بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۰
پکتین؛ آینده
مدیدرعامل شرکت نوش مازندران گفت: تجدید ارزیابی زمین‌ها و سرمابه گذاری بلندمدت شرکت در مرحله کارشناسی است. پس از دریافت گزارشات جهت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی زمین‌ها اقدام خواهد شد.
کد خبر : ۲۸۴۱۰۳
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس نیوز، نیما جوادیان، مدیرعامل شرکت نوش مازندران در این مجمع اظهار کرد: برنامه ریزی استراتژیک برای توسعه شرکت، اورهال اساسی زیرساخت‌های تاسیساتی و بهینه سازی ماشین آلات خط تولید به منظور افزایش راندمان و ظرفیت تولید کنسانتره، بهینه سازی ماشین آلات موجود و اضافه کردن ماشین آلات جدید جهت افزایش تولید محصولات جانبی مانند روغن پوست پرتقال، نه سازی سیسم تصفیه پساب شرکت و بهبود عملکرد زیست محیطی در جهت افزایش ظرفیت تولیدو مسئولیت‌های اجتماعی، ایجاد تنوع در محصولات شرکت و تولید محصولات جدید، در سال گذشته ۱۱ تن روغن پوست پرتقال تولید کردیم. امسال نیز این میزان افزایش خواهد داشت. 

وی افزود: در دو، سه سال گذشته پیش بینی‌های تولید و فروش ما در پکتین محقق نشد. سال گذشته این محصول با کیفیت خوب تولید شد. چون پیش بینی ما از نظر مبلغی در تولید کنسانتره و سایر محصولات محقق شد، به طور سه شیفت روی این محصول فعالیت کردیم. در حال حاضر پکتین با ظرفیت پایین در حال تولید است. پکتین یک محصول دانش بنیان است و اطلاعات جامعی از این محصول در کشور وجود ندارد. حتی شرکت‌های مصرف کننده این محصول نیز اطلاعات جامعی ندارند. ما این محصول را با کیفیت خوب تولید و به آزمایشگاه‌های اروپایی ارسال کردیم و آنالیز‌های آن با کیفیت کشور‌های اروپایی یکسان بود. پکتین گرید‌های مختلفی دارد در صنایع مختلفی مانند تافی، آبمیوه و ... استفاده می‌شود. این محصول باید استانداردسازی شود و به یک ثبات تولید برسد. پکتین؛ آینده شرکت است. 

مدیرعامل "غنوش" بیان کرد: ارزش افزوده خوبی در زمین‌های شرکت انجام شد و حدود ۲۲ هزار متر از زمین‌هایی که به شرکت سرمایه گذاری نوش واگذار شده بود تا ادامه کار‌های بهینه سازی، تغییر کاربری و... را انجام دهد، ارزش افزوده خوبی برای شرکت سرمایه گذاری نوش و شرکت نوش مازندران ایجاد شد. ۱۱ هزار متر از زمین‌های نوش مازندران نیز تغییر کاربری پیدا کرده و وارد طرح هادی روستا شده است. این‌ها شاید سود غیرعملیاتی برای شرکت شناسایی کنند، اما منابع مالی خوبی نیز وارد شرکت خواهد شد. 

جوادیان ادامه داد: بعد از چند سال افزایش ظرفیت، در حال حاضر برند استان مازندران هستیم و از سازمان استاندارد لوح تقدیر دریافت کردیم. در فروش محصولات با بهبود کیفیت هیچ مشکلی در فروش کنسانتره نداریم. وقتی می‌گوییم برند یک هستیم یعنی اینکه هر شرکتی اول از همه اگر کنسانتره مرکبات نیاز داشته باشد با شرکت نوش مازندران تماس می‌گیرد.

وی با اشاره به دارایی‌های جاری و غیرجاری "غنوش" توضیح داد: دارایی‌های جاری شرکت رشد بالایی را در این سال‌ها تجربه کرده و در سال ۱۴۰۲ حدود ۷۰ درصد افزایش یافته است. جمع دارایی‌های شرکت رشد قابل توجهی داشته است. در حال حاضر سرمایه شرکت ۱۰۰ میلیارد تومان است و امسال برنامه افزایش سرمایه را نیز در دستور کار داریم. همچنین، جمع حقوق صاحبان سهام رشد خوبی داشته و امسال نیز حتما رشد خوبی را ثبت خواهد کرد. 

پکتین؛ آینده

مدیرعامل نوش مازندران خاطرنشان کرد: جهش بیش از سه برابری را در درآمد‌های عملیاتی داشتیم. سال گذشته سال خوبی برای نوش مازندران بوده است. حجم دو برابری تولید نسبت به سال‌های قبل در کنسانتره را محقق کردیم. مبالغ فروش خوبی را نیزبه ثبت رساندیم و امسال انتظار داریم که این جهش‌ها را تکرار کنیم. 

سود ناخالص شرکت نیز ۶۰ میلیارد تومان بوده که در دوره‌های گذشته از سال ۹۷ تا کنون رشد خوبی را محقق کرده است. اما اورهال ها، بهینه سازی راندمان‌ها و... در سال گذشته باعث شد که ظرفیت‌های بهتری ایجاد کنیم. حدود ۶ برابر افزایش سود ناخالص را در سال ۱۴۰۲ داشتیم. 

جوادیان توضیح داد: درآمد‌های غیرعملیاتی نیز بخشی از فروش زمین‌های شرکت و بخشی از درآمد‌های غیرعملیاتی شرکت سرمایه گذاری نوش بوده است. در سال ۹۹ سود ۸۴ میلیارد تومانی از محل خرید و فروش سهام در سرمایه گذاری نوش کسب کردیم. باقی درآمد‌های غیرعملیاتی ۵۶ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ و ۱۱ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ از محل فروش زمین‌های شرکت بوده است. سود خالص شرکت ۴۵ میلیارد تومان بوده که بخش عمده این سود، عملیاتی است. سال گذشته بخش عمده سود ما غیرعملیاتی بوده است. 

وی گفت: در کنسانتره مرکبات رشد ۲ برابری تولید، در اسانس پرتقال افزایش تولید، رشد ۵ برابری روغن پوست پرتقال نسبت به سال‌های گذشته داشتیم که امسال نیز افزایش قابل توجهی را خواهیم داشت. درخصوص خط تولید آب آشامیدنی باید بگوییم، برای جذب هزینه سربار خط تولید آب آشامیدنی را در بهار و تابستان که مرکبات زیاد وجود ندارد، راه اندازی کردیم. ما در ۳ ماهه اول سال نیز ۲۷۰ تن تولید کنسانتره مرکبات داشتیم، رشد تولید را در سه ماهه اول سال محقق کردیم. زیرا محصول اصلی ما محصول کنسانتره است. در تابستان تولید آب آشامیدنی انجام می‌شود. اکنون که اورهال تمام می‌شود و تا دوماه باقیمانده تا شروع تولید بعدی ما تولید آب آشامیدنی را در دستور کار داریم تا هزینه‌های سربار و دستمزد را جذب کند.

وی درخصوص افزایش سرمایه "غنوش" بیان کرد: تجدید ارزیابی زمین‌ها و سرمایه گذاری بلندمدت شرکت در مرحله کارشناسی است. پس از دریافت گزارشات جهت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی زمین‌ها اقدام خواهد شد. قیمت سهام به مسائل زیادی بستگی دارد. سهامدار عمده حمایت خوبی از سهام داشته است. سعی می‌کنیم که منابعی را در اختیار بازارگردان قراردهیم تا در شرایطی قیمت سهام افت نداشته باشد. قیمت سهام به مسائل زیادی بستگی دارد. سهامدار عمده حمایت خوبی از سهام داشته است. تلاش ما این است که سودآوری شرکت در هر شرایطی روند رو به رشدی را داشته باشد.

مدیرعامل نوش مازندران بیان کرد: از موارد با اهمیت در دست اقدام، فعال سازی شرکت چیکانوش ثمین با انعقاد قرارداد تولید کارمزدی کنسانتره مرکبات در جنوب کشور و تولید کنسانتره لیمو از شهریورماه است که با توجه به میزان دریافت میوه در گزارشات ماهانه به اطلاع سهامداران می‌رسد.

در پایان مجمع، صورت مالی شرکت تصویب شد.

موسسه رایمند به عنوان بازرس اصلی انتخاب شد.

 روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیرالانتشار تعیین گردید.

در نهایت ۵۰ ریال سود به ازای هر سهم "غنوش" بین سهامداران تقسیم شد.

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
عملکرد مثبت
کسنانتره مرکبات درآمدزاترین بخش نوش مازندران نام گرفت؛

عملکرد مثبت "غنوش" در مقایسه با سال مالی گذشته

رشد ۱۸۵ درصدی درآمد‌های تجمیعی
در ۳ ماهه اول سال رقم خورد؛

رشد ۱۸۵ درصدی درآمد‌های تجمیعی "غنوش"

ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.