آغاز به کار نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از چهارشنبه آینده

به گزارش بورسنیوز، نشست خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور محسن جوادی، رئیس نمایشگاه، ابراهیم حیدری، قائممقام نمایشگاه، و مهدی اسماعیلیراد، معاون ناشران نمایشگاه در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
افتتاح نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ساعت ۹:۳۰ در شبستان مصلی امام خمینی (ره) با سخنرانی آقای قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، انجام خواهد شد و تمامی صنوف نشر، فعالان فرهنگی و عموم مردم در این مراسم حضور خواهند یافت.
رئیس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: شعار این دوره از نمایشگاه "بخوانیم برای ایران" است و ما قصد داریم که این رویداد تنها به بازار کتاب محدود نشود و فضایی برای گفتوگوهای فکری فراهم کند. تلاش ما بر این است که در این دوره، حضور حداکثری فعالان نشر، اصناف و مردم را شاهد باشیم و همچنین به وجه بینالمللی نمایشگاه توجه ویژهای داشته باشیم.
معاون ناشران نیز اعلام کرد که اقدامات اجرایی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پس از نماز عید فطر آغاز شده است و با همکاری مصلی امام خمینی (ره)، بخشهای دانشگاهی از طبقه سوم به طبقه همکف منتقل شدهاند. وی اضافه کرد که در این دوره هیچ بخشی در چادر نخواهد بود و تمام فعالیتها در فضای مسقف انجام خواهد گرفت. اگرچه برخی ناشران آموزشی از کمبود فضا شکایت داشتند، ولی ما هدف اصلیمان را حضور حداکثری ناشران قرار دادیم.
در ادامه، قائممقام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به فراخوان ثبتنام ناشران از اسفند ماه اشاره کرد و توضیح داد: پس از در اختیار گرفتن فضای مصلی، مذاکراتی با ناشران و اصناف انجام شد و برای این دوره پنج رویکرد محوری تعیین گردید.
حیدری ادامه داد: برخی از این رویکردها شامل ترویج ارزشهای اسلامی و سبک ایرانی-اسلامی و گسترش عدالت فرهنگی برای حضور تمام اقشار جامعه و ناشران در نمایشگاه است. ما امسال نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان به یارانهها اختصاص دادیم که شامل اقشار مختلف جامعه میشود، بهویژه معلمان و دانشآموزان. هدف ما نزدیک شدن به عدالت فرهنگی است، هرچند با ایدهآل فاصله داریم و منابع بودجهای محدود است. همچنین، ما قصد داریم با ایجاد گفتوگو میان ناشران و کارگزاران فرهنگی، دیپلماسی فرهنگی را تقویت کنیم.
به گفته وی، هدف ما تقویت بخش نمایشگاهی است و بهرهمندی از فناوریهای نوین به عنوان مقدمهای برای فعالیتهای صنعت نشر مدنظر قرار دارد. تقویت حقوق معنوی معلمان و مترجمان و تلاش برای جذب حداکثری آنها نیز از دیگر اهداف این دوره از نمایشگاه است.
قائممقام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره دیپلماسی فرهنگی افزود: ما امیدواریم دیپلماسی فرهنگی را با حضور مهمان ویژهمان، کشور عراق، محقق کنیم. امسال، عراق با ۲۰ ناشر برجسته به نمایشگاه خواهد آمد. همچنین، برای اولین بار فلوشیپ در کشور برگزار میشود که در راستای تحقق نهضت ترجمه در حوزه کودک و نوجوان است. تا کنون، نزدیک به ۸۰ مهمان خارجی و ۵۰ مهمان داخلی ثبتنام کردهاند.
حیدری با اشاره به حضور بیش از ۴۰ مهمان خارجی از کشورهای مختلف بیان کرد: حضور آنها محدود به نمایشگاه کتاب نخواهد بود و ما قصد داریم از آنها به عنوان سفیران فرهنگی بهرهبرداری کنیم. همچنین، از ۷۰۰ غرفه سال گذشته، این تعداد به ۹۰۰ غرفه افزایش یافته است.
وی در خصوص یارانه کتاب به دانشجویان گفت: امروز سقف یارانه کتاب دانشجویان اعلام میشود. به این ترتیب، مبلغ کل یارانه یک میلیون تومان است که ۵۰ درصد آن توسط معاونت فرهنگی تأمین میشود.
قائممقام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره حضور ناشران پختهخوار و فروش ترجمههای ضعیف نیز اظهار داشت: ما طبق قانون با این ناشران برخورد میکنیم و باید ایرادات قانونی برطرف شود. مبلغ ۱۰ میلیارد تومان نیز برای کتابهای خارجی در نظر گرفته شده که شامل کتابهای عربی و انگلیسی است و این یارانه تنها به کتابهای جدید اختصاص خواهد یافت.
انتهای پیام/