بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
جمعه ۱۸ دی ۱۳۸۸ - ۱۳:۳۲

سرمايه‌گذاران خارجي در كرسي هيأت‌مديره شركت‌هاي بورسي قرار مي‌گيرند

کد خبر : ۲۸۲۲۴
سرمايه‌گذاران خارجي مي‌توانند 10 درصد از سهام يك شركت يا يك كُرسي هيأت مديره را در اختيار داشته باشند.


به گزارش سنا، رييس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست مشترك كانون كارگزاران بورس و اوراق بهادار و كانون نهادهاي مالي در حاشيه سومين نمايشگاه تخصصي "بورس، بانك و خصوصي‌سازي" با بيان مطلب بالا، گفت: اين در حالي است كه نمي‌توان انتظار داشت سرمايه‌گذاران خارجي حقيقي وارد بازار شوند از همين رو بايد به دنبال سرمايه‌گذاران نهادي باشيم.


رييس سازمان بورس و اوراق بهادار خطاب به كارگزاران حاضر در نشست كانون كارگزاران تأكيد كرد: مذاكره با سرمايه‌گذاران نهادي و دعوت براي ورود به بازار ايران تنها از كانال كارگزاران امكان‌پذير است و در اين راستا سازمان بورس و اوراق بهادار از هر ايده‌اي استقبال مي‌كند. بحث آيين‌نامه سرمايه‌گذاري خارجي نيز هفته پيش در كميسيون اقتصادي دولت به تصويب رسيد كه از جمله مزاياي آن مي‌توان به حذف مدت زمان تعيين شده سه ساله براي سرمايه‌گذاران خارجي اشاره كرد. چرا كه پيش از اين سرمايه‌گذار خارجي حق خروج سرمايه خود را به مدت سه سال از كشور نداشت، در حالي كه با تصويب آيين‌نامه جديد سرمايه‌گذاري خارجي اين محدوديت برداشته شده است.


وي افزود: به علاوه براساس ماده 10 اين آيين‌نامه در صورتي كه سرمايه‌گذار خارجي نتواند هنگام خروج سرمايه خود از كشور ارز موردنيازش را تأمين كند، بانك مركزي وظيفه تأمين ارز را بر عهده دارد.

سخني در باب مزاياي لايحه

رييس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: لايحه جديد توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد از مباحث روز است كه به زودي تبديل به قانون شده و تا اوايل هفته پيش رو در شوراي نگهبان نهايي خواهد شد. يكي از معافيت‌هاي مالياتي مطرح شده درخصوص بورس كالاست، به طوري كه 10 درصد از درآمد ناشي از فروش كالاهاي عرضه شده در بورس از معافيت مالياتي برخوردار مي‌شود.

دكتر علي صالح آبادي با اشاره به اينكه معافيت مالياتي درنظر گرفته شده براي فرابورس پنج درصد است، ابراز داشت: چنانچه درصد سهام شناور آزاد شركت 20 درصد باشد، معافيت مالياتي درنظر گرفته شده دو برابر خواهد بود.


وي هدف از معافيت‌هاي مالياتي اعمال شده را تشويق شركت‌ها براي افزايش درصد سهام شناور آزاد دانست و گفت: در ابتدا اين دغدغه براي مجلس پيش آمده بود كه امكان خريد سهام شركت‌هاي تابعه توسط شركت مادر وجود دارد، اما باتوجه به مباحث مطرح شده تصميم‌گيري نهايي بر اين اصل استوار شد كه نمي‌توان به دليل امكان وجود تقلب قانوني را ننوشت.


سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار تأكيد كرد: در همين راستا مقرر شد تا تعريف درصد سهام شناور آزاد شركت‌ها تغيير كند و براي اين منظور بايد فرمولي خوب و قابل اندازه‌گيري تنظيم و در شوراي بورس تصويب شود.

وي از تمام كارشناسان و مسئولان دست‌اندركار خواست تا پيشنهادات خود را در اين زمينه به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال كنند تا در شوراي بورس بررسي شود.


ماليات نقل و انتقال سهام از ديگر موضوعات مطرح شده توسط رييس سازمان بورس و اوراق بهادار بود.

صالح‌آبادي با اشاره به اينكه ماليات نقل و انتقال سهام در بورس اوراق بهادار و فرابورس نيم درصد درنظر گرفته شده است، ابراز داشت: درآمدهاي صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري نيز از پرداخت ماليات معاف شده است.


وي تأكيد كرد: صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري صرفاً با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار راه‌اندازي مي‌شوند و چنانچه در چارچوب تصويب شده عمل نكنند، در آن بخش از ماليات معاف نخواهند شد.

ابزارهاي مالي جديد از ماليات معاف مي‌شوند

رييس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اينكه در لايحه توسعه ابزارها و نهادهاي مالي جديد مقرر شده تا ابزارهاي مالي جديد از پرداخت هرگونه معاف شوند، گفت: در همين راستا صكوك نيز از پرداخت ماليات معاف است. به علاوه پذيرش سهام شركت‌هاي ايراني در بازارهاي خارجي از ماليات بر درآمد در ايران معاف شده است.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر