مزیتهای واشنگتن در جنگ تعرفهای با توجه به بحران اقتصادی چین

به گزارش بورسنیوز، بسن در گفتوگو با ماریا بارتیرومو در برنامه Mornings with Maria از شبکه Fox Business اظهار داشت: «دیروز آمار بسیار ضعیفی از تولید ناخالص داخلی چین مشاهده کردیم. اکنون شاهد تخمینهای بزرگی از کاهش اشتغال هستیم—بین ۵ تا ۱۰ میلیون شغل. بنابراین، اقتصاد چین بهطور چشمگیری در حال کند شدن است. اولین چیزی که باید به آن توجه کنیم، کاهش تنشهاست.»
او ادامه داد: «اقتصاد چین، ناهمگونترین اقتصادی است که جهان تا به حال دیده—و آنها نیاز به تعدیل و توازن اساسی دارند.»
تعرفههای متقابل “غیرقابلدوام” برای چین
بسن بیان کرد که تعرفه ۱۲۵ درصدی چین بر روی واردات آمریکا و تعرفه ۱۴۵ درصدی آمریکا بر واردات چین «برای چین قابلدوام نیست». او از فرمان اجرایی دونالد ترامپ در تاریخ ۲ آوریل حمایت کرد. فرمانی که تعرفههای متقابل گستردهای را علیه کشورهای مختلف بهدلیل «رفتارهای تجاری ناعادلانه» علیه آمریکا اعمال کرد.
ترامپ پیش از این اعلام کرده بود که این تعرفهها موجب افزایش سرمایهگذاری در ایالات متحده و آسیب به چین شده است.
احتمال توافق “بزرگ”
در حالی که مقامات چینی هفته گذشته ادعا کردند که هیچ مذاکرهای با دولت ترامپ در حال انجام نیست، بسن خاطرنشان کرد که ممکن است «یک توافق بزرگ» میان دو کشور حاصل شود.
او توضیح داد: «توافق بزرگی که میتوان به آن رسید این است که رئیسجمهور ترامپ مسیر اقتصاد آمریکا را به سمت تولید داخلی هدایت کند—یعنی به همان قدرتی که طی چند دهه گذشته از ما گرفته شده بود. همه میدانند که چین باید مصرف داخلیاش را افزایش دهد.»
بسن افزود: «اگر بتوانیم بهطور مشترک تعدیل ساختاری انجام دهیم، آنگاه این توافق بزرگ خواهد بود. اما در حال حاضر، ما موانع تجاری ناعادلانه را کاهش میدهیم و آنها را وادار به اجرای توافقاتی میکنیم که پیشتر امضا کردهاند.»
توافقنامه تجارت مرحله اول
در ژانویه ۲۰۲۰، آمریکا و چین توافقنامهای تحت عنوان «توافق اقتصادی و تجاری» امضا کردند که بهعنوان مرحله اول برای کاهش تنشها در موضوعاتی چون مالکیت فکری، انتقال فناوری، و تجارت کالا و خدمات مطرح میشد.
هشدار به چین: صادرات ارزان در خطر است
بسن تصریح کرد: «تمام گزینهها برای روابط اقتصادی روی میز است. من مطمئنم که چینیها تمایل به توافق خواهند داشت.»
او افزود: «چین باید تعرفههای بالا را کاهش دهد، زیرا این وضعیت معادل تحریم تجاری شده است. مدل اقتصادی چین بر پایه صادرات کالاهای ارزانقیمت به آمریکاست. آنها حدود پنج برابر بیشتر از ما، به ما کالا میفروشند.»
بسن هشدار داد: «کارخانههایشان همین حالا در حال تعطیلی هستند. ما به فصل تعطیلات نزدیک میشویم. سفارشات برای این فصل اکنون باید ثبت شود—و اگر این سفارشها انجام نشود، این موضوع میتواند برای اقتصاد چین ویرانگر باشد.»
انتهای پیام/