بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۲
از ۱۷ اردیبهشت سال جاری؛

آغاز فرآیند ثبت‌نام وام ودیعه مسکن؛ از فردا

آغاز فرآیند ثبت‌نام وام ودیعه مسکن؛ از فردا
مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی از آغاز فرآیند ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از فردا ۱۷ اردیبهشت خبر داد و گفت:بازپرداخت وام قرض الحسنه ۴۰۰ میلیونی ۱۰ سال است.
کد خبر : ۲۹۴۳۵۰
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، احسان مسعودی، معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: سقف فردی و کلی تسهیلات کمک ودیعه مسکن با توجه به مصوبه بیستمین جلسه شورای عالی مسکن افزایش یافته است. این اقدام بر اساس ماده ۹ قانون ساماندهی بازار، زمین و اجاره بها انجام شده که به‌طور صریح تصویب در شورای عالی مسکن را الزامی می‌داند.

وی افزود: در این راستا، برای مسکن محرومان، یعنی متقاضیانی که تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دارند، اگر در دهک یک تا سه باشند، وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن به میزان ۴۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۱۰ ساله ارائه خواهد شد.

مسعودی در ادامه به فرایند به‌روزرسانی سامانه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در حال به‌روزرسانی سامانه هستیم. این به‌روزرسانی ضروری است، زیرا باید نرخ‌های جدید در سامانه اعمال شود و سهمیه کلی سال ۱۴۰۳ از ۸۰ هزار میلیارد تومان به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تغییر یابد. سقف ۲۰۰ همت به‌صورت رسمی از سوی بانک مرکزی تأیید شده و مابقی تسهیلات پرداخت‌نشده نیز به سقف ۱۲۰ همت جدید افزوده خواهد شد تا در سهمیه سال ۱۴۰۴ لحاظ شود.

وی تصریح کرد: این به‌روزرسانی به‌دلیل افزایش سقف وام انجام می‌شود و اگر این کار صورت نمی‌گرفت، ثبت‌نام‌کنندگان جدید ناخواسته در صف دریافت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی (شهر تهران) قرار می‌گرفتند. بنابراین ناگزیر بودیم پرونده تسهیلات سال ۱۴۰۳ را ببندیم و پرونده جدیدی برای اولویت‌های سال ۱۴۰۴ ایجاد کنیم تا هر متقاضی بتواند وام ۲۷۵ میلیون تومانی را دریافت کند.

معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن خاطرنشان کرد: همچنین مشخص شد متقاضیان ۴ تا ۶ ماه در صف دریافت وام بودند و پس از این مدت بانک به آن‌ها اعلام می‌کرد که سهمیه‌اش به اتمام رسیده و متقاضیان مجبور بودند بعد از چند ماه انتظار، شعبه یا بانک را تغییر دهند.

مسعودی گفت: برای رفع این مشکل تدابیری اندیشیده‌ایم؛ در سامانه جدید، هنگام انتخاب شعبه توسط متقاضی، رنگ‌بندی خاصی ایجاد شده است. شعب کم‌صف به رنگ سبز، شعب با صف متوسط به رنگ نارنجی و شعب شلوغ به رنگ قرمز مشخص شده‌اند تا متقاضیان از ابتدا با آگاهی بهتری اقدام به انتخاب شعبه کنند.

وی اضافه کرد: دستورالعمل پرداخت وام ودیعه مسکن توسط بانک مرکزی دیروز ابلاغ شد و به تیم پشتیبانی سامانه دستور دادیم که ان‌شاءالله از فردا سامانه برای ثبت‌نام فعال شود. امروز قصد داشتیم سامانه را فعال کنیم، اما به‌دلیل بازدید از پروژه‌های مسکن قزوین این کار به فردا موکول شد. پس از انجام بررسی نهایی و رفع مشکلات فنی، سامانه برای ثبت‌نام آماده خواهد شد.

مسعودی با تأکید بر اجرای تعهدات گفت: ما وعده داده بودیم که شنبه سامانه فعال شود و امیدواریم با تلاش تیم فنی فردا این اتفاق بیفتد.

وی در پاسخ به این سؤال که کدام بانک‌ها وام ودیعه مسکن را پرداخت خواهند کرد، اظهار داشت: برای وام ودیعه معمولی تقریباً همه بانک‌هایی که وام نهضت ملی مسکن را پرداخت می‌کنند، در این فرآیند مشارکت دارند. حتی بانک آینده که به موجب نامه بانک مرکزی از پرداخت وام نهضت ملی مسکن مستثنی شده، اما باید وام ودیعه را پرداخت کند. اما برای وام ۴۰۰ میلیون تومانی قرض‌الحسنه ودیعه مسکن، بانک مرکزی فقط به ۸ بانک ملت، ملی، صادرات، تجارت، سپه، رفاه، پست بانک و پارسیان ابلاغیه داده است.

معاون مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن تصریح کرد: متقاضیان این تسهیلات باید ابتدا از طریق نهادهای حمایتی (کمیته امداد، بهزیستی و ...) نسبت به تشکیل پرونده اقدام کنند.

وی درباره وام ودیعه ۵۵ تا ۲۷۵ میلیون تومانی بیان کرد: دوره بازپرداخت این وام ۵ ساله و با نرخ سود اعلام شده از سوی هیئت عالی بانک مرکزی خواهد بود. مبلغ وام ودیعه برای شهر تهران ۲۷۵ میلیون تومان، برای مراکز استان‌ها ۲۱۰ میلیون تومان، برای سایر شهرها ۱۴۰ میلیون تومان و برای روستاها ۵۵ میلیون تومان است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر