بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
جمعه ۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۴

صنعت لاستیک؛ پیشران کلیدی و زیرساختی در اقتصاد ملی

صنعت لاستیک؛ پیشران کلیدی و زیرساختی در اقتصاد ملی
وزیر صنعت، معدن و تجارت صنعت تایر را از بخش‌های راهبردی و زیرساختی اقتصاد کشور دانست و بر ضرورت توسعه، بومی‌سازی فناوری و ارتقای ظرفیت تولید داخلی تأکید کرد.
کد خبر : ۲۹۵۷۸۹
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) امروز از واحد تولیدی لاستیک سازی در سنندج بازدید کرد تا به صورت میدانی از پیشرفت طرح توسعه این واحد تولیدی در کردستان مطلع شود.  

وزیر صمت بیان کرد: نیاز است برخی بخش‌های این واحد تولیدی توسعه یابد و ارز مورد نیاز توسط همکاران وزارت صمت برآورد شده و دولت نیز قطعا در این زمینه کمک خواهد کرد تا این قسمت‌ها به پایان برسد.  

اتابک اضافه کرد: اگر برخی بخش‌های زنجیره تکمیل شود، ارزآوری این واحد تولیدی افزایش می‌یابد و با همکاری مسئولان استان، شرایط بازدهی کارخانه لاستیک سازی کردستان فراهم خواهد شد.  

در این بازدید، فعالان صنعت تایر از وزیر صمت خواستند که واردات تایر جهت حمایت از تولید داخلی محدود شود.  

لازم به ذکر است که این واحد تولیدی لاستیک سازی در سنندج در تلاش است تا تولید خود را به ظرفیت ۵۰ هزار تن برساند و طرح توسعه‌ای ۱۴ هزار تنی را برای رسیدن به این هدف آغاز کرده است.  

تا کنون، حدود ۷ هزار تن از ظرفیت جدید به بهره‌برداری رسیده و عملیات ساخت سوله‌های تولیدی و تأسیسات برای ۷ هزار تن باقی‌مانده با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد در حال انجام است.  

به گفته مسئول این واحد تولیدی، تأمین ماشین‌آلات وارداتی به عنوان گلوگاه اصلی در ادامه پروژه‌های توسعه‌ای مطرح است و به دلیل اینکه ۹۰ درصد ماشین‌آلات صنعت تایر وارداتی هستند، مشاور وزیر صمت دیروز قول مساعد داد که تخصیص ارز مورد نیاز برای ماشین‌آلات این واحد تولیدی تا پاییز امسال انجام شود. امید است با این اقدام، ظرفیت ۵۰ هزار تنی تا پایان سال به طور کامل راه‌اندازی گردد.  

در ادامه، به چالش‌های پیش روی صنعت تایر ایران پرداخته شد. در حال حاضر، صنعت تایر داخلی قادر است ۷۰ درصد از نیاز کشور را تأمین کند و سال گذشته ۳۰۰ هزار تن انواع تایر خودرو در کشور تولید شد. با این حال، واردات بی‌رویه و بدون محدودیت تایر با تعرفه‌های صفر یا پایین، موجب شده که واحدهای تولیدی داخلی که طرح‌های توسعه‌ای برای تأمین بقیه نیاز کشور تعریف کرده‌اند، توجیه اقتصادی خود را از دست داده و بازار فروش تایر تحت تأثیر قرار گیرد.  

تولیدکنندگان داخلی خواستار اعمال تعرفه‌های منطقی برای واردات تایر و محدودیت‌های وارداتی هستند تا از تولید داخلی حمایت شود.

منبع: ایراسین

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر