بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۱:۲۶

گواهی سپرده کالایی بورس کالا؛ وثیقه برای دریافت تسهیلات بانکی

گواهی سپرده کالایی بورس کالا؛ وثیقه برای دریافت تسهیلات بانکی
با مصوبه ۲۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ هیات وزیران، امکان اخذ تسهیلات بانکی بر مبنای توثیق اوراق بهادار کالایی که تسویه آن نزد بورس کالای ایران انجام می‌شود، فراهم شد.
کد خبر : ۲۹۵۲۵۴
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، هیأت وزیران در جلسه‌ای که در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار شد، به پیشنهاد شورای ملی تأمین مالی وزارت اقتصاد، آئین‌نامه اجرایی ماده (۷) قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها را به تصویب رساند. این آئین‌نامه، اوراقی را که تسویه آن در بورس کالا انجام می‌شود به عنوان دارایی‌های قابل توثیق برای اخذ تسهیلات بانکی معرفی کرده است.

با تأیید هیأت وزیران و تصویب شورای ملی تأمین مالی، ۳۵ نوع دارایی به عنوان وثیقه‌گذاری بانکی تأیید شدند و بدین ترتیب، روشی جدید برای تأمین مالی به پشتوانه کالا برای تولیدکنندگان و مالکان این دارایی‌ها فراهم گردید. یکی از این دارایی‌ها، گواهی سپرده کالایی قابل تسویه در بورس کالا است.

طبق این مصوبه، بورس کالا به عنوان نهاد امین دارایی و نهاد دارنده اطلاعات مربوط به اوراق مورد تسویه شناخته می‌شود. براساس آئین‌نامه، نهاد دارنده اطلاعات دارایی، اطلاعات مربوط به دارایی‌های قابل توثیق را در سامانه جامع وثایق ثبت کرده و امکان صحت‌سنجی این اطلاعات را فراهم می‌آورد. همچنین، نهاد امین دارایی مسئولیت توثیق و جلوگیری از نقل و انتقال این دارایی‌ها به نفع نهاد وثیقه‌پذیر را پس از درخواست وی برعهده دارد.

این مصوبه به بنگاه‌های تولیدی این امکان را می‌دهد که با استفاده از سازوکار معاملات اوراق بهادار مبتنی بر کالا در بورس کالا، مشکل تأمین سرمایه در گردش خود را حل کنند. به ویژه در زمینه معاملات شمش طلا، تولیدکنندگان طلا می‌توانند با سپرده‌گذاری بخشی از موجودی خود در قالب گواهی سپرده شمش طلا و وثیقه‌گذاری این اوراق، تسهیلات لازم را از شبکه بانکی دریافت کنند.

علاوه بر این، دارندگان گواهی سپرده شمش طلا می‌توانند با سرمایه‌گذاری در بازار گواهی سپرده کالایی بورس کالا، از پشتیبانی برای تأمین مالی از بانک‌ها برخوردار شوند.

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، آئین‌نامه اجرایی ماده ۷ قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها را به وزارت‌خانه‌های اقتصاد، صمت، راه، کشور، ارتباطات، تعاون، ارشاد و دادگستری و همچنین سازمان برنامه و بودجه، ثبت اسناد، بورس، بانک مرکزی و بیمه مرکزی و معاونت علمی رئیس‌جمهور ابلاغ کرده است.

منبع: بازار

 

انتهای پیام/

این خبر توسط هوش مصنوعی بورس نیوز تهیه شده است.

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر