افشای فرار مالیاتی ۳۵۰ فعال رمزارز با گردش مالی ۱۵۰ هزار میلیارد تومان

به گزارش بورسنیوز، هادی خانی دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم، با اشاره به ناتمام ماندن اقدامات نظارتی در زمینه رمزارزها اظهار داشت: بسترهای پولشویی و کلاهبرداری در این بازار به وضوح وجود دارد و تشکیل پروندههای متعدد شاکی در این حوزه، نشاندهنده تهدیدات موجود است. همچنین، با توجه به ویژگیهای غیرمتمرکز و ناشناس رمزارزها، آنها به عنوان ابزاری جذاب برای فرار مالیاتی و در نتیجه منبعی برای پولشویی به شمار میروند.
خانی به اقدامهای پیشگیرانه و هدفمند مرکز اطلاعات مالی در راستای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در زمینه رمزارزها و سکوهای خرید و فروش طلا اشاره کرد و گفت: به منظور تأمین امنیت کاربران، شفافیت مالی و مقابله با جرایم سایبری در بازار ارزهای دیجیتال، استعدادهای پولشویی در این بازار و همچنین سکوهای خرید و فروش طلا شناسایی و زیرساختهای بینالمللی ردیابی آنها مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس مرکز اطلاعات مالی، تدوین قواعد شناسایی عملیات مشکوک در زمینه رمزارزها را از اقدامات مؤثر این نهاد برای پیشگیری و مقابله با پولشویی در این عرصه دانست و بیان کرد: با توجه به رشد خرید و فروش و معاملات رمزارز و فعالیت صرافیهای رمزارز، قواعد و معیارهای شناسایی معاملات و عملیات مشکوک به پولشویی ارزهای دیجیتال به منظور اجرای قوانین داخلی و همراستا با استانداردهای بینالمللی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم توسط این مرکز تدوین شد.
خانی نتایج اقدامات انجام شده را مورد بررسی قرار داد و اعلام کرد: در ارزیابی گزارشات معاملات و عملیات مشکوک دریافتی از مرکز اطلاعات مالی، ۳۵۰ شخص حقیقی با گردش مالی بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان شناسایی شدند که فاقد پرونده مالیاتی بودند و به منظور جلوگیری از فرار مالیاتی و اقدام قانونی به سازمان امور مالیاتی معرفی میشوند.
رئیس مرکز اطلاعات مالی ادامه داد: همچنین عملکرد مالی ۶۰ صرافی رمزارز با گردش مالی ۱۲۵۰ هزار میلیارد تومان و عملکرد صاحبان سکوهای خرید و فروش طلا مورد تحلیل قرار گرفت که این امر به شناسایی و پیشگیری از جرایم مالی در حوزههای نوپدید کمک شایانی کرد.
خانی در ادامه به مسدود کردن حسابهای افراد مظنون به پولشویی در بازارهای رمزارز در بهمنماه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این عملیات، تراکنشهای مشکوک رصد و شناسایی شدند و پس از بررسی و تأیید مرکز اطلاعات مالی، حسابهای افراد مظنون به پولشویی طبق قانون مسدود و گزارشی برای پیگرد قانونی به نهادهای ذیصلاح ارسال گردید.
وی همچنین به این نکته اشاره کرد که رمزارزها از موضوعات خاص گروه ویژه اقدام مالی FATF به شمار میروند و افزود: این نهاد نظارت بسیاری بر پولشویی و تأمین مالی تروریسم با استفاده از رمزارزها در سالهای اخیر داشته است و این امر چالشهای جدی برای کشورها ایجاد کرده است. بنابراین، در ملاحظات داخلی و بحث رمزارزها باید به قوانین فرامرزی توجه ویژهای شود تا از مزایای آن بهرهبرداری گردد.
انتهای پیام/

