولی نباید از این نام بد برداشت شود و آن را لوث کرد که هر شرکتی با هر معیار و ارزشی خود را دانش بنیان معرفی کند. از طرفی نباید آنقدر عرصه را برای آن‌ها تنگ کرد که مجبور به فرار  و خروج آن‌ها شود.

تداوم پیگیری برای تعیین وضعیت  کارکنان ارکان ثالث

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه کارکنان نفت  خواستار تعیین وضعیت تغییر ارکان ثالث  هستند و هنوز در این زمینه جوابی دریافت نکرده اند نیز گفت: بدون شک یکی از ملزومات تولید، رسیدکی به امر معیشت کارکنان و پرسنل نفت است، اما حقیقتی که وجود دارد این است که استخدام‌های مختلفی در نفت اعم از رسمی، مدت موقت، مدت معین ارکاان ثالث و پیمان حجمی باعث این مشکلات شده است و ما معقتدیم  چه بهتر بود که یک استخدام رسمی باشد و قرارداد‌ها را درست منعقد کنند و حال خوشبختانه اقداماتی ویژه به عمل آمده و  ۷ هزار نیرو در نفت استخدام رسمی شده اند پس می‌توان گفت  انصافا وضعیت معیشتی آن‌ها خیلی تغییر کرده است و به اذعان این همکاران این اتفاق افتاده و شرایط تعداد دیگر در حال پیگیری است.

وی افزود:ما در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب  بیشترین انتظاری که داریم این است که دولت از این موضوع  حمایت کند چرا که  پرسنل چند سالی است که افزایش حقوق مناسبی نداشته اند.

دانشی در پاسخ به پرسش دوم خبرنگار  ما در مورد تخصیص تسهیلاتی مانند نفت کارت و بن کارت که  همچنان بلاتکلیف مانده است نیز اظهار کرد: در مورد نفت کارت هم قرار است از مرکز مشکل را حل کنند و قول‌هایی به ما داده شده تا آن را پیگیری کنند و ما نیز همچنان بدنبال این مطالبه هستیم، اما اجرای این تسهیلات از عهده ما خارج است و وزارت نفت باید در این خصوص اقدامات لازم را به عمل بیاورد.
دانشی در پاسخ به این پرسش که توان شرکت‌های دانش بنیان برای ورود به علوم  روز به لحاظ کیفی در چه وضعیتی است و آیا ظرفیت تولید سه میلیون بشکه نفتی که وعده داده  شده توسط دانش بنیان‌ها شدنی است  یا خیر نیز گفت: مرز دانش مد نظر ما تسهیل گری در فرایند تولید با قیمت کمتر و کیفیت بالاست پس باید حرفی در عرصه علم داشته باشیم.

من معتقدم  مخازن نفتی خیلی جای کار دارد و طبعا برای انجام این کار توسط شرکت‌های دانش بنیان بی تردید آن‌ها باید دانش و هدف داشته باشند و این در حالیست که در دولت قبل تمرکز بر تولید چاه محور بود، اما در دولت سیزدهم   برنامه سالانه و پنج ساله بر سیاق توسعه بوده  و تکلیف نفت با خود، سازندگان و دولت روشن و مشخص شده است تا به تولید ۳میلیون و ۲۸۰ بشکه برسیم، اما این مقدار تولید نیاز به همکاری و تجهیزات  و ملزومات دارد ما توانایی این مقدار تولید  به شرط همکاری و  داشتن تجهیزات  را داریم.

خاموشی فلر‌ها هم آلودگی‌های عمده را کم نمی‌کند

دانشی در پاسخ به این پرسش که بر چه مبنایی اعلام کرده اید که اگر ۱۰۰ درصد فلر‌ها را هم حذف کنیم باز مشکل آلودگی حذف نمی‌شود و فلر‌ها منشأ آلودگی نیستند گفت: من نگفتم آلایندگی نداریم بلکه آلاینده غالب را مشاهد نخواهیم کرد  چرا که در شهر‌های بزرگی مانند تهران، اصفهان، اراک و یا دیگر شهر‌ها آلودگی هوا همچنان پا برجاست در حالیکه در این شهر‌ها فلر سوزی خاصی وجود ندارد. باید بدانیم  آلاینده‌های دیگری هم غیر از فلر‌های سوزان وجود دارد، اما چرا از آن‌ها مطالبه نمی‌کنید؟ با این حال ما وظیفه داریم فلر‌ها را خاموش کنیم و ۶۵ درصد توربین‌ها را نیز تعمیر کرده ایم،   ولی آیا واقعا مشکل آلایند‌ها حل می‌شود؟

دانشی با بیان اینکه پروژه‌هایی تعریف شده است و مشعل‌ها را خاموش خواهیم کرد، گفت: ۸۰ درصد از گاز‌های همراه جمع‌آوری شده و برای کمتر از ۲۰ درصد از باقی‌مانده تعدادی پروژه تعریف کرده‌ایم تا جمع‌آوری به‌طور کامل انجام شود.

وی افزود: صنعت نفت دولت سیزدهم در زمینه مسئولیت اجتماعی تمام قامت پای کار آمده است به شکلی که در سفر‌های رئیس‌جمهوری به خوزستان ۱۴.۵ هزار میلیارد تومان افزون بر بودجه‌های دولتی، وزارت نفت بابت طرح‌های مسئولیت اجتماعی در اختیار خوزستان گذاشته است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب ادامه داد: عمده مطالباتی که در بحث آلایندگی وجود داشت در دولت سیزدهم پرداخت شده که حدود ۶ هزار میلیارد تومان است، همه مطالبات حوزه نفتی مناطق نفت‌خیز جنوب در خوزستان تقریبا صفر شده و همه بدهی‌ها به شهرداری‌ها و امور مالیاتی و … پرداخت شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که در سال آینده ۴۵۰ همت کسری بودجه داریم  و تامین کننده بودجه  و اقتصاد کشور شرکت ملی نفت است  و حال با توجه به اینکه ۷۵ درصد تولید نفت از مناطق نفت‌خیز جنوب است آیا توان دسترسی به تولید سه میلیون  و ۲۸۰ بشکه امکان دارد و آیا می‌توان برای باز سازی تجهیزات نفتی که ۱۰۰ سال از عمرش می‌گذرد و برخی از قطعات  آن تا  ۵۰-۶۰. سال کار کرده اند نوآوری و یازسازی این بخش‌های صنعت نفت را شاهد باشیم، گفت: در پاسخ به  سوال  اول بار‌ها توضیح داده ام که بله ما می‌توانیم و  در صورت همکاری و ملزومات به تولیدی که گفتیم دست یابیم و در پاسخ به  سوال دو م باید بگویم که مصوبه دریافت شده و  مطالعات کلی برای بازسازی و نو آوری تاسیسات فرسوده در حال انجام است و در این راستا ۶۰۰ میلیون دلار  نیز دریافت کردیم، اما برای آن باید مطالعاتی صورت پذیرد تا مشخص شود در چه قسمت‌هایی باید نوسازی و بهسازی صورت بگیرد  و چه قسمت‌های بازسازی شود.

دانشی اضافه کرد: ما اعتقاد داریم نفت ارزشی ذاتی دارد  و می‌تواند مخارج خود را تامین کند لذا ذکر نبود بودجه توجیه خوبی نیست. در پاسخ قسمت اول را بار‌ها توضیح دادم بله ما می‌توانیم در صورت همکاری و ملزومات به تولیدی که گفتیم دست یابیم.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر