ارزهای آسیایی در برابر دلار به اوج رسیدند

به گزارش بورسنیوز، پس از افزایش قابل توجه ارزش دلار تایوان در دو روز اخیر، روند صعودی آن در معاملات امروز کاهش یافت. در این میان، بانک مرکزی هنگکنگ برای جلوگیری از تقویت بیش از حد ارز داخلی، اقدام به مداخله کرد و یوان چین نیز با افزایش قیمت مواجه شد.
سرمایهگذاران در حال انتظار برای پیشرفتهای مشخص در مذاکرات تجاری با آمریکا و نشانههایی از بهبود روابط چین و آمریکا هستند که مقامات تنها به آنها اشاره کردهاند. نرخ برابری دلار تایوان در برابر دلار آمریکا در روز دوشنبه به ۲۹.۵۹ دلار تایوان رسید و با جهش هشت درصدی در مدت دو روز، به بالاترین سطح سه سال اخیر صعود کرد. این افزایش همزمان با پایان مذاکرات تجاری بین آمریکا و تایوان در واشنگتن به وقوع پیوست. در معاملات امروز، دلار تایوان با کمی کاهش به ۳۰.۱۸۵ دلار تایوان در برابر هر دلار آمریکا رسید.
کریس وستون، رئیس تحقیقات شرکت پپرستون، اظهار داشت: موضوعی که در بین بسیاری از سرمایهگذاران مطرح است، این است که آیا این کشورها که ارزهای خود را به طور مداوم «ضعیف» و تحت کنترل نگه میدارند، اکنون از طریق کانالهای ارزی، برای ترامپ جذاب شدهاند و اجازه میدهند که ارزش ارزهایشان به عنوان بخشی از مذاکرات تجاری افزایش یابد یا خیر.
بانک مرکزی تایوان بارها این توافق را رد کرده است، اما بازار هنوز به طور کامل قانع نشده و جهش دلار تایوان را به نوعی تأیید ضمنی بانک مرکزی و احتمالاً استقبال آمریکا میداند.
دلار هنگکنگ نیز در حال آزمایش محدوده قوی معاملات خود بین ۷.۷۵ تا ۷.۸۵ در هر دلار بود که باعث شد نهاد پولی هنگکنگ در اوایل امروز ۷.۸ میلیارد دلار (۶۰.۵ میلیارد دلار هنگکنگ) خریداری کند تا از شکست نرخ این ارز در برابر دلار آمریکا جلوگیری کند.
یوان در سرزمین اصلی چین، پس از بازگشایی معاملات پس از یک وقفه طولانی، با ۰.۷ درصد افزایش به ۷.۲۲۱۲ یوان در برابر هر دلار آمریکا رسید و یوان در بازارهای خارجی، فاصله چندانی با بالاترین رکورد شش ماهه خود در برابر دلار آمریکا نداشت و در ۷.۲۱۳۵ یوان در برابر هر دلار قرار گرفت.
ارزهایی مانند دلار استرالیا و ین ژاپن نیز از این تحرکات ارزی بهرهمند شدند. دلار استرالیا آخرین بار ۰.۶۴۶۷ دلار معامله شد که به بالاترین سطح پنج ماههاش در معاملات روز دوشنبه نزدیک بود. ین ژاپن در برابر دلار در ۱۴۳.۶۹ ین ثابت ماند، در حالی که در معاملات روز گذشته ۰.۹ درصد افزایش یافته بود.
این تحرکات ارزی روایت بیعلاقگی سرمایهگذاران به دلار آمریکا را که ناشی از سیاستهای تعرفهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، بوده است، بیشتر تقویت کرد. کارول کونگ، استراتژیست ارزی در بانک کامنولث استرالیا، گفت: بازده اوراق خزانه به سطح قبل از «روز آزادی» بازگشته، اما دلار آمریکا هنوز به شدت ضعیف است.
دلار در برابر سبدی از ارزها، با ۰.۱ درصد کاهش به ۹۹.۷۳ واحد رسید. شاخص دلار در آوریل، کاهش ماهانه ۴.۳ درصدی را تجربه کرد که بزرگترین کاهش در بیش از دو سال گذشته محسوب میشود.
فدرال رزرو قرار است روز چهارشنبه تصمیم سیاست پولی خود را اعلام کند و انتظار میرود نرخهای بهره را ثابت نگه دارد، اما این جلسه ممکن است آخرین جلسهای باشد که نتیجهاش بهطور قطعی بدون تغییر باقی بماند.
بر اساس این گزارش، در معاملات ارزی دیگر، یورو با ۰.۰۹ درصد افزایش به ۱.۱۳۲۴ دلار رسید، در حالی که پوند با ۰.۰۵ درصد افزایش به ۱.۳۳۰۳ دلار رسید. دلار نیوزیلند نیز با ۰.۲۶ درصد افزایش به ۰.۵۹۸۲ دلار رسید.
انتهای پیام/