دستاوردهای بازار سرمایه ایران در اجلاس مسکو

به گزارش بورسنیوز، گزارش میدهد که در اجلاس اخیر، مقامات و کارشناسان ارشد ۱۱ وزارتخانه و ۱۴ نهاد دولتی از ایران حضور داشتند و بندهای پیشنهادی تفاهمنامهای نهایی شد که یکی از بندهای آن به بازار سرمایه مربوط میشود.
همچنین در حاشیه این اجلاس، مقدمات انعقاد یک یادداشت تفاهم مستقیم بین سازمان بورس و اوراق بهادار و بانک مرکزی روسیه که نهاد ناظر بر بازار سرمایه این کشور است، فراهم گردید.
گفتگو با مینا صادقی، کارشناس مسئول اداره امور بینالملل سازمان بورس و اوراق بهادار را در خصوص دستاوردها و نتایج این اجلاس بخوانید:
اهداف اصلی برگزاری اجلاس چه بود؟
هدف اصلی هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه، بازتعریف نقشه راه جدید همکاریها در کلیه زمینههای روابط متناسب با چشمانداز معاهده جامع بلندمدت راهبردی بود. در این اجلاس، جلسات تخصصی متعددی با حضور مدیران و کارشناسان دستگاههای ذیربط برگزار شد و در نهایت تفاهمنامه همکاری بیندولتی با ۲۸۵ ماده به امضای محسن پاکنژاد وزیر نفت ایران و سرگئی تسویلیف وزیر انرژی روسیه رسید. این سند شامل همکاریهای دو کشور در زمینه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، انرژی صلحآمیز هستهای، حمل و نقل و ترانزیت، فعالسازی گذرگاه شمال-جنوب و تکمیل راهآهن رشت-آستارا، همکاری نهادهای ناظر بازار سرمایه دو کشور، تطابق استانداردها برای تسهیل تجارت، تقویت همکاریها در حوزه کشاورزی و تأمین اقلام اساسی و توسعه همکاریهای گمرکی است.
آیا قبل از جلسات عمومی در قالب نشستهای تخصصی جزئیات بررسی شد؟
بله، در طول سه روز برگزاری اجلاس، جلسات متعددی برگزار شد که شامل نشستهای تخصصی میان کارگروههای مشترک و جلسات مذاکره دوجانبه میان مقامات و کارشناسان ارشد ایرانی و روسی بود. یکی از مهمترین جلسات، نشست هیأت ایرانی در سفارت ایران در مسکو بود که به بررسی مفاد مورد توافق قرار نگرفته پرداخته شد.
دلیل حضور نماینده سازمان بورس در این رویداد چه بود؟
حضور نماینده سازمان بورس به دلیل یکی از بندهای تفاهمنامه مرتبط با بازار سرمایه بود. ترکیب هیأت ایرانی شامل نمایندگان و کارشناسان ارشد ۱۱ وزارتخانه بود که این نماینده به منظور پیشبرد اهداف مرتبط با بازار سرمایه در این اجلاس حضور داشت.
این بند چه دستاوردی برای بازار سرمایه ایران دارد؟
این بند به همکاری استراتژیک و مفید بین بازار سرمایه دو کشور اشاره دارد و هدف آن تسهیل و تشویق سرمایهگذاری خارجی و پیوند نهادهای مالی ایران و روسیه است. همچنین، همکاری برای ایجاد پروژههای مشترک در بازار سرمایه ایران و تسهیل در زمینه تسویه وجوه نیز در نظر گرفته شده است.
نتیجه مذاکرات با بانک مرکزی روسیه چه بود؟
نشست دوجانبه با بانک مرکزی روسیه برای نهایی کردن متن یادداشت تفاهم دو نهاد برگزار شد. این یادداشت تفاهم به دنبال ایجاد بسترهای جدید برای توسعه سرمایهگذاری مشترک و همکاریهای مشترک تنظیم شده است.
ارزیابی جایگاه بورس مسکو و موفقیت این اهداف برای بازار سرمایه ایران
بورس مسکو از نظر حجم معاملات در بین ۲۰ بورس برتر جهان قرار دارد و همکاری با نهاد ناظر بازار سرمایه روسیه میتواند منافع زیادی برای بازار سرمایه ایران به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/



