رشد ۱۱ هزار مگاواتی تقاضای برق در ماه اردیبهشت کشور

به گفته بورسنیوز، عباس علیآبادی، وزیر نیرو، در نشستی با مجمع نمایندگان استان تهران که امروز در شرکت توزیع برق تهران بزرگ برگزار شد، به دستاوردهای صنعت برق ایران در چهل سال گذشته اشاره کرد و گفت: صنعت برق ایران با افتخار، بر اساس آمار جهانی، در زمینههای تولید، توزیع و انتقال از بسیاری از کشورهای منطقه و حتی جهان جلوتر است.
علیآبادی ادامه داد: هرچند نواقصی در صنعت برق وجود دارد، اما با برنامهریزی و تلاش دقیق میتوان این نواقص را مرتفع کرد. وزارت نیرو در دولت سیزدهم با دو راهبرد اصلی شامل افزایش ظرفیت تولید در بخشهای حرارتی و تجدیدپذیر و همچنین مدیریت و بهینهسازی مصرف برق، به مقابله با ناترازی برق پرداخته است.
وی با اشاره به تقاضای مصرف برق کشور در ۱۶ اردیبهشتماه سال گذشته که ۴۶ هزار مگاوات بود، تصریح کرد: در سال جاری، تقاضای مصرف برق در همین تاریخ به ۵۷ هزار مگاوات افزایش یافته که نشاندهنده رشد ۱۱ هزار مگاواتی است. این افزایش عمدتاً به دلیل گرمای زودرس و ورود زودهنگام سیستمهای سرمایشی به مدار بوده است.
علیآبادی همچنین به ظرفیت تولید برق حرارتی، تولید پراکنده و تجدیدپذیر کشور اشاره کرد و گفت: ظرفیت تولید برق حرارتی کشور که سال گذشته در این زمان ۴۰ هزار مگاوات بود، امسال به بیش از ۴۵ هزار مگاوات رسیده است. تولید نیروگاههای تجدیدپذیر نیز از ۳۰۰ مگاوات در سال گذشته به ۷۰۰ مگاوات در سال جاری افزایش یافته و تولید نیروگاههای پراکنده از ۱۰۰۰ مگاوات به ۱۳۰۰ مگاوات رسیده است.
وزیر نیرو همچنین در مورد واردات برق از کشورهای همسایه خاطرنشان کرد: در همین بازه زمانی سال گذشته، ۳۰۰ مگاوات واردات برق داشتیم که این رقم در سال جاری به ۵۰۰ مگاوات افزایش یافته است.
وی در خصوص وضعیت نیروگاههای برقآبی کشور گفت: به دلیل کاهش ذخایر آب سدهای دارای نیروگاه برقآبی، در حال حاضر تمامی ظرفیت برقآبی کشور در مدار نیست. ذخایر آب سدها برای ماههای تیر و مرداد ذخیره شده است. همچنین، نیروگاه اتمی بوشهر به دلیل انجام تعمیرات دورهای فعلاً از مدار خارج شده و قرار است در تابستان به مدار بازگردد.
علیآبادی در ادامه به مشکلات پیش روی صنعت برق در فصل گرم جاری اشاره کرد و گفت: نیروگاههای حرارتی به دلیل مشکلات تأمین سوخت در فصل سرد سال، فرصت کافی برای انجام تعمیرات دورهای نداشتند و این موضوع باعث شده تعمیرات برخی واحدهای نیروگاهی تا کنون ادامه یابد.
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد که برق صنایع کوچک و کارگاهی بدون محدودیت تأمین میشود و برق صنایع متوسط نیز با حداکثر توان ممکن تأمین خواهد شد. اما صنایع بزرگ انرژیبر، طبق ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، موظف به احداث نیروگاه خود تأمین بودهاند، که متأسفانه بسیاری از این صنایع به این مسئولیت قانونی عمل نکردهاند.
وی افزود: با این حال، وزارت نیرو تمام تلاش خود را برای تأمین برق این صنایع انجام خواهد داد تا از بروز وقفه در فعالیتهای تولیدی کشور جلوگیری شود.
وزیر نیرو با اشاره به سازوکارهای مدیریت مصرف برق گفت: قیمت برق طبق قانون مصوب مجلس بهصورت پلکانی افزایش مییابد. این برنامه به منظور ایجاد انگیزه برای کاهش مصرف در مشترکان پرمصرف طراحی شده است.
وی همچنین به اقدامات نظارتی وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: در سال جاری بیش از ۲۵۸ هزار دستگاه استخراج رمز ارز غیرمجاز شناسایی و امحا شده است. هر یک از این دستگاهها معادل مصرف برق یک ماه ۱۰ خانواده برق مصرف میکند.
علیآبادی تصریح کرد: این اقدامات به منظور بهینهسازی مصرف و مدیریت ناترازی انجام شده و ادامه خواهد یافت. برای موفقیت حداکثری در این راستا، نیازمند همکاری و همافزایی سایر ارگانها، بهویژه مجلس شورای اسلامی هستیم.
وی در پایان به لزوم تغییر ساعت رسمی کشور در فصل گرم سال اشاره کرد و گفت: تغییر ساعت ادارات اگرچه مؤثر است، اما به تنهایی کافی نیست و ممکن است در برخی موارد مشکلاتی برای خانوادهها ایجاد کند. تغییر ساعت رسمی کشور میتواند به کاهش مصرف برق تا بیش از ۱۰۰۰ مگاوات کمک کند و امیدواریم مجلس شورای اسلامی در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.
انتهای پیام/