بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۰
قالیباف:

امام خمینی، تاریخ یک ملت و مسیر بیداری بشریت را دگرگون کرد

امام خمینی، تاریخ یک ملت و مسیر بیداری بشریت را دگرگون کرد
رئیس مجلس شورای اسلامی عمق مکتب امام خمینی (ره) را در عقلانیت، عدالت و معنویت دانست و گفت: امام نه تنها تاریخ یک ملت بلکه مسیر بیداری انسان را تغییر داد.
کد خبر : ۲۹۵۷۹۸
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، محمدباقر قالیباف در چهارمین روز از سفر دوره‌ای خود به آمریکای لاتین، در شب ۱۴ خردادماه به وقت برازیلیا در مراسم سالگرد رحلت امام خمینی (ره) که با حضور جمعی از سفرای همسایه جمهوری اسلامی ایران در برزیل برگزار شد، اظهار داشت: امام خمینی (ره) معمار یک مکتب بود که عقلانیت را در آغوش معنویت نشاند و عدالت را به‌عنوان جوهره دینداری و انسان‌بودن به قلب جامعه آورد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به عمق مکتب امام، به سه رکن بنیادین عقلانیت، عدالت و معنویت اشاره کرد و بیان داشت که در دل عقلانیت مورد نظر امام، دو ستون استوار ولایت فقیه و استقلال ملی برقرار است. این دو، نه‌تنها تکیه‌گاه حفظ هویت انقلابی، بلکه شالوده حکمرانی عاقلانه و مقاوم محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد که نگاه امام خمینی (ره) به جهان، نه در قالب منافع تنگ‌نظرانه، بلکه بر اساس افق تمدنی بود و در این افق، انسان نه ابزار تولید و نه تابع قدرت، بلکه خلیفه خداوند بر زمین است. همچنین یکی از ویژگی‌های بارز مکتب امام، نگاه عقلانی و تمدنی او به مفهوم مقاومت است.

قالیباف افزود: امام خمینی (ره) از همان نخستین سال‌های نهضت، «رژیم صهیونیستی» را به‌عنوان جلوه‌ای از نظام سلطه جهانی معرفی کرد و مسئله فلسطین را نه‌تنها یک مسئله اسلامی، بلکه انسانی، عقلانی و تمدنی می‌دانست. به عبارتی طبق نگاه امام، همبستگی با مردم فلسطین، پیش از آنکه امری دینی یا ایدئولوژیک باشد، یک وظیفه انسانی است.

رئیس قوه مقننه تاکید کرد که امام خمینی (ره) در مسیر تاریخی خود تنها نماند و رهبری نظام اسلامی پس از او به دست فقیهی حکیم و زمان‌شناس، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سپرده شد؛ مردی که در تداوم مکتب او، مسیر انقلاب را با صلابت و خردورزی پیش برد.

وی ادامه داد: اگر امروز کشتی انقلاب، علی‌رغم طوفان‌های سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی، همچنان در مسیر عزت و استقلال پیش می‌رود، به‌واسطه‌ی همین استمرار عقلانیت راهبردی در رهبری آن است.

قالیباف با تاکید بر اینکه خطر برای نظام اسلامی، تحریف مکتب امام نیست، بیان کرد: بلکه فروکاستن او به یک تصویر تزئینی، یک نام بر دیوار یا یک تمثال بی‌جان است. اگر امام را به قاب عکس یا شعار فرو بکاهیم، به عمق آنچه او برایش قیام کرد، بی‌مهری کرده‌ایم.

وی در ادامه تصریح کرد که امام را باید در عدالت اجتماعی، در صدای محرومان و مظلومان، در سیاست‌ورزی اخلاق‌محور و در استقلال حقیقی ملت‌ها دوباره دید و افزود: اگر امروز ملت‌هایی در آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا به استقلال می‌اندیشند و عدالت‌خواهی در برابر استکبار جهانی قد علم کرده، بی‌تردید پژواکی از آن صدای برخاسته از نوفل لوشاتو تا تهران است.

رئیس قوه مقننه تاکید کرد که اگر مکتب امام را درست بشناسیم، می‌توانیم با اعتمادبه‌نفس، در میان گفت‌و‌گوهای بین نسل‌ها، حضور داشته باشیم و اگر در شناخت آن غفلت کنیم، آینده را به سود سردمداران ظلم واگذار کرده‌ایم.

یازدهمین مجمع پارلمانی بریکس به میزبانی مجلس نمایندگان سنای فدرال برزیل از ۱۳ تا ۱۵ خرداد ماه ۱۴۰۴ با شعار «نقش پارلمان‌های بریکس در ایجاد حاکمیت جهانی فراگیرتر و پایدارتر» در شهر برازیلیا در حال برگزاری است. رئیس مجلس شورای اسلامی و هیات همراه پیش از حضور در اجلاس بریکس در برزیل، در کشورهای ونزوئلا و کوبا حاضر شده و با روسای جمهور و روسای مجالس این دو کشور دیدار و گفت‌و‌گو کردند. سازمان بریکس، متشکل از قدرت‌های اقتصادی نوظهور شامل چین، هند، روسیه، برزیل، آفریقای جنوبی، جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و اتیوپی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
گزارش خطا
ارسال نظر