واردات مبهم لوازم جانبی موبایل در سال ۱۴۰۳

به گزارش بورسنیوز، بررسی آمارهای تجارت خارجی در زمینه تلفن همراه و لوازم جانبی نشان میدهد که در سال ۱۴۰۳، بهطور قابل توجهی کاهش ارز بری برای تلفن همراه مشاهده شده است، اما وضعیت در حوزه لوازم جانبی متفاوت است.
تحلیل واردات مبهم لوازم جانبی موبایل در سال ١۴۰۳
در حالی که واردات گوشیهای تلفن همراه نسبت به سال گذشته کاهش یافته، واردات لوازم جانبی با افزایش قابل توجهی روبرو بوده است. لوازم جانبی تلفن همراه شامل چندین کد تعرفه است که در ادامه به سه نمونه از این ردیفهای تعرفه اشاره میشود.
آمارهای قابل تأمل در واردات لوازم جانبی با ارز نیمایی
مهدی عبقری در این خصوص بیان کرد: بررسی آخرین آمارهای واردات موبایل و لوازم جانبی نشان میدهد که در سال ۱۴۰۳، به دلیل سیاستهای تخصیص ارز نیمایی، حجم واردات به حداقل رسیده است. به گونهای که بسیاری از واردکنندگان تلفن همراه به سختی توانستهاند از سهمیه اندک خود استفاده کنند و برخی برای حفظ جایگاه خود، اقدام به صادرات ۵۰۰ هزار تایی کردهاند تا از مشکلات تخصیص ارز از سامانه نیما و مرکز مبادله بانک مرکزی دور بمانند.
نکته قابل توجه در مورد واردات لوازم جانبی این است که در حالی که در سال ۱۴۰۲ حتی یک دلار نیز برای واردات محافظ صفحه نمایش (السیدی) اختصاص نیافته بود، در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار ارز (احتمالاً با نرخ غیرآزاد) صرف واردات ۶۵۰ هزار کیلوگرم از این کالا شده است!
عبقری در این زمینه گفت: «با رصد این آمار، به وضوح میبینیم که در سایه سکوت نهادهای نظارتی، برخی با استفاده از عدم نظارت، به واردات کالاهایی مانند اسپیکر، باند و شارژر _ تحت عنوان سوابق واردات تلفن همراه_ پرداختهاند. آیا این اقدامات بدون هماهنگی در جلسات متعدد ممکن بود؟»
درخواست برای بررسی فوری و شفافسازی
عبقری تصریح کرد: «زمان آن فرا رسیده است که قبل از اینکه دیر شود، یک بررسی جامع در زمینه نحوه تخصیص ارز، تأمین کالا، واردات و قیمتگذاری_ در بخش تلفن همراه و لوازم جانبی _ انجام شود. واردات لوازم جانبی با ارز نیمایی به ارقام قابل توجهی رسیده است.»
وی تأکید کرد: «اگر نهادهای نظارتی به وظایف خود عمل نکنند، این روند مخرب ادامه خواهد داشت و در نهایت، تمام آسیبها به صنف جوان و مصرفکنندگان وارد خواهد شد.»
به گفته مهدی عبقری، عضو هیئت موسس انجمن موبایل ایران، برخی تعابیر رایج _مانند «فعالیت صرفاً نامهمحور»، «داشتن نامه خدمات»، یا «حذف واردکنندگان بدون سابقه» _ همگی نتیجه اقداماتی است که با ایجاد هیجان کاذب، اهداف خاصی را دنبال میکنند.
انتهای پیام/