بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵

احتمال آزادسازی قیمت «بهران» به شدت افزایش یافته است!

احتمال آزادسازی قیمت «بهران» به شدت افزایش یافته است!
مدیرعامل شرکت نفت‌بهران گفت: قیمت خوراک ما آزاد شده و در آینده‎‌ای نه چندان دور قیمت محصولات ما نیز از ذیل قیمت‌گذاری دستوری خارج می‌شود. حتی اگر این اتفاق نیفتد، ۳۰ درصد افزایش نرخ خواهیم داشت که به سودآوری شرکت کمک می‌کند.
کد خبر : ۲۹۳۳۹۰
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، نشست خبری شرکت نفت بهران به میزبانی بورس تهران برگزار گردید.

علی کاظمی، مدیرعامل نفت بهران به مناسبت سی‌وپنجمین سالگرد حضور این شرکت در بورس، به بیان عملکرد و برنامه‌های آینده شرکت پرداخت.

وی با اشاره به پیشتازی در بازار روانکارها، عنوان کرد: از مجموع ۳.۵ میلیون بشکه تولیدات شرکت، ۷۶ درصد به روانکارها مربوط می‌شود که سهم عمده‌ای در بخش خودرو و مابقی در مصارف صنعتی دارد. ما با برخورداری از ۴۵ درصد سهم تولید روانکارهای کشور، در این صنعت سرآمد هستیم. تمرکز ما بر بازار داخلی است که این موضوع نیاز به برنامه‌ریزی برای توسعه صادرات را نیز مشخص می‌کند. توزیع محصولات از طریق ۱۱ پایگاه بازرگانی به‌صورت مویرگی صورت می‌گیرد.

کاظمی همچنین افزود: در حال حاضر ۹۰۰ نوع محصول فرموله شده داریم و به طور میانگین سالانه ۱۵ محصول جدید به بازار معرفی می‌کنیم. بخش عمده‌ای از محصولات در بازار داخلی توزیع و بخشی نیز صادر می‌شود.

مدیرعامل نفت بهران در ادامه به اهداف تولید و فروش در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: امیدواریم در سال جاری حجم تولید به ۶۷۰ میلیون لیتر برسد. ارزش فروش شرکت در سال ۱۴۰۳ به ۲۹,۱۰۰ میلیارد تومان رسید و پیش‌بینی می‌کنیم این رقم در سال ۱۴۰۴ به ۴۰,۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یابد. با پیش‌بینی افزایش ۳۰ درصدی قیمت محصولات در دو مرحله، انتظار داریم درآمد شرکت نیز رشد کند.

وی ادامه داد: درآمد ارزی شرکت در سال ۱۴۰۳ به ۱۲۳ میلیون دلار رسید و برای سال جاری درآمد ارزی ۱۴۳ میلیون دلار و سود عملیاتی بیش از ۷,۰۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی کرده‌ایم. همچنین سود خالص شرکت در سال ۱۴۰۳ بیش از ۳,۰۰۰ میلیارد تومان بود که انتظار داریم در سال جاری به ۵,۰۰۰ میلیارد تومان برسد.

کاظمی به تعامل با بورس کالا نیز اشاره کرد و گفت: ارزش خرید مواد اولیه از بورس کالا در سال جاری بیش از ۱۷,۰۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده و ما آمادگی عرضه روانکارهای خودرویی در بورس کالا را داریم. خرید خوراک از پالایشگاه‌های تهران و بندرعباس ادامه دارد، اما چندنرخی شدن خوراک به دلیل تصمیمات ستاد تنظیم بازار، عرضه را به مدت یک تا یک‌ونیم ماه متوقف کرد. با یکسان‌سازی نرخ‌ها، خرید از بورس کالا از سر گرفته شد.

وی تأکید کرد: امیدواریم با خروج از قیمت‌گذاری دستوری، شرایط بهتری با زیرساخت‌های مناسب فراهم شود. مشتریان خارجی تمایل به فعالیت شفاف در بورس دارند و امیدواریم زیرساخت‌های لازم برای حضور آن‌ها فراهم گردد.

کاظمی درباره دلایل تفاوت سود شرکت با رقبا گفت: این تفاوت به دلیل قیمت‌گذاری دستوری دولت و سهم بالای ما در بازار داخلی است. در شرایطی که نرخ ارز تفاوت چشمگیری نداشت، سهم بالای ما در بازار داخلی موجب نقش‌آفرینی ما در بازار شد. اما آزادسازی قیمت خوراک در حالی که قیمت فروش با ارز ۲۸,۰۰۰ تومانی محاسبه می‌شود، به ضرر ما تمام شده است.

وی همچنین به پروژه‌های توسعه‌ای اشاره کرده و گفت: پروژه‌های کوتاه‌مدت شرکت در سال جاری محقق خواهند شد. پروژه‌های بلندمدت نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان دارند و مذاکراتی با شرکت‌های داخلی و سرمایه‌گذاران خارجی در حال انجام است. تولید روغن‌های دریایی برای صنعت حمل‌ونقل دریایی در دستور کار قرار دارد، محصولی که تنها ۱۲ شرکت در دنیا توانایی تولید آن را دارند.

کاظمی در پایان تأکید کرد که تولید روغن مازاد بر نیاز داخلی است و عمدتاً به‌صورت محصول نهایی صادر می‌شود. وی گفت: ارزش افزوده زمانی محقق می‌شود که خام‌فروشی نکنیم و زیرساخت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا در داخل و احتمالاً خارج از کشور فراهم است. با اجرای سیاست‌های دولت در آزادسازی قیمت‌ها، نتایج مثبتی در فروش، سودآوری و ارتقای توانمندی سهامداران خواهیم دید.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
ارسال نظر