۹۵ درصد برنامه فولاد سنگان محقق شد

به گزارش بورس نیوز، سید علی شمس نیا، معاون بهره برداری شرکت فولاد سنگان اظهار کرد: ما در سال ۱۴۰۳ علیرغم اینکه تابستان با مشکلاتی مواجه بودیم، اما توانستیم ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار و ۳۰ تن تولید را رقم بزنیم. ما در فروردین هم تولید حدود سه درصدی گندله سازی را محقق کردیم و از نطر کنسانتره نیز از وضعیت خوبی برخورداریم.
نکات مهم مثبت:
وی افزود: تعداد پرسنل ما ۱۸۰۰ نفر برای بهرهبرداری و مجموعههای مرتبط با بهرهبرداری است که فعالیت میکنند. در سالهای اخیر با توجه به این که به موضوع ایمنی کل مجموعه تمرکز داریم پیمانکاران هم بسیار همکاری کردند و به لطف خدا هیچ حادثهای نداشتیم. سلامتی برای ما در اولویت اول اول است. یکی از مباحث موضوع زیست محیطی است که محل زندگی و کارمان است.
شمس نیا گفت: بیش از ۲۰۰۰ نفر در کارخانه مشغول فعالیت هستیم که اثرات بلند مدت و کوتاه مدت زیست محیطی دارد. در بخش کنسانتره مصرف آب یک تنی لازم دارد. کنسانتره حدود ۹۵۰ تا ۱۰۰۰ لیترآب نیاز دارد. ما باز چرخانی آب را انجام میدهیم و اولین شرکتی هستیم که فیلتر پرس باطله را در اختیار داریم.
معاون بهره برداری فولاد سنگان بیان کرد: ما سال گذشته ۳۶۰ لیتر بر تن آب مصرف کردیم که، اما در وضعیت کم آبی منطقه این اقدام بسیار مهم است. این کار ما الگویی برای همکاران در صنایع شد و این کار را دنبال کردند.
وی ادامه داد: موضوع آب بسیار مهم است، اما بحث انرژی چندگانه است. ناترازی انرژی فعالیت همه صنایع را تحت الشعاع قرار داده است. همه باید کمک کنیم که این مسائل را تا جایی که ممکن است، کاهش بدیم. کاهش مصرف آب، برق و گاز. در حوزه برق مصرف برق در حدود کیلووات است. ما سال گذشته توانستیم مصرف برق را برای ۳۶ کیلووات کاهش دهیم. درخصوص گاز معمولا ۱۶ تا ۱۸ متر مکعب بر تن و در برخی مواقع به ۱۲ برسیم.
شمس نیا خاطرنشان کرد: امسال سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند بقیه هم کمک کنند، مسئولین مربوطه در حوزه انرژی برق و گاز کمک کنند، زیرا ما چرخههای مختلفی داریم. هفت یا هشت چرخه داریم. حال در بخش معدن کنسانتره و گندله اسفنجی بیشترین مصرف انرژی را دارد. عمده مصرف ما در حوزه برق است. مصرف آب به تناسب کم و زیاد میشود و این باعث میشود که چرخها همیشه به مشکل مواجه شوند. همیشه یک حلقه از زنجیره بر کل زنجیره اثر میگذارد بنابراین باید یکپارچگی و هماهنگی انجام شود تا در کنسانتره مشکلی پیش نیاید.
وی توضیح داد: امیدوار هستیم مسئولین همکاری کنند و محدودیتهای انرژی را کاهش دهند تا بتوانیم بهتر تولید کنیم .ما به عنوان شرکت فولاد سنگان یک گردش مالی داریم که برای ما سودآوری را به دنبال دارد. ۳۰ درصد از سود ما روی بحث انرژی از بین میرود. بهای انرژی نیز به شدت افزایش یافته است.
شمس نیا ادامه داد: وقتی برق نیست تولید نداریم، گاز نیست تولید نداریم، سال گذشته کار خیلی خوبی در استان خراسان انجام شد و با پشتیبانی استانداری، اداره صمت، شرکت گاز و شرکتهای معدنی هم همکاری کردیم.
معاون بهره برداری شرکت فولاد سنگان در ادامه افزود: شرکتهای فولادی پویشی به راه انداختند، با کاهش مصرف هزینه و صرفه جویی که انجام شد، کار بسیار خوبی اتفاق افتاد. بخاریهای جدیدی در داخل کشور با گرید A+ تولید میشود که اگر ما بتوانیم حتی یک بخاری جایگزین کنیم، ۴۶۶ متر مکعب در سال در مصرف گاز صرفهجویی خواهد شد.
وی عنوان کرد: سه معدن عمده سنگ را در کشور داریم که بزرگترین آن گل گهر است. همانطور که گفتیم موجودی معدن حدود یک میلیارد تن است برای کنسانتره ۱۷ و ۵۰۰ میلیونی دو تن سنگ آهن لازم داریم یعنی به میزان ۳۵ میلیون تن سنگ آهن در یک سال باید در اختیار داشته باشیم. ذخایر موجود یک یا ۲ میلیارد تن است. اکتشافات ادامه دارد و امیدوار هستیم که حداقل به ۲ میلیارد تومن برسد. از آنجایی معدن مجتمع سنگان در اختیار همکاران است، فکر میکنم ۳۰۰ الی ۴۰۰ متر انجام دادند. در صادرات سنگ فولاد مبارکه اینجا سرمایه گذاری کرده و برای تولید مواد اولیه فولاد مبارکه گاهی اوقات اضافه تولید داشته باشیم؛ و ذخیره حدود ۹۰۰ هزار تن گنده در زمستان توسط واحدهای احیا مستقیم مصرف نشد.
وی در حوزه بهرهبرداری و افق ۱۴۰۴ باید گفت: ظرفیت اسمی کارخانه گندل سازی ما ۵ میلیون تن است. علیرغم همه کمبودهایی که داشتیم ما تولید ۵ میلیون تن گندله را محقق کردیم. تقریباً حدود ۹۵ درصد برنامه را محقق کردیم. با توجه به کمبودهای انرژی فولاد سنگان در این امر خوب عمل کرده و کار ویژهای نیز انجام شده است.
شمس نیا بیان کرد: در فروردین و اردیبهشت طبق برنامه ما رکورد تولید ماهیانه ۵۸۰ هزار تن خنثی گندله را ثبت کردیم. رکورد ماهانه ۴۸۰ هزار تن بوده و ۱۹ هزار تن روزانه رکورد تولید را ثبت کردیم. رکوردهایی که ما محقق کردیم در نوع خود بی نظیر بوده است.
معاون بهره برداری فولاد سنگان گفت: ما میتونیم این رکوردها را مجددا تکرار کنیم و این توانمندی را داریم. اما بحث انرژی مطرح است. مجتمع فولاد سنگان مشکلاتی دارد. آنها میتوانند سنگ ما را تامین کنند و ترکیب مشخصات فیزیکی و شیمیایی خوبی نیز دارد. مسلماً ما رکورد را تکرار کنیم.