دولت هیچ سودی از افزایش نرخ ارز نمیبرد

به گزارش بورسنیوز، سیدحمید پورمحمدی در همایش سیاستهای پولی و ارزی اظهار داشت: اعتقاد دارم که هر روز باید قدرت بانک مرکزی تقویت شود و این موضوع به نفع کشور است که همه از بانک مرکزی حمایت کنند. اگر بانک مرکزی با چالش مواجه شود، تمام اقتصاد و مردم نیز دچار مشکل خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه فعالیتهای بانک مرکزی را مهمتر از وظایف خود در سازمان برنامه و بودجه میداند، افزود: برای اینکه بانک مرکزی بتواند قوی و شجاع عمل کند، باید در عمل بصیرت داشته باشد و اطلس کاملی از منابع و داراییهای ارزی کشور را در اختیار داشته باشد.
پورمحمدی تاکید کرد که هیچ ارزی نباید در کشور وجود داشته باشد که بانک مرکزی از آن بیخبر باشد و این ارز باید برای هر دو بخش دولتی و خصوصی تحت نظر بانک مرکزی قرار گیرد. او گفت: بارها شاهد بودیم که ارزی در جایی توقیف شده و مشخص شده متعلق به مردم ایران بوده است؛ بنابراین نباید هیچ یک از داراییهای ما در سطح جهانی و داخلی از دید بانک مرکزی پنهان بماند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: بانک مرکزی باید بتواند منابع ارزی را در اختیار سرمایه در گردش و فعالیتهای اقتصادی داخلی قرار دهد.
پورمحمدی ادامه داد: جریان سرمایه از داخل به خارج در حال افزایش است و رفتارهای غیر اخلاقی بر این موضوع سایه افکنده است. صادرکننده کالای خود را که با انواع یارانهها تولید کرده، صادر میکند و ارز آن را به کشور باز نمیگرداند. مشکلات مربوط به کارتهای بازرگانی و دیگر کانالها نیاز به بررسی و سیاستگذاری توسط پژوهشکدهها دارد.
وی همچنین از آمادگی دستگاه قضائی برای همکاری در هر جایی که رفتارهای نامناسب ارزی کشور را تهدید کند، خبر داد.
وی بیان کرد: نکته چهارم این است که بانک مرکزی آخرین نهادی است که در مورد کسری یا مازاد ارزی کشور مورد انتقاد قرار میگیرد. باید تلاش کنیم درآمد ارزی کشور افزایش یابد و این موضوع نیاز به همکاری همه دارد.
پورمحمدی اشاره کرد: در حال حاضر بیش از یک سال و نیم است که بخش نفتی کشور اعلام میکند که برای دریافت ۳ میلیارد دلار، ۸ میلیارد دلار نفت به ما میفروشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین به حجم تجارت کشور اشاره کرد و گفت: حجم تجارت نفتی کشور از ۱۱۷ میلیارد دلار به ۱۳ میلیارد دلار افزایش یافته است و کسری تراز تجاری غیرنفتی نیز ۲.۲ میلیارد دلار کاهش یافته و اگر طلا را نیز لحاظ کنیم، کسری تراز تجاری حدود ۱۰ میلیارد دلار کاهش یافته است که دستاورد بزرگی به حساب میآید.
او تاکید کرد: باید هزینههای ارزی را کاهش دهیم و یک دلار برای کشور ما اهمیت دارد. در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۸ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی پرداخت کردیم که این رقم در سال گذشته ۱۴ میلیارد دلار و امسال به ۱۲ میلیارد دلار رسیده است.
وی همچنین به اختلافهای ارزی اشاره کرد و گفت: نوسانات ارزی هم به دولت و هم به فعالین اقتصادی آسیب وارد کرده است و نیاز به تنظیم یک ساز و کار داریم. دولت به دنبال منافع بیشتری از افزایش نرخ ارز نیست. اگر نظام بانکی بتواند تمام جهیزیه عروس و داماد را به صورت رایگان تأمین کند، بهتر از ارائه وام ۴ درصدی برای ازدواج خواهد بود. همچنین در حوزه روستایی، ساخت رایگان خانه به صرفهتر از ارائه وام برای خانههای روستایی است.
پورمحمدی در انتها گفت: به عنوان جایگزین، میتوانیم به تولیدکنندگان لوازم خانگی وام ۴ درصدی بدهیم و آنها را ملزم کنیم که وسایل جهیزیه را تأمین کنند تا تولید نیز رونق بگیرد.
انتهای پیام/