انجام ۷۹۰ اقدام نظارتی و حمایتی به منظور بهبود سلامت بازار سرمایه

به گزارش بورسنیوز، سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای فعالیتهای نظارتی خود، از تاریخ ۱۸ تا ۲۱ اسفند ماه جاری، به طور موقت دسترسی آنلاین ۵ کد بورسی را که رفتار معاملاتی آنها موجب اختلال در روند بازار شده بود، مسدود کرد.
علاوه بر این، سازمان بورس و اوراق بهادار و همچنین بورس و فرابورس، بیش از ۱۴۰ تذکر به منظور حمایت از بازار سرمایه، حفظ حقوق سهامداران و هدایت معاملات به سمت روند منطقیتر صادر کردند.
بر اساس بررسیهای بورسنیوز، سازمان بورس و اوراق بهادار در این مدت، ۲۳۲ اقدام نظارتی را بر مبنای ماده و بند قانونی و ۲۳۲ اقدام براساس نوع تخلف، شامل «ایجاد فشار فروش، سنگین کردن صف فروش، رنج منفی و سایر» به انجام رسانده است که بیشترین تعداد اقدامات در حوزه برخورد با تخلف ایجاد فشار فروش بوده است.
در همین راستا، بورس تهران نیز در هفته جاری، ۳۱۲ اقدام نظارتی را بر اساس ماده و بند قانونی و ۳۱۲ اقدام را بر اساس نوع تخلف به انجام رسانده است. در این زمینه، بیشترین اقدامات مربوط به بند ۶ ماده ۷ دستورالعمل انضباطی کارگزاران و ایجاد فشار فروش بوده است.
فرابورس ایران نیز در این هفته، ۲۴۶ اقدام نظارتی را بر اساس ماده و بند قانونی و ۲۴۶ اقدام نظارتی را بر اساس نوع تخلف به مرحله اجرا رسانده است. در این مورد، بیشترین اقدام نظارتی درباره بند ۴ ماده ۷ دستورالعمل انضباطی کارگزاران و سنگین کردن صف فروش بوده است.
توضیحات:
ماده ۷: تخلفاتی که موجب محرومیت کارگزار از انجام معاملات حداکثر تا ۶۰ روز کاری میشود.
بند ۲ ماده ۷ دستورالعمل انضباطی کارگزاران: سفارشچینی گسترده و غیرمتناسب با عرضه و تقاضای بازار یا سفارشچینی بدون سفارش یا براساس سفارشهای غیرمستند که به ایجاد جریان غیرواقعی عرضه و تقاضا منجر شود.
بند ۳ ماده ۷ دستورالعمل انضباطی کارگزاران: ورود سفارش خرید یا فروش با هدف القای رونق و حذف سفارش وارد شده پس از ورود سفارشهای دیگر کارگزاران و اقدام به انجام معامله در سمت دیگر، توسط یک یا چند کارگزار بهصورت هماهنگ.
بند ۴ ماده ۷ دستورالعمل انضباطی کارگزاران: سفارشچینی گسترده در قسمتهای پایینی صفهای خرید و فروش با هدف طولانی شدن صف به منظور جلب منفعت برای خود یا دیگران در جهت اهدافی خاص مانند شمول در ضوابط رفع گرههای معاملاتی یا فعالیت در طرف مقابل و...
بند ۵ ماده ۷ دستورالعمل انضباطی کارگزاران: ورود سفارش خرید یا فروش بالاتر یا پایینتر از مظنههای خرید یا فروش جاری بازار به منظور ایجاد روندی صعودی یا نزولی در قیمت اوراق بهادار برای بهرهگیری از قیمت ایجاد شده به نفع خود یا سایرین.
بند ۶ ماده ۷ دستورالعمل انضباطی کارگزاران: اخلال در فرآیند قیمتگذاری ورقه بهادار یا کالا با انجام معامله در حجم کم با قیمتهای نامتعارف یا انجام معاملات هماهنگ شده یا معاملهای متفاوت با جریان بازار.
انتهای پیام/