بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۹

افزایش حجم مبادلات ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار هدف‌گذاری شد

افزایش حجم مبادلات ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار هدف‌گذاری شد
رئیس اتاق ایران در همایش تجاری ایران و ازبکستان به لزوم افزایش حجم مبادلات بین دو کشور تا یک میلیارد دلار اشاره کرد و خواستار لغو روادید از جانب ازبکستان برای تسهیل در رفت‌وآمدها شد.
کد خبر : ۲۹۴۶۲۳
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، رئیس اتاق ایران در همایش تجاری ایران و ازبکستان که همزمان با نشست‌های کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان در کاخ سعدآباد برگزار شد، بر اهمیت پیگیری همکاری‌های دو کشور در حوزه حمل‌ونقل و تشکیل یک کمیته مشترک از سوی مقامات دو طرف تأکید کرد و درخواست لغو روادید از جانب ازبکستان برای تسهیل در رفت‌وآمدها را مطرح کرد.

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران، برگزاری همایش تجاری ایران و ازبکستان با حضور مقامات عالی و فعالان اقتصادی دو کشور را گامی مهم در تعمیق روابط عنوان کرد و گفت: در یک سال اخیر، همکاری‌های جدی و نزدیک بین بخش‌های دولتی و خصوصی ایران و ازبکستان در حال انجام است و فضای جدیدی برای ارتقاء روابط شکل گرفته است.

او به اشتراک‌های فرهنگی و دوستی میان دو ملت اشاره کرد و بیان داشت: برای تسهیل رفت‌وآمدها و روابط تجاری و گردشگری، ضروری است که موضوع لغو روادید از جانب ازبکستان به زودی عملیاتی شود. همچنین تسهیل در امور پروازها و قیمت‌ها نیز باید به عنوان اولویت در نظر گرفته شود.

حسن‌زاده هدف اصلی افزایش حجم تجارت بین ایران و ازبکستان را افزایش مبادلات از حدود ۵۰۰ میلیون دلار به یک میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: امیدواریم تا پایان سال جاری میلادی به این هدف برسیم.

او با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی موجود در هر دو کشور، تصریح کرد: انتظار داریم اشتیاق برای همکاری از سوی فعالان اقتصادی ایران و ازبکستان توسط سیاست‌گذاران جدی گرفته شده و زیرساخت‌های لازم فراهم شود.

رئیس اتاق ایران یکی از محورهای اصلی همکاری را سرمایه‌گذاری مشترک بخش خصوصی در دو کشور دانست و از کارآفرینان خواست تا با ایجاد کمیته‌های صنعتی، پتانسیل‌های موجود را شناسایی و در پروژه‌های تجاری دارای مزیت نسبی سرمایه‌گذاری کنند. این اقدام به ایجاد روابط اقتصادی پایدار و بلندمدت منجر خواهد شد.

او همچنین به مذاکرات موفق درباره توافق تجارت ترجیحی بین دو کشور در ماه‌های اخیر اشاره کرد و گفت: امیدواریم به زودی این توافقنامه به مرحله اجرایی برسد. برای دو کشوری که در حال توسعه همکاری هستند، اعمال تعرفه‌های بالا و تبعیض‌آمیز نسبت به سایر کشورها جایگاهی ندارد و معتقدم این مشکل در بسیاری از زمینه‌های همکاری به زودی حل خواهد شد.

حسن‌زاده تأکید کرد که رفع محدودیت‌ها و تسهیل تبادلات مالی اهمیت زیادی دارد و افزود: باید با ارتباط مستمر و بهره‌گیری از توانمندی‌های بخش خصوصی این موانع را از بین ببریم.

او با اشاره به پیشرفت‌های ایران در زمینه‌های مختلف از جمله تولید ماشین‌آلات و صنایع غذایی، خاطرنشان کرد: این دستاوردها فرصتی طلایی برای بازارهای منطقه، به ویژه ازبکستان ایجاد می‌کند.

با توجه به پروژه‌های زیربنایی در ازبکستان و ظرفیت بالای ایران در صدور خدمات فنی و مهندسی، گسترش همکاری در این حوزه نیازمند توجه ویژه از سوی دو کشور و تقویت مسیرهای حمل‌ونقل زمینی، ریلی و هوایی است.

حسن‌زاده بیان کرد: ایران با موقعیت استراتژیک خود در کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب، از سرمایه‌گذاران ازبکستانی برای مشارکت در پروژه‌های کریدور بین‌المللی شمال-جنوب و طرح توسعه سواحل مکران دعوت می‌کند. همچنین در حوزه همکاری‌های حمل‌ونقلی، نیازمند تقویت زیرساخت‌ها و همکاری‌های دولتی و حضور بخش خصوصی هستیم.

او اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری و نمایشگاهی را موضوعی مهم دانست و گفت: امیدواریم با برگزاری این نشست‌ها و تبادل هیئت‌ها، زمینه را برای افزایش حجم مبادلات تجاری و آشنایی بیشتر با ظرفیت‌های دو کشور فراهم کنیم. ازبکستان یک شریک تجاری مهم برای ایران است و امیدواریم این همایش به دستاوردهای مطلوبی منجر شود.

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر