صادرات ۷۰۰ میلیون دلاری "فخوز" در سال جاری، اما به شرط!/ فولاد خوزستان در شرایط سخت صادرات انجام داده است

به گزارش بورس نیوز، رضا وکیلی، معاون فروش و بازرگانی شرکت فولاد خوزستان درخصوص اینکه فولاد صنعت مادر به شمار میرود اظهار کرد: از دهه ۸۰ برنامهریزی برای تولید ۲۸ میلیون تن فولاد آغاز شد. این میزان در چشمانداز ۱۴۰۴ به ظرفیت ۵۵ میلیون تن رسید که در حال حاضر این اتفاق به وقوع پیوسته است، اما ضعف در زیرساختها، بهرهبرداری واقعی در سال ۱۴۰۳ این میزان حدود ۳۰ میلیون تن بوده است.
معاون فروش فولاد خوزستان همچنین درباره اهمیت صادرات غیرنفتی، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ مجموع صادرات غیرنفتی کشور ۵۸ میلیارد دلار بوده که ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار آن به صنعت فولاد بر میگردد. فولاد خوزستان به تنهایی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ بیش از ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تن صادرات انجام داده که ارزش سه میلیارد دلاری را محقق کرده است.
وی در این باره توضیح داد: با وجود محدودیتهای انرژی، فولاد خوزستان در سال گذشته حدود ۹۸۰ هزار تن صادرات انجام داد که ارزآوری ۴۵۰ میلیون دلاری را در پی داشته است. فروش آهن اسفنجی نیز از پایان ۱۴۰۱ آغاز شده و در سال گذشته به ۶۰۰ هزار تن رسید.
وکیلی گفت: برنامهریزی برای تولید بدون زیرساخت مثل برق و گاز، امکانپذیر نخواهد بود. فولاد خوزستان نیز در حوزه نیروگاههای خورشیدی و ترکیبی اقداماتی انجام داده است.
این مقام مسئول همچنین، عنوان کرد: نرخ پایین حاشیه سود صنعت فولاد نیز نتیجه همین مشکلات است. در حال حاضر صنعت فولاد با حاشیه سود ۸ تا ۱۰ درصدی فعالیت میکند که بخش عمدهای از آن ناشی از افزایش هزینهها بهویژه در حوزه انرژی است.
وکیلی با اشاره به ضریب بهرهبرداری پایینتر از میانگین جهانی افزود: ضریب بهره برداری پایینتر از میانگین جهانی نتیجه کمبود سرمایهگذاری در حوزه انرژی است. در حالیکه متوسط جهانی بهرهبرداری از ظرفیت فولاد بیش از ۷۵ درصد بوده و ایران هنوز به این سطح نرسیده که بخش عمدهای از آن به محدودیتهای برق و گاز برمیگردد.
معاون فروش و بازرگانی شرکت فولاد خوزستان درخصوص اهداف صادراتی این شرکت ادامه داد: اگر برای سال ۱۴۰۴، با محدودیتهای گاز و برق مواجه نشویم، معادل ۱.۵ میلیون تن به ارزش تقریبی ۷۰۰ میلیون دلار صادرات را در برنامه داریم.
وی بیان کرد: علاوه بر صادرات فولاد خوزستان به ۲۸ کشور دنیا، تلاش میکنیم که صادرات را به بازار شمال آفریقا نیز گسترش دهیم. با توجه به مزیت نزدیکی به بندر و وجود زیرساخت ریلی، فولاد خوزستان هزینههای صادراتی پایینی دارد و همین مزیت باعث تداوم حضور ما در بازارهای جهانی شده است.
به گفته وکیلی، توسعه تولید اسلب عریض و ورق، برای تنوعبخشی به محصولات نهایی از اقدامات شرکت فولاد خوزستان بوده که نتایج این طرحها در یکی، دو سال آینده مشاهده خواهد شد..
وکیلی با تأکید بر لزوم حمایت حاکمیت از صنعت فولاد گفت: تحریمها و محدودیتها نتوانستهاند صادرات ما را متوقف کند. تجربه نشان داده فولاد خوزستان حتی در سختترین شرایط هم به صادرات ادامه داده و نقش مؤثری در تأمین ارز کشور ایفا کرده است.





